Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

2012 година и пророштвото на Маите

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Gordana10, 28 декември 2009.

1. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.933
    Допаѓања:
    4.595
    Темава најактивна е деновиве хахаха :) Незнам зошто пред година/две многу ми беше страв(страшливка сум голема), а годинава ич не се замарам :)

2. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    јас се плашам ;(

3. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    684
    Уживај бе,зошто да се плашиш,ништо нема да се случи на 21.12 ;)
    Инаку не верувам дека во петок ќе биде крај на светот :)

4. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    На rosebush му/ѝ се допаѓа ова.
  5. loveme-4ever

loveme-4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    14
    На 21 ми даваат 2 теста и имам едно испрашување
    buy,buy world :D :D :D

6. discofilman

discofilman Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    107
    Сите оние што најмногу ги интересира оваа тема ќе имаат можност во четврток со почеток од 22:15 па се до 01 часот по полноќ на српската телевизија Прва ТВ да ја следат емисијата Жариште во живо каде освен Светозар Радишиќ ќе бидат гости професор др. Миодраг Вуковиќ и Крешимир Мишак креаторот и водител на хрватската емисија На Рубу Знаности и ќе дебатираат околу датумот 21 Декември како и директно вклучување во центарот на НАСА.Емисијата може да следи преку овој линк:
    http://www.profreetv.com/index.php?cont ... h&tvid=392

7. lolitoo

lolitoo Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    327
    И јас имам два теста,а и многу испрашувања....не верувам дека ќе биди крај на светот. :D

8. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
  9. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    314
    Леле мене ми е страв!! :(Што мислите вие вистина е ова?!

10. discofilman

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    107
    Зошто страв?Мислиш дека е крај на светот па ќе ти заврши животот?Реално во што верувам а и научно е докажано е тоа што на 21 Декември завршува еден долг циклус од неполни 26000 години и почнува духовен напредок кај целата популација.Она во што многу малку верувам дека материјално односно реално ќе се случи а искрено посакувам е спуштањето на десетици илјади свемирски бродови низ цела наша планета како што предвидуваат луѓе за кои себеси се сметаат дека комуницираат со вонземјаните.За да ти биде појасно што се предвидува гледај го видеово кое го ставив погоре но еве пак ќе го постирам:
    http://www.youtube.com/watch?v=B_BnBmS-5x4

11. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    А како тоа се сигурни дека тие луѓе наводно комуницираат со вонземјани? Зарем најавено е од вонземјаните, доколку постојат, дека ќе имало слетување на вселенски бродови? Зарем таквите летала се сигурно вонземјански или се производ на човекот? И каква врска имаат истите, ете доклку постојат, со крајов на светот? Нели ќе дошле наводно на крајот од годината, а не кога завршува овој циклус? Каква врска имаат Маите со вонземјаните?

12. discofilman

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    107
    Нема да биде крај на светот во што сум 100% сигурен.Многу малку верувам дека ова практично во живо ќе се реализира и затоа до сабота ќе бидам максимално воздржан и резервиран по ова прашање.Ако се случи наместо на 1 Јануари на 21 Декември ќе славам нова година.

13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190

Како во живо ќе се реализира? Знам дека нема одговор на прашањата, а и да има, баш би сакала да го видам одговорот на истите.Инаку, мислам дека нема апсолутно никаква врска со вонземјани, а нити пак ќе има крај на светот или некакво чудо.Едноставно и логично, промена на свесноста кај човекот, ништо друго.

14. discofilman

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    107
    Па така фино.Вселенските бродови заедно со другите цивилизации за кои до ден денес ништо не знаеме конечно ќе станат реалност како авионите,хеликоптерите и сите други летала и нема веќе да бидат научна фантастика туку реалност.

15. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Нема ништо да се случи, нити летала вонземјански ќе има, нити ништо.Незнам како тие луѓе се сигурни дека збореле со вонземјани, а како збореле незнам, ама по се изгледа нити збореле, нити ништо.Човек никогаш не знае кога ќе биде крајот на светот, дали навистина постојат вонземјани, се само претпоставки базирани на неадекватни констатации.Јас не верувам во сите тие рекла - кажала муабети.Сета оваа работа со Маите, некој си протолкувал онака како што сакал и се потрудил неговата констатација да доминира и да е лесно верлива за другите луѓе, за на крајот да нема врска сето тоа, а и уште потрагично некои луѓе да си го прифатат како вистинито, па да и да посегнат по својот живот, пример.Тоа е лошо, но очигледно незгоден начин да се влијае врз човекот.

16. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.933
    Допаѓања:
    4.595
    Тие што зборуваат со вонземјанци, мислам дека им треба упут за некоја болница за да си се проверат психички пошто нешто тука ми смрди ;)

17. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Mene malku me faka strav ama ajde ke videme :D

18. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Jас денес бев сведок како на мало дете му е испран мозокот, од телевизијата како медиум. Човек да не поверува до каде може да се отиде со вакви работи, едно е шпекулирање, а друго е објавување на вести како да се релевантни и притоа правење паника.
    На Nаtional geographic, објавуваат одбројување што стои цело време, веќе 6 дена, а денес објавија 2 day till the end. Детево за кое зборувам, кога го виде ова, просто се избезуми. Како и секое дете, впрочем, што се што гледа на телевизија го зема здраво за готово, без да ја знае подлоста на медумите. Знаете ли како е да слушате од дете прашања од типот: Навистина ли сите ќе умреме? А како ќе се случи тоа? Ќе престанам да постојам? Зошто никој не ме заштити?
    Што да кажам после ова....

Да се немало граници, човече.

Моја груба претпоставка, утре ќе врие од самоубиства и тоа најмногу во Америка. Малку повеќе наивните и лесно подводливите луѓе ќе си го најдат ова како изговор за глупостите што ќе ги направат.
    За таквите можеби е таман и 21-ви.

19. discofilman

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    107
    National geographic не се свесни дека по 21 Декември гледаноста ќе им падне толку многу што ќе мораат да прогласат банкрот и да ја затворат телевизијата.

20. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    И нека им падне гледаноста!
    Како може телевизија од нивен ранг толку глупав маркетингшки потег да направи. Некаде прочитав дека тоа им стои заради привлекувања пажња кон некој документарец што ќе го прикажуваат дента. Ама како и да е, многу мизерен потег.
    Како човек да не биде изреволтиран кога телевизијата ја пратат секави луѓе од сите возрасти.

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.