Day 14. Книга, чија филмска адаптација комплетно ја има промашено поентата. Глеам дека многу ја споменувате екранизацијата на Ден Браун, но мене тоа воопшто и не ме изненадува. Што очекувате да добиете од книги кои тенденциозно се мета на многу поширока читачка публика или пак вака повулгарно да се изразам - наслови кои се продаваат во киоци, аеродроми и истите се читаат „во еден здив“? Од мене, веќе ја спомнав во филмскиот предизвик, ќе ја спомнам и тука - A long way down - Nick Hornby. Имаше голем потенцијал, целосно е осакатена, уништена, поентата е толку ублажена во филмот, демек као да не остане некој увреѓен. Впрочем најчесто како што Америте можат да усерат во секоја адаптација. Книгата иначе е топ.
Day 11 - a book you hated Оваа беше една од последните што стварно ми оставија лош впечаток и без поента
Day 17: Favorite quote from your favorite book “I hope she'll be a fool - that's the best thing a girl can be in this world, a beautiful little fool.” ― F. Scott Fitzgerald, The Great Gatsby