Не си заостаната а и мала си...имаш време,има многу на твој години што не се мувале,ке дојде и твојот ден
Znaci vaka imam 17 godini za 4 meseci polnam 18,dosega se nemam smuvano..Sum imala ponudi no ne sum prifakjala bidejki ne mi se dopagjale.Koga sum vo drustvo site se dopisuvaat so nekogo a jas samo sedam i gi gledam,duri I drugarki koi se dve godini pomali od mene.Mi pisuvaat maski i mene no ednostavno ne mozam da pisuvam so nekoj sto ne mi se dopagja.Nekogas razmisluvam deka kje ostanam stara moma,a taa pomisla me ubiva.. Inaku epten sum sramezliva,tivka i povlecena.A za izgled eve ne znam,odsekogas sum bila nesigurna vo sebe.Voopsto nemam samodoverba.Mi kazuvale deka sum ubava,nekoi kazuvale deka ne sum,a jas odsekogas veruvam deka ne sum I koga nekoj kje mi kaze los zbor mene toa vednas me pogoduva...Ne znam sto da pravam
За секое тенџере си има капаче. Сама нема да останеш тоа сигурно, нека не те маваат такви филмови на само 18 години
Секој од нас си има по некоја мака... јас веќе 21 ги направив, ми летна младоста а се имам мувано воопшто... Се заради таа срамежливост моја (((((((
Зошто да се срамиш? Не си мал за тоа, сепак треба да се опуштиш. Младоста не ти летнала, но не дозволувај да ја поминеш сам и на страна од се. Излегувај почесто со друштво, комуницирај и шири познанства. Работите се случуваат спонтано, на 21 година веќе не трeба да бидеш повлечен. Вклучи се во друштво и дружи се. Работите ќе дојдат сами по себе, но не се затварај во себе и да се оградуваш.
Јас сето тоа го разбирам, доста излегувам со моето друштво имам така неколку другарки, но со кои повеќето сум на здраво-здраво. Многу сум страмежлив кога ќе се видам со некои, и баш се чувствувам глупаво кога не знам што муабет да започнам со нив. Но мислам дека мозокот ми е помешан со многу работи, како приватни така љубовни итн...а и чувствувам во себе дека сум многу затворен во себе. Па заради тоа мислам дека уште не сум го направил тој чекор, иако се трудам секојдневно да се опуштам што повеќе, Инаку баш еден мој другар ми го препорача форумов за совети.
На иста возраст сме јас и ти Зошто се срамиш ? Нема потреба од тоа , па и да бидеш одбиен е сосем ок . Една девојка ќе те одбие , на друга можеби и се допаѓаш младоста никако не ти е помината , не ни помислувај на такво нешто друг пат . Опушти се и уживај во животот , верувам дека имаш симпатија , па , пријди и на девојката која ти се допаѓа , кажи и што чувствуваш , можеби таа чека ти да го направиш првиот чекор едноставно , што и да правиш , биди си свој и искрен . Многу девојки се сингл затоа што не можат да најдат искрен дечко , а се во потрага по таков . Среќно во потрагата и се надевам набрзо ќе си ги отвориш чувствата и ќе си најдеш искрена и добра девојка , која ќе ја сакаш и цениш а и таа тебе
Многу сум растажен по ова прашање и воопшто немам самодоверба во себе, точно е тоа дека имам симпатија, но таа веќе си има дечко подолго време и не сакам да правам проблеми да се мешам. Искрено да ти кажам и воопшто не сум зборлив во живо и на пример кога ќе правам муабет со некоја другарка не сум опуштен се бунам а понекогаш зависи од ситуација и се поцрвенувам ко дете од 10 год што ќе си ја види симпатијата(што многу ме нервира таа маана) па пробувам некако да бидам поопуштен што повеќе... Инаку фала ти за коментарот ми се допаѓа вака кога некој ми го отвара паметот.
Поработи на самодовербата . Почни од тоа што е тоа што ја намалува и најди решение за проблемот , комуникацијата преку социјални мрежи и мобилен обиди се да ја сведеш на минимум , повеќе дружи се во живо и комуницирај со пријателите . Мое мислење е дека само вака ќе го надминеш проблемот , и не се одкажувај додека не дојдеш до целта П . С . Само пробувам да ти дадам совет од мој аспект , бидејќи и јас сум имала проблем со ниска самодоверба и срамежливост . Имав вишок кг , па со тоа и ниска самодоверба . Почнав да работам на килограмите , па како тие се симнуваа , така самодовербата растеше . Цврсто верувај во себе , и ќе успееш
Истата сум.На момемти размислувам колку би било убаво да имам некој.А покрај тоа се немам ни мувано.Иако би сакала да имам дечко,не се нервирам многу окулу тоа.Не се потресувам.Но замерките од околината ми создаваат главоболки:Зошто немаш дечко? Како може така?Ти треба да искусиш љубовно искуство,заостаната си,стара мома сакаш ли да бидеш(дечки бе имам 17 години само)
Уживај и не се замарај.Уште си мала за сериозни врски.Еве јас сум постара од тебе,па немам ни дечко ни ништо.Оние што прашуваат и што ме трујат,знаат како ми е? Не,и затоа не си го тошам времето на нив.Верувај колку позрела,толку подобро за врска.Брат ми на 17 години само на забава мисли,врска не му е ни на крај памет.Што не ќе измислат,стара мома на 17 години
Девојко,гледај да си имаш образование и работа. Многу си млада и не се залетувај.Игнорирај ги тие што ти зборат. Љубов може да се доживее и на постари години.
Да не бидам безобразна но ова е буквално најглупавото прашање поставено некогаш кое го читам.Јас имам 19 год.и сега сум фокусирана да си имам образование а понатаму и кариера а тие работи за мување се тотален апсурд за мене,ЈАС ИНАКУ ИМАМ ЧОВЕК ВО МОЈОТ ЖИВОТ НО ЗА СЕГА НЕМА ДА ГИ ПРЕМИНУВАМ ГРАНИЦИТЕ БИДЕЈЌИ СИ ИМАМ ЦЕЛ.И што ќе се мувам со некој прост човек само за да бидам мувана катастрофа.Има нешто што се вика љубов и подоцна ќе се искуси се во животот.Дајте малку позитива гледајте малку на себе и да си го средувате животот.
Воопшто да не се замараш. Јас до 20 години се немав мувано воопшто. Не сакав да биде ради реда со некој туку со човек што ми значи. Така и бидна. И еве сум сега со него во среќна врска и воопшто не се каам што пред него немав ништо со друг.