Темата не е многу време активна. Јас денес ја почнувам, денес само на вода(има месечева мена) а од утре на ваков тип на исхрана. Знам дека без кафе ќе ми е многу тешко, но дали можи какао и несквик?
Добар ден си избрала и јас почнувам денеска. Да, нова месечина има денес, добар ден и за почнување општо , ако не и најдобар ден за ова, како и пост на вода и би требало да помине лесно. Ќе се читаме можда. Иначе за какао може, за кафе не. Ако редовно консумираш кафе, и организмот ти бара кафеин на нагол престан, можеш и зелен чај како замена.
Ајде да ја активираме малце, дека нема и да не се отвара нова општа за детокс (од тип и временски период по личен избор) овде ќе пишам. Јас започнувам предновогодишен/празничен, со денови само на течности. Углавно и се ова ми е елиминирано од исхрана спомнато и овде, освен додатно (бел) леб и тестенини. Па ваљда прашањето е, има ли и други другари-јунаци?
Колку што успеав да сфатам од постот станува збор за детоксикација (внес само на течности) во поедини периоди во зависност од лунарните циклуси? Ако одговорот е да, дали ќе може да се објасни која месечева мена е битна при држење на режимската исхрана, и за каква диета станува збор? Дали е здрава и безбедна за организмот?
Зависи за каков се работи, има разлика во видови на детокс, со различни траења. Потоа колку е телото и на што е/не навикнато. За месечевите мени беа случајно спомнати, може ама и не мора. Не знам другото дали овде е или за во нова за детокс општа, зошто оваа е стриктно за оваа тринеделна и она што опфаќа. За оваа стриктно, да здрава е.