Day 14 : A quote from a movie you love Dead Poets Society: John Keating:We don't read and write poetry because it's cute. We read and write poetry because we are members of the human race. And the human race is filled with passion. And medicine, law, business, engineering, these are noble pursuits and necessary to sustain life. But poetry, beauty, romance, love, these are what we stay alive for. To quote from Whitman, 'O me! O life!... of the questions of these recurring; of the endless trains of the faithless... of cities filled with the foolish; what good amid these, O me, O life?' Answer. That you are here - that life exists, and identity; that the powerful play goes on and you may contribute a verse. That the powerful play *goes on* and you may contribute a verse. What will your verse be?
Пререална приказна! Ич не ми текна на овој филм.. Ден 14 (A favorite quote from any movie): -Не воли ме... -Ма јок, воли те, само се прави! Флм со легендарен текст: Mi nismo andjeli (прв дел). Спојлер
Day 13 - fave love story Леле триологијава би ја ставила тука, ама третиот беше мех ама сепак Спојлер
11 ден The parent trap 1994 Омилен ми беше Приказната од лектирата двојната лота,за две близначки од која едната живее со мајка и во Лондон,а другата во Америка со татко и кои се разведени.Одат на камп и се среќаваат и решаваат да си ги променат местата со цел да ги запознаат родителите.Прекрасен филм,комедија,одвај чекав за викенди да го гледам .
Day 13 Favorite love story. Некој ги спомна погоре Трилогијата на Итан со Делфи, шо е ок. Јас имам два фаворита. Вторава е Reality bites. Винона...
Ден 14, Least favorite book adaptation (многу е глупа категоријава): Нека биде Кодот на Да Винчи...Прво го гледав филмот, толку е е све заплеткано и пробале во 2 саата да опфатат се, и на крај ништо да не разбереш. Потоа ја прочитав книгата, светлосни години подобра од филмот. За разлика од него пак, Ангели и демони има добра филмска адаптација, се изненадив.