Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

2012 година и пророштвото на Маите

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Gordana10, 28 декември 2009.

1. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    До сега мислам дека 3 пати имат кажано дека ќе има крај на свет па нема ништо,ни ќе има. Јас не верувам во тоа.На секој од нас некогаш ќе му дојде крајот тоа се знае,но во еден миг цело човештво нема шанси да го снема. Ако толку знаеле и го предвиделе крајот на светот Маите тогаш зошто не предвиделе дека ќе дојде Кортес и ќе ги освои?Признавам тие биле интелегентна нација ,но сигурно дека не го предвиделе крајот на светот 6 века тоа се 600 години понапред.Тоа за нив било почеток на нов период,како што е за нас секоја година нова.Нема потреба толку да се грижите и да се плашите,ќе си продолжи живото и после 21.12.2012 најнормално како и до сега.

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
  3. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Темава ке е актуелна деновиве :D Не знам дали да се смеам или да плачам на глупоста.Пренесуваат информации на нет а и мали деца читаат и се плашат а тие што разбираат?А и има луге кои го сфакаат тоа сериозно.Незнам,незнам што да мислам за сето ова.

4. Lenni

Lenni Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    50
    Denes e prviot den od ostatokot na nasite zivoti. Ni ostanuvaat uste 7. samo edna nedela!!! Promenete ja garderobata od zimska vo letna i podgotvete se za ogromna zheshtina. Duri sega onie "hipstersi" ke vidat shto e "cool" a shto "hot".))) hahaha, se shalam, normalno, mislam, ochigledno beshe deka "Krajot na svetot" e trik na golemite televiziski kukji da si go pokachat rejtingot a da ne gi izostavime tuka i politicarite. Mene me chudi kako nasiot premier ne odese po primerot na Gilard vo Avstralija, znaete, onoj govor vo krupen kadar, "Ke bidam so vas do posledniot moment od krajot na svetot" hahaha... Za kakva apokalipsa zboruvaat tie, ne mi e jasno?! Daleku e Armageddon. Nikakvi javachi na Apokalipsa, poprvo ke bide "Gangnam style"))) Da, Planetata Zemja ni e stara, ama e daleku od umiranje. Vo menopauza e, samo toa. Toplotni branovi, iritantnost i neplodnost, toa objasnuva se'. I nikoj ne znae koga tochno nastanala Zemjata i koga ke iscezne, samo se pretpostavuva. Toa e isto kako da nagagjame sto e postaro, kokoshkata ili jajceto. Mene ako me prashuvate, petelot e najstar.))) Kako i da e... Site onie shto napravile plan od tipot "Ke dadam otkaz, ke pocnam da pijam i da se drogiram, ke krsham izlozi i ke razbivam bankomati, ke imam seks so kogo stignam, i kaj stignam, orgii i sl." podobro otkazete se i pocnete da gi zapisuvate rezoluciite za 2013 vo svoite "gadget-i" i na list hartija site vie "Posledni Mohikanci". Da, ova e era na digitalizacija, i retkost ke bidat ostatocite od prethodniot vek. Eve, tablata i kredata otidoa vo muzej vo Francija. Mnogu rabotni mesta ke se reduciraat zaradi mashinite. Tie ke gi vrsat poveketo raboti za nas, ke bidat inteligentni kolku nas, a moze i poveke. Mene nema da me cudi i ako se krenat mashinite na bunt zaradi prekumerna eksploatacija. Vo slucaj mashinite da se krenat protiv lugjeto gledajte da ste vo blizina na nekoja fabrika za dildo, barem tie ne se tolku opasni "mashini". Ke se smeni i modata. Se' ke bide u onoj "alien" fazon. (samo ne kako E.T na Spielberg, ke ve molam))) Arhitekturata ke bide futuristichka, i mnogu Nevrohirurzi ke sorabotuvaat so Arhitektite za da se izgradat gradbi koi ke soodvetstvuvaat na pozitivnoto vlijanie vrz sivite kelii vo mozokot. Naftata se pomalku ke ja ima, se' pocesto ke se primenuvaat ostanatite izvori na energija. Eve i Shvedska pocna da uvezuva gjubre za da proizveduva struja. Nie barem nema da imame potreba od uvoz.))) Plasticnata hirurgija ke bide vo podem, i se pochesto ke gledame naokolu modrinki od botoks. Organit na teloto ke se stremat kon atrofiranje, zatoa site poskoro najdete si omilen sport. Brakot kako institucija ke stane "dinosaurus" ke se favorizira slobodnata ljubov. Ke ima migracija selo-grad, t.e ke se zgolemi urbanizacijata i Svetot ke stane "globalen grad" a ne "globalno selo"))) Ke se pojavi separatizam vo golemite drzavi, otcepuvanje na etnichkite enklavi a so toa i zasilen iredentizam. Ke se javi nova svest kej lugjeto, ke se favorizira individualizam, ke se ceni poveke covekot, ke isceznat rasistickite i drugite predrasudi. Turistickite agencii ke organiziraat vselenski patuvanja. A na mikro nivo, e na mikro nivo, Makedonija nema da vleze vo EU oti EU ke se raspadne. Skopje ke stane filmski grad. Po neuspehot na esdees da gi stopi spomenicite vo legura, Skopje ke izobiluva so znamenitosti za snimanje na filmski sceni od periodot na Barokot i Rokoko. Vo Skopje ke se snima film i so James Bond. Ke gledame kako Agentot 007 sletuva so padobran vrz porta Makedonija, kako vozi gliser po Vardar, gi rushi splavovite i zaglavuva na Koce Kabana. A Makedonija, Makedonija ke stane prochistitelna stanica na Evropa. So site drvja shto gi zasadivmeizminatite godini makedonija ke stane fabrika za kislorod. Zatoa, da ja zasadime nashata idnina!))) Da i kazeme DA na Idninata - Taa ostanuva na nas. Da nazdravime za Novata 2013))) Da go slavime Zhivotot!

