18. Movie that disappointed you the most -не знам, немам некои очекувања за филмови пред да ги гледам. Можеби Now you see me, не ми се допадна 19. Favorite actor
Day 20: favorite actress Уффф, тешка борба помеѓу Винона Рајдер и Џоди Фостер, па нека одат и двете, зашто навистина не можам да одлучам која ја обожавам повеќе. Спојлер Спојлер
Ден 23 (омилен карактер од било кој филм): Форест Гамп Добродушно, верно, ограничено и наивно човече со големо срце!
Day 23 Омилен лик општо вака Френк од Мирисот на жената Day 24 Favourite villain Од франшизиве дефинитивно Магнето. И тоа исклучиво од Иан Мекелен А вака општо ако земеме од сите филмови... Дефинитивно Стенсфилд од Леон.
Ден 27 : Ќе прескокнам бидејќи не гледам такви филмови Ден 28 : Favourite friendship in movie дефинитивно
За мене класични филмови ги сметам тие што се стари класици од 40-50години а такви не гледам и не се пронаоѓам Спојлер: Пример
Да, знам дека на тие се мисли во прв план. Но може и од поновите, на пример Pulp fiction е исто така класика, па и Lord of the rings веќе влегува во класици.