30 и сингл

Discussion in 'Сингл' started by N1kol, Apr 13, 2016.

1. Marick14

Marick14 Истакнат член

А зошто сте сингл? :worried: :(

Bitter-Sweet likes this.
  2. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Треба ли да бидеме по секоја цена, само да нема "загрижувачки" реакции од околината?
    Не...

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Еве, јас ќе ти кажам за себе. Оти не сум убава. Оти не ме сакаат. Нејќат да си играат со мене...Оти сум жаба.;( :D

Trnche, mareane, SAMIRA and 21 others like this.
  4. LollySky

LollySky Популарен член

Сине, ако те интересира конкретно некој, прашај си. Мада дрско е, лично прашање кое не е твоја работа. Ај ќе ти набројам неколку општи причини.
    1. Изгореност од лоши врски, кои за среќа се прекинати на време кога си сфатил дека таков човек не заслужува да го поминеш со него животот, а се знаеш колку вредиш и не се врзуваш со никој под твоите критериуми само од страв за да не останеш сам.
    2. Здравствени проблеми.
    3. Семејни проблеми, кога си имал тешка ситуација дома ради која си го ставил личниот живот на пауза и си се посветил на најблиските.
    4. Сеуште студираш/градиш кариера/сакаш да патуваш и едноставно мажењето не ти е приоритет.
    5. Не си го сретнал вистинскиот.
    6. Не си спремен за сериозни обврски.
    7. Те плаши врзувањето само за една личност до крај на животот.
    8. Не ја гледаш земјава како место каде би сакал да се скрасиш и создадеш семејство.
    9. Не ти треба маж за да имаш дете (ако сакаш)
    и едноставно
    10. Зато што сакаш да си сингл, личен избор.

5. ell

ell Истакнат член

Ете ни мене не ми се верува дека терминов сеуште пости, а уште почудно е да го слушнеш од млади луѓе (под претпоставка дека повеќето на форумов се тинејџери). Не знам можеби во помалите места во Македонија, сеуште постои тоа сфаќање и притисок на помладите дека мора да се омажат, како да е тоа крајната цел на животот.

auslader, Rama and LollySky like this.
  6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Па кажи им да те сакаат.

7. ell

ell Истакнат член

Не е ниту страшно ниту тажно. Нема потреба од смајлињава.

Лично за мене да си кажам.
    Не сум ја сретнала правата личност. Според мене, подобро сама и среќна, отколку со некој во лоша врска или брак, само за да не бидам сама или за да ги задоволам општествените норми.

Tanjamm, kjukli, cresa-jagoda and 4 others like this.
  8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Па твоето мислење ме интересираше баш. А и не е срамно да се каже. Незнам што сте се затвориле толку.

Prijatelot likes this.
  9. LollySky

LollySky Популарен член

:)
    Не е срамно, ама едноставно не е твоја работа, избери си по случаен избор од листата што ја направив.

10. Marick14

Marick14 Истакнат член

Може два одговори да си изберам? :$:lol::angel:

Може па и сакам да знам. Не е лошо. Не се нервирај. :hug: :*

LollySky likes this.
  11. LollySky

LollySky Популарен член

Слободно избери колку сакаш, ако ти текнува уште нешто дополни го списокот.

А зошто те интересира толку, да не сакаш нешто да ми кажеш? :makeup:

Bozica1980 likes this.
  12. Marick14

Marick14 Истакнат член

Ако ти кажам, ќе ти кажам на само, а не овде да се силиме. :lol::lol::lol:

Иначе онака од љубопитност прашував.

13. N1kol

N1kol Активен член

Marick14, aj najdi si druga zanimacija i ne gi maltretiraj lugevo na forumot. Ako imas nesto ubavo da kazes bujrum ako ne teraj si po patot.

14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Ти вчера се зачлени на форумов и одма царуваш, м?

Јас само прашав зошто сакав да знам кои се причините за тоа. Не го гледам како лоша особина, туку онака просто ме занима и сакам да знам.

