Колку одамна го немам гледано! Многу го сакав како дете, посебно заразното смеење на бувот Ден 13 (Favorite love story): Незнам зашто неможам да се решам меѓу три филма, но ајде на прво место ќе го ставам Eternal sunshine of the spotless mind Спојлер: Уште два Љубовта на Бриџит и Марк: И љубовта на Елизабет и г.Дарси:
Ден 13: Немам некоја посебно омилена љубовна приказна, да не звучам клише, но сите си имаат своја посебна убавина. А и искрено не сум многу по романтичните филмови. Па еве денес, во чест на инспиративната храброст на главниот карактер, нека биде оваа. Исто многу силен впечаток ми остави посебно убавиот филм Call me by your name, но веќе е постиран, па нека биде разноврсно.
Тринаесетти ден - Не сум по љубовните филмови, на малку од нив кои би ги сместила тука можам да се сетам во моментов, не сум ниту некој љубител на српската кинематографија, ама овој ми е претпоставувам нај и во една и во друга категорија. Автентично доловена атмосферата од периодот каде е одиграно дејствието, целиот град вмешан и информиран, ме сака/не ме сака, љубовни јадови до бунило, и најпосле среќно окончан Мојот избор: