Ден 7: Филм кој ме прави да се чувствувам среќно...ги има повеќе, но би го издвоила WONDER! Мотивирачка приказна со прекрасна порака. Ми се иди да го изнагушкам детенцево буквално. И нема да сум јас јас, ако не спомнам барем уште еден, но едноставно морам. The greatest showman, кој не учи дека сите сме еднакво вредни и треба да се прифатиме и сакаме такви какви што сме.
Day 01 The last movie you watched Сакајќи децата да ги подучиме да гледаат и постари филмови, го избравме овој подзаборавен, но прекрасен филм од 1983 година, посветен на првите 15 години од развојот на американската вселенска програма.
Day 2: A favorite fantasy movie Во игра се неколку. но го одбрав овој бидејќи беше прв DVD филм што го гледав. Кога ќе го пуштев, на менито се појавуваше Морфеус, велејќи му на Нео: Welcome to the real World! Уф, језа
5 ден The mountain between us 2017 Откако летот ќе биде откажан Ben и Alex кои одат до иста дестинација ќе тргнат со авион со еден постар човек кој работи на аеродром.Но авионот ќе се сруши,пилотот умира,а Ben и Alex остануваат на една планина покриена со снег и кучето.Жената ќе биде повредена во ногата.Секој ден ќе бараат решение да се спасат и на крај ќе најдат мала куќичка во која се седат некое време и потоа ќе се спасат.Но Alex ќе ја пропушти сопствената венчавка поради несреќата,а во меѓувреме се заљубуваат овие двајца и на крајот од филмот остануваат заедно.