Slatkarka94 and Prijatelot like this.
  15. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Можеби Марик сака да усреќи некоја дадичка од 30 и кусур па .. немора тоа да го сфатите веднаш негативно и да го сместите во аголот на преварантите бивши момци кој унесреќуваат женски срца...
    Еве јас на пример лично обожавам кожа на 30 годишна девојка која што е созреана и има прекрасна стамина и ум и се ... што има везе , прв предуслов за среќен живот е човекот да е среќен нели? :)
    Иначе мојата филозофија е дека не мора да се сместиш во животот (брак) и да се оплодиш и да креираш фамилија со некој човек ради реда туку треба да се чека или да се издејствува со вистински човек, во вистинско време и со вистински услови за квалитетен заеднички понатамошен живот , во спротивно, се би било вештачки, ради - реда и плодот ( детето ) би бил продуктот на таа деструкција која се десила поради опшествениот часовник кој куца секоја секунда напред во нашето линерарно време...
    Во превод: За да има Љубов треба да биде вистинска а за да се најде вистинската Љубов треба да се поработи на случајот и пред се да се биде реален и квалитетен како личност и индивидуа , па во тој случај секогаш би се нашол некој соодветен со нашите афинитети кон животот како телесно така и духовно и умствено , важно е да се запази на желбата и да се знае од прилика што се сака и што е потребно па коцките ќе си се спојат ... такви се законите на универзумот , не измислувам тука јас топла вода за вас специјално...
    Да имате убава вечер! 8)

meckicka, Ethrnity, Zocizoci and 3 others like this.
  16. N1kol

N1kol Активен член

Јас се извинувам ако некого навредив, но изгледаше како да се интересира за интимни работи. Ако човек сака да сподели сам ќе си каже, а ако не не треба да форсираш.
    Еве Prijatelot имаше добар пост like за него :D
    Ни требаат луѓе со малку поотворени гледишта кон животот.

iloveyou29, LollySky and Prijatelot like this.
  17. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

го читам постот и исто ко јас да сум го напишала потполно се согласувам во се со тебе посебно со "Се трудам да не подпаднам под влијание на околината и муабетите - Што чекаш не се мажиш годините ти летаат, уживам во животот колку можам , среќа не сум единствена па да немам со кого да излезам и да морам дома да седам а врската и бракот ќе си дојдат кад- тад. Кај некој порано кај некој покасно. Во мегу време се трудам да си го исполнам продуктивно времето со активности, до дообразување, со работа, со трошење на финансиите на свои ќејфови, со шетања по одмори и викенди и сл. ''инаку јас усте ја немам допрено 30ката ама ближам натаму,,,,,но за жал се соочувам со тоа што го имаш напишано....

SuperGirl24 likes this.
  18. elimkd

elimkd Форумски идол

Темата е отворена ради дружба, а не да судите зошто некој е сингл, па уште да барате оправдание ради тоа

SAMIRA, crazylady, zhap4e and 3 others like this.
  19. anakonda88

anakonda88 Популарен член

ајде да се дружимее и тие со 30 и ние што одиме натаму :D
    И бидете малце позитивни , подобро сингл него разведени со лош брак !
    Што о фали на Наоми Кембел , на пример ? :D

20. littleflower

littleflower Популарен член

Пишете ме и мене на список! :)
    Незнам дали ова ми се случува само на мене, но како минуваат годиниве, ич не ми е дојдено до врска само колку да сум во врска. Сакам или нешто што стварно ќе е добро, или сама, успешна и среќна. Доста ми е од half assed ствари.
    Доста од пријателите кои започнуваат врски на 26+ години, кога збориме за љубов, и ќе се спомне демек „и сега таа ли е вистинската“ или „тој ли е вистинскиот“ или „еее заљубен/а си“, одговорите им се 99% „абе какво заљубено, да глеаш некој да имаш покрај себе, да оствариш некоја блискост, не се бара веќе љубов ко на помлади години...“ итн. Ист муабет ми имаат кажано и луѓе пред женење/мажење. Ме стави некако на мисла во смисол гледам околу мене свадби, слики на фб пукаат од заљубеност и слично, а од друга страна муабетиве... Како да се плашат да останат сами, па дај што ќе дадеш... Малку сум off, ама сакав да кажам што ми се врти низ мисли онака како сума сумарум од муабети. Ајде поздрав до сите! :)

auslader, Vortex baby, SexiLy and 5 others like this.