јас мислам дека сепак е важно затоа што како шо викат старите,,,све у свое време а богами 40 не е за сингл
Кај сте, што правите, до кај сте? Реков, од сега ќе велам, емотивно осакатена сум,затоа е вака ко шо е. Подобро ќе им е мислам на другите. По ќе ги насочам во „дискусиите“, по ќе им помогнам да откријат што ми е фалинката. Оти, прошлата недела, целата испадна... посветена на анализирање на ликот и делото - жаба. Значи, значи... нема ништо поинтересно од ликови кои се во 40те години, ергени и ги анализираат другите „оти се сингл“. Ова ко одбранбен механизам ли им е, што им е.. Кога еден “Вии Пеер“ ми се размафта со анализа и муабет, ете дури и мене ме одбиваш „шо мене ми фали, рецимо“ што друго да каже човек. Заради луѓе ко вас? Ставам мораториум на запознавањето нови луѓе, до неодредено. Она, say yes to everything нек иде по врага. И... само со белешка од доктор за глава и душа иначе ќе се издепресирам и стварно емотивно ќе се осакатам
Ма кај сум емотивно осакатена и у депре, ко дојдов у Скопје се запустив уште толку. Еднаш пишав оглас за дружење тука и само машки ми пишаа у лп. Многу се дружељубиви, секоја чест за нив. Ама навистина ми треба девојка - пријателка за да изветреам мисли оти ова вака не оди.
Јас не ти пишав. Сакам да се издвојам. Се шегувам браво за момците што ти пишале, тоа се кавалери кои сакаат да дружат осамена мома. Немаш појма колку можеш да наидеш на разбирање од машка страна. Сигурно женско подобро би те разбрала, ама и ние машките и те како можеме да ти пружиме огромна поддршка. Ти ги разгледав последните мислења... звучиш и делуваш депресивно, само знај дека заради негативните мисли си индуцираш негативни емоции кои после те фрлаат во депресија, не мора да значи дека имаш клиничка депресија. Еве ја да ти дадам машки совет како маж на маж иако знам женско си: соземи се, престани да се самосожалуваш, не биди карактерна п***а и трчај низ болниот пат кој го одиш моментално, сечи ги со сабја негативните емоции на патот кои како трње се испречиле и не те пуштаат да одиш напред! Ако некој си всади негативни мисли и почне да мисли дека не го бива, дека ништо не постигнал во животот, дека нема чаре готово ништо не помага, ќе западне во една таква тешка (илузорна) депресија што џабе ќе си потроши неколку години од животот додека се врати во нормала и да сфати на крај дека само за глупости се нервирал. Немој да одиш по овој пат на кој веќе си тргнала, фаќај рикверц и правец по патот што води кон среќата! Излегувај, дружи се, запознавај нови луѓе, вежбај теретана или фитнес било каква физичка активност за да зголемиш ниво на допамин, серотонин и да ти се крене моралот и самодовербата! Што е најважно: не се предавај, не се откажувај и не очајувај, ќе биде тешко на почеток ама само продолжи да одиш напред и не се разочарувај ако не се случи чудо преку ноќ! Се' е резултат на напорна и макотрпна работа, па и одредени ситуации во животот кога сме несреќни и сакаме да бидеме среќни. Мислам дека солидно кажав. Не те напаѓам и кривам, немој така да гледаш. Само сакам да те мотивирам и отворено да ти кажам: престани да си ја тепаш вољата за живот на дневна база. Ако мислиш секој ден дека ништо нема да се смени, така и ќе биде. Смени менталитет, мисли и делувај попозитивно. Само ти знаеш како се чувствуваш во себе, кога си надвор другите немаат појма какви маки си имаш, тоа ти е огромна предност уште во старт. “Глуми“ дека си силна и самоуверена и тоа ќе постанеш! Разбуди ја ѕверката во тебе и бори се секој ден како да ти е последен ден во животот! Тоа што не те убива, те прави посилна. Моментално се челичиш на сите можни полиња, ама не си свесна за тоа. Ќе ти стане јасно со тек на време кога ќе го победи и ќе гледаш посветло. Моментално тешки и мрачни облаци се надвиснале над тебе, мора да ги избркаш пред да те удави дождот! Motivational speech level 9999.
Нели, човек има право да се предомисли откако ќе отспие. Ако не се предомисли денот потоа, случувањата, луѓето, к'сметот ќе го предомислат. И така. The show must go on, изгледа. Сериозен проблем е да се концентрирам на правење планови со некој. Да вметнам во приоритети. А, почна да се сведува на купување билети и пасош. И такво,кога,кога,кога Од една страна си го мислев тоа, нови пасишта и терени, од друга страна.. too much effort за ваа old bag. Никако не си. А, толкаво искушение. Ама па до мене ли е, ли што е... многу искушенија многу збунки ми прават. Стварно полесно беше во 20те. Треба задолжителна психолошка поддршка во овие години И за мене,побогу. Не сум ни јас цвеќе за мирисање. Плус јарец нели
Пост на жапче: .........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Zdravo, Se izvinuvam za latinicata. Tesete se so mene. Jas sum 38 god. i single. Se nadevam deka ke sretnam nekoj so iskreni i seriozni nameri. Od Sk. sum. 160 cm, 55 kg. Kafena kosa i oci. Kosa do ramenja ramna. Dosega nemazena. So VSS sum. Pozdrav.