17 години, а се немам смувано

Discussion in 'Сингл' started by marija123c, Jun 3, 2016.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Како да нешто многу важно се пропуштило. Како да има правило некое дека до 17 треба да се смува човек. (facepalm) За какви само глупости се грижат децата...

crimson, La.loca, KeBideLi and 3 others like this.
  2. AliciaSilver

AliciaSilver Активен член

Жално

3. PeperutkiVoMene

PeperutkiVoMene Истакнат член

Уф какви проблеми имате

Luciferovog zlo♧ likes this.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Јас сум во раните 20-ти.Јас си го терам образованието,а планирам и кога да си најдам работа.
    Никогаш не ми било и никогаш нема да ми биде гајле што мисли и што прави околината.
    Шокирана сум од паметот на помладите генерации.
    Имаат 16-17 години и мислат дека мора да се смуваат со некој оти скоро сите околу нив така прават.
    Бре ? :^) :!:
    А,што ако налетате на некој погрешен и си го зезнете животот(од додворување и бакнување до силување и/или несакана бременост-да за жал на некои ова им се случило бидејќи наседнале на играта на некој ненормален) ?
    Дури и да налетате на нормален човек,не брзајте.
    Терајте образование и работа,а за љубов има време !

Lolo5, lunchy, Kitty23 and 5 others like this.
  5. La.loca

La.loca Популарен член

Блазесити, само ако имаш ваков проблем.

lunchy likes this.
  6. xxneska

xxneska Истакнат член

Дека е тоа “проблем“ не е, самото денешно општество го наметнува како проблем бидејќи те прави “под ниво“ и те тера да се осеќаш “несигурно во сама себе“ или како и да е. Не дозволувај денешните ограничени мозоци да те ограничат и тебе. Keep shining.

lunchy, Kitty23 and AliciaSilver like this.
  7. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Многу поубаво е кога ќе се смувате со некој што стварно ви се свиѓа и ви прави пеперутки во стомак, верувајте такво чувство не се споредува со ништо понатаму иако си немаш појма од лапање:Dодколку ради реда што едвај ќе чекаш да заврши за што, да можеш да кажеш дека си се мувала пред другарките што искрено ги заболе таквата за тебе.
    И јас до 17 "чекав" а сум имала милион шанси претходно, ама кога не ти е тоа тоа, лично на мене не ми идеше ни па ми беше ќејф...сега ми е искрено смешно колку бев затрескана, мислев никогаш нема да го преболам:Dама то ти е детски памет за тие години толку:D

lunchy, WildMk and Frosi333 like this.
  8. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

AMIN

Se pronajdov ovde.I ja cekav do 17 ne deka ne sum imala sansi porano ali sakav da bide nekoj sto stvarno kje mi se svigja i taka bese.Samo so bev zatreskana u nego ali posle go prebolev :D

lunchy and WildMk like this.
  9. LadyR

LadyR Популарен член

Имам другарка 23 години е и уште се нема смувано. Инаку е згодно девојчето, паметно, студира биохемија и така :D Ама уште нема најдено некој што навистина и се допаѓа. А додворувачи има цело време... Така да не се секирај, не е тоа дека другите се смувале и мора и ти. Туку едноставно не се појавила некоја личност што ќе ти го помати умот :D

Lolo5, Dust, Cheryll and 4 others like this.
  10. lunchy

lunchy Истакнат член

И јaс пoдoцнa се смувaв нa 18 гoдини. Дири при крaј нa 4тa гoдинa се гледaв сo еден. Еве денескa имa 24 гoдини и сум вo сериoзнa врскa. Не се секирaј пoдoбрo е пoдoцнa дa пoчнеш. Зaмисли oд 15 гoдини дa пoчнеш сo мувaње, a верувaј немa дa oстaне сaмo нa мувaње пa дo 20 и нештo гoдини кoлку пaртнери ќе смениш и пoтoa сaмo ќе те нaрекувaaт пoгрднo. Зaтoa не брзaј уживaј ,дружиш се излегувaј, шетaј и внимaвaј штo прaвиш. А oвие штo секoј ден се мувaaт пa и дa немaaт нештo пoвеќе сo некoј секoј ск измислувa декa имaл нештo сo неa и сaмo лoшo ќе си нaпрaвиш. Дo негде сум и гoрдa штo не сум имaлa мнoгу дечкoвци не знaм и јaс пoрaнo викaв декa е срaмoтa тoa aмa денескa сoсемa рaзличнo гледaм нa тoa.

Shmizla94 and cresa-jagoda like this.
  11. PeperutkiVoMene

PeperutkiVoMene Истакнат член

Бев иста

12. DushkoFH

DushkoFH Активен член

А кога е времето за љубовта на 56 години кога ќе остариме ли ?
    Не е се во образование и работа, треба додека си млад да уживаш, а после младоста те чека еден куп работа што нема ни да имаш многу време за љубов.