Day 14 - Least favorite book adaptation Дефинитивно I, Robot - од една од најдобрите сф книги за роботика, до ретардирана двочасовна реклама за старки и ауди со Вил Смит, со понекој робот успат.
Ден 14: Least favorite book adaptation Лошо, многу лошо...Книгата ми е една од омилените, за жал филмчево ни приближно добро.
Четиринаесетти ден (цитати): Kevin Lomax: Why the law? Cut the shit, Dad! Why the lawyers? Why the law? John Milton: Because the law, my boy, puts us into everything. It's the ultimate backstage pass. It's the new priesthood, baby. Did you know there are more students in law school than lawyers walking the Earth?
Day 4: a favorite quote from any movie Се шалам, се шалам. Оваа фраза од 10 things I hate about you ми паѓа прва на памет. Спојлер
Ден 16, последен филм гледан во кино: Ако добро се сеќавам бидејќи беше одамна, овој (носев дете во кино)
10. Your favourite director Сакав да пишам Wes Anderson, ама не можам да си дозволам да го заборавам Robert Zemeckis и неговите Back to the future, Contact, Death becomes her...филмови што и ден денес ги гледам, ги памтам, и ми се омилени
Day 17 - The best movie you saw during the last year Ако е најдобар филм година дена наназад, дефинитивно Blade Runner 2049. Ако е филм од 2018 год., тогаш дефинитивно Deadpool 2.