17. Favorite quote from your favorite book - не ми е омилена книга, ама делов ми е една од најомилените работи во животот: "Burne seemed to be CLIMBING HEIGHTS WHERE OTHERS WOULD BE FOREVER UNABLE TO GET A FOOTHOLD." Quote-от е од "This Side of Paradise" на F. Scott Fitzgerald.
Пак прескокнав ден... 18. A book that disappointed you - повторно ќе ја спомнам "As I Lay Dying" на William Faulkner. Ме уби депресијата што ми ја создаде книгава, yet again можеби тоа е јачината на книгата? Не знам, но малку ме разочара. Можеби треба да ја препрочитам. 19. Favorite book turned into a movie - не ми е ни во "топ 20' книгата, но филмот ми е одличен, исто како и книгата.
20. Favorite romance book - Lolita. Jk. Прва што ми доаѓа на ум, а всушност и не е така романтична кога ќе размислиш подобро, е "The beautiful and damned" на Фитц. Иако ликовите се на моменти грозни, а нивната љубов и врска е плитка, сепак нешто ме тераше постојано да навивам за нив, додека ја читав книгата. Во најмала рака, една јака лекција за како не треба да живееш.