За жал годините не се мерило на никаква зрелост. И што и да ти се случува тешко не смееш да го споделиш со некој оваков. Го имам и јас тоа сфатено на потешкиот начин.
Имам 23 сакам совети од повозрасни за да го сменам овај статус веќе еднаш,ептен сум неискусна и како да немам ич среќа во љубовта,ајде кој е слободен нека пиши за муабет и за совети,поздрав
Почни да бидеш послободна и поопуштена, да не се срамиш пред машки. Повеќе комуникација во живо и на социјални мрежи, ама глеј повеќе на живо ако можеш. Гледај да бидеш реална, бидејќи машките такви сакаат. Да не се облекуваш како Антониа Гиговска. И така.
Ви благодарам од се срце што ја отворивте темава и што јас ја пронајдов е голема утеха за мојот брат кој е 28 годишен и нема девојка а мислат другите дека треба да има на тие години и е стварно многу ужасно да се мисли дека е срамота. Па еве имам и уште еден брат 26 годишен и тој нема па ниту едниот ниту другиот не се замараат и никому ништо. Најважно е да се живее среќно, а тоа само ќе си дојде по себе. Јас имам неуспех во љубовта а верувам дека ќе имам уште сум млада. Полнолетна сум и штотуку ќе завршам матура. Не вреди да жалам. Секој со својата среќа. Една моја пријателка ми кажа да сум фатела дечко, убава си, користи си дури си млада, уживај.. Јас едноставно и реков не се грижам за дечковци веќе, па што сака нека биде, кога сака нека дојде, јас ќе си го живеам животов спонтано како што ќе ми дојде. Што ќе дојде прво тоа. Ако во меѓувреме се најде некој дечко добредојден ќе е, ама ако не е паметен го бркам. Мора и малку строга да бидам.
30 го газам ... Од секогаш бев против брак , порано не сакав ниту деца да раѓам , желба за брак немам , но почнав да добивам желба за бебе ... Што знам премногу прилики изгубив , бев во лоши врски ,и не ме влече тоа , тешко дека ќе најдам партнер ко што треба ,но како би направила едно бебче а да не најдам партнер .... Ќе почекам до крајов на годинава ако не најдам партнер ,ќе си одам во Систина на вештачко оплодување со донирана сперма и ич не ми е галје за туѓите мислења за тоа!!! Нема валда заради тоа што неможам да најдам партнер да останам без дете и сама во животов My life -My rules
Паметно. Подобро доживотно сингл отколку брак со некој ради-реда и заради размножување. Секогаш би одбрала опција да бидам самохрана мајка пред тоа некој неподобен да е таткото па утре да му текне да ми се граба за старателство, да ми прави проблеми и да ме кочи во понатамошни планови во врска со иднината на моето дете. Еден куп примери имам када самохрани родители сто пати подобро се грижат за дете отколку некои во брак.
Јас пак 25ка сум, уште 5 години давам фора, ако се доразочарам че платам сурогат мајка да ми роди едно бебче и да си го гледам сам. Секогаш има начин!
Cekajjj imas vreme ne se razocaruvaj. I na 40 god se stanuva roditel Te poddrzuvam potpolno. Sepak ova e Makedonija so prosti sfakanja so predrasudi i diskriminacii ama bravo za razmisluvanjevo
30 и сингл го обожавам мојот сингл живот се подобро и подобро ми станува во животов после голгота што минав во млади години решив никогаш да не се мажам и да имам деца ке си терам сингл до крај па што сака нека е и да умрам девица па што, која голгота сум проваѓала нанесена од злобни луѓе доста ми е.
Не е убаво цел живот да се прокоцка поради една пропуштена шанса или негативно искуство во минатото, животот нуди безброј можности ,можеби ке се појави некој кој ќе го промени од корен твоето разочарување или како што велат постои светло на крајот на тунелот ( само да се надеваме дека не е воз )
Problemot e sto se gubi detskoto vo lugeto...stanuvas zrela licnost se plasis da ne se izgoris,pa se plasis od obvrski pa site mani i doblesti gi gledas na lupa i se toa po red! Sekoj se raga u umira sam,no zivotot e narecen zivot za da go iziveeme vo sozivot so drugi luge.. (bez razlika dali sme resile da bide brak ili veciti tinejdzer)... Koga ke pominat godinite za da bides galenice i samobendisano coece i se slicno sto si sakal od sekogas...pocnuvaat da vazat starskite pravila(sto vikase dedo mi do 30 sami se zenat/mazat,₩posle 30 ni strojnici ne gi spasuvaat)... taka bilo porano no sega koga ke vidam kolku od moja generacija (2+ - )ostanale sami,izgubile drustva,ostatokot si trgnale po svoj pat,ne e lesno da se zivee sam,pa ja svakam logikata,zosto go kazuval! Mozebi e lesno da se kaze,ke rabotam, ke imam pari,ke setam, ke uzivam,no na kraj na den ednostavno nema kade da se vratis(ne mislam na dom,kuka,stan) mislam na covecko bitie so koe sakas 2 min mir pa makar i bilo toa i kutenje (koga veke ocite kazyvaat se)... Malku se onie koi go dozivuvaat seto toa,no site tezneeme da iname doverba,ramo i covek za dobro i loso!