На rosebush, SlAtKi4ka.SlAtKi4ka, angelce1 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    Едно големо БРАВО за тесктот горе свака чест

6. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    На 21 сите СП за МаитЕ да ставиме :D

7. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
  8. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    На 20ти сите кај мене на роденден ке пиеме и јадеме додека не се руши светот хаахах (Барем нема да плакам) :P

9. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Тие што веруваат во крај на свет се што имаат нека ми препишат мене :D

10. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Ако е крај на светот, денес е последниот Понеделник. :D

На Cacy и MarchelineAmaru им се допаѓа ова.
  11. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
  12. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Клише.
    Глупости во боја.
    Приказни за деца.
    |(

На rosebush и Gordana10 им се допаѓа ова.
  13. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63
    Ова морав негде да го напишам незнаев каде и зато овде..Дали ја имате програмата NATIONAL GEOGRAPHIC ?! Тие стварно се ненормални баш вчера видов пишеше 5 DAYS TILL THE END денес 4 DAYS TILL THE END..Стварно незнам шо да кажам..Чисти глупости :x :x :@ :puke:

14. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Ами си одбројуваат луѓето, шо имат врска...исто ко за нова година шо одбројуваат, така и ова :D |( Многу се тревожат странцине, премногу, а Маите ги воскреснаа, оние де шо предвиделе одамна некогаш и некаде :D Ќе помине тој ден, па ќе го оговараат :D

На SlAtKi4ka.SlAtKi4ka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Им се превртува душата на Маите у оној свет
    Сигурно си викаат ’ ЛЕЛЕЛЕЕЕ Шчо Направивме ’ :rofl:

Патем коа више светов со вестите почнале да ве заплашуваат да ве заплашам и ја вам малу

http://www.youtube.com/watch?v=KxfWlm6bfMA

На babyblond и Gordana10 им се допаѓа ова.
  16. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Знаете зошто сето ова со одбројувањево е ненормално? Бидејќи има луѓе кои навистина се преплашени па сето ова им прави уште поголеми филмови во главата та прават глупави потези (одземање живот и сл.)
    Катастрофа!

17. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Па тоа е, да предизвикаат паника, нормално дека некои можат сериозно да се преплашат, постигнале тоа што сакаат тие кои ја предизвикале паникава во цел свет.Плус и знаат како најлесно да доминираат и тоа е тоа.До сега земјава не ја снемало, та сега допрва :x |( , трагикомични се, незнаат што ќе јадат задутре, а не пак да речат и да создаваат масовна паника дека стварно ќе го снемало светот.Мислам толку се лоши и хорористички настроени, да ни Стивен Спилберг не им е рамен |( И демек туку така го снемувало светот, ахам...и мечката за нив лета, ама не лета.

18. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
  19. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Абе каков крај на светот на 21 ви, јас на 24 ти сум на прослава од фирма, тоа не смеам да го пропуштам :D Инаку на темава баш ме насмеа еден линк кај што во прогнозата за петок има 999 степени и летаат огнени топки :D

20. Emcee

Emcee Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    6
    каков крај на светот да не се мешаме во Bожји работи само тој има моќ за се...

На viktorija.manevaa му/ѝ се допаѓа ова.