Day 4 Your Favorite tv show ever Ги обожавам и Modern Family, Office, Narcos, SATC no ultimate favorite засекогаш ќе ми биде
Day 17 - Favorite mini series Не се сеќавам дека сум гледала друга, па ќе препишам од @Bender Rodriguez. Плус, што е класифицирано како мини серија? Јас Cosmos ја сметав за документарна емисија.
Day 15: Favorite female character - Motoko Kusanagi GitS п.с. претпоследниот пост ми е грешка филмски карактер ставив.. оу вел..
Спојлер: За Лела Прашање на место, чиј одговор и ја го барав кога стигна овој ден од предизвикот. На времето, кога сериите имале по 20+ епизоди по сезона, а завршувале кога ќе им се смачеле на луѓето и рејтинзите скроз ќе им опаднеле, за мини-серија се сметала серија со 1) број на епизоди помал од стандардниот (значи, помалце од 20, најчесто десетина) и 2) однапред се знаело колку ќе трае (најчесто имале само една сезона). Оваа класификација у денешно време не држи толку вода, пошто веќе нема стандарден формат ни за должина на епизода, ни за број на епизоди по сезона, па затоа денес наводно е усвоено дека мини-серија е серија која има приказна која трае во континуитет, барем во текот на една цела сезона (т.е. епизодите не се секоја засебно, како на времето). Две тотално различни дефиниции, затоа и ставив две тотално различни серии. Day 18 - Favorite title sequence За да не бидам очигледен, нема да речам GoT, која инаку реално ја има можеби најдобрата шпица, ќе бидам edgy и ќе кажам Penny Dreadful.
Day 18 - Favorite title sequence Да не бидам и јас бејзик, нека биде The Big Bang Theory. Сакам catchy песни во шпиците.