Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

21 дневна диета за детоксикација

Дискусија во 'Диети' започната од AngelOfArh, 6 октомври 2014.

1. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    Темата не е многу време активна. Јас денес ја почнувам, денес само на вода(има месечева мена) а од утре на ваков тип на исхрана. Знам дека без кафе ќе ми е многу тешко, но дали можи какао и несквик?

На INNERBEAUTY му/ѝ се допаѓа ова.
  2. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.476
    Допаѓања:
    5.497
    Добар ден си избрала и јас почнувам денеска. Да, нова месечина има денес, добар ден и за почнување општо , ако не и најдобар ден за ова, како и пост на вода и би требало да помине лесно. Ќе се читаме можда.(highfive):)
    Иначе за какао може, за кафе не. Ако редовно консумираш кафе, и организмот ти бара кафеин на нагол престан, можеш и зелен чај како замена.

Последна измена: 20 февруари 2023
    На stefi23m му/ѝ се допаѓа ова.
  3. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.476
    Допаѓања:
    5.497
    Ајде да ја активираме малце, дека нема и да не се отвара нова општа за детокс (од тип и временски период по личен избор) овде ќе пишам.
    Јас започнувам предновогодишен/празничен, со денови само на течности. Углавно и се ова ми е елиминирано од исхрана спомнато и овде, освен додатно (бел) леб и тестенини.
    Па ваљда прашањето е, има ли и други другари-јунаци? :?::D

4. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    630
    Колку што успеав да сфатам од постот станува збор за детоксикација (внес само на течности) во поедини периоди во зависност од лунарните циклуси?
    Ако одговорот е да, дали ќе може да се објасни која месечева мена е битна при држење на режимската исхрана, и за каква диета станува збор?
    Дали е здрава и безбедна за организмот?

Последна измена: 6 декември 2023
    На marchi-cool и Осе им се допаѓа ова.
  5. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.476
    Допаѓања:
    5.497
    Зависи за каков се работи, има разлика во видови на детокс, со различни траења. Потоа колку е телото и на што е/не навикнато.
    За месечевите мени беа случајно спомнати, може ама и не мора.
    Не знам другото дали овде е или за во нова за детокс општа, зошто оваа е стриктно за оваа тринеделна и она што опфаќа.
    За оваа стриктно, да здрава е.

На marchi-cool и Oriental им се допаѓа ова.