Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

30 и сингл

Дискусија во 'Сингл' започната од N1kol, 13 април 2016.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.077
    Допаѓања:
    12.820
    Добро, не е ок и другиот се да плаќа, но какви времиња дојдоа мажите заборавија на џентламентство. Плус, ако ти некое време си со некој, не може туку така да прекинеш контакт. Пример се гледаш со некој неколку месеци, гледаш дека е скржав и материјалист, и ќе му раскинеш без причина или ќе му кажеш в лице. Таквите луѓе не се лесни за откачување, како пијавици се, ако мислат дека нашле некоја на чиј грб ќе се шлепаат, не се разбораат од збор, ќе манипулираат емотивно со цел да останат со девојката. Друго што имам забележано коментар од машки „море добро е, барем си работиш, не чекаш од друг“. Значи и тоа што работиш, а не си невработена го гледа како потенцијален фактор плус оти знае вредна си, нема да чекаш од него. Некако се изгуби таа желба за заедничко создавање и стекнување во животот. Си тераат по принцип „твоето е мое, ама моето е само мое“.

На eliesaab, DrMTR, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.980
    За болдираното - не гледам што има лошо во муабетов, па да, позитивно е да си работиш и да не чекаш на друг. Да сакаш да те спонзорира некој не е убаво без разлика дали си машко или женско ама како што во други теми се изјаснуваат девојките многу често дека очекуваат машкото да е ситуирано - не од аспект на материјализам туку од аспект на амбициозност, способност, трудељубивост итн. не гледам зошто исто не би важело и за другата страна.

На tinka-mace и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  3. izabela.nik

izabela.nik Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    Треба да се воведе нова дијагноза цицијаш. Озбилно до толку ја имаат разработено таа шема и во секоја ситуација се спремни како да не дадат пари ни срам ни перде. Па одлучува најверојатно да ги фукне своите пари во стан кој да е многу битен но покрај тоа треба и многу други секојдневни трошоци. Има цврсто изграде став и за одмор. Јас немам потреба од одмор. Ќе седел во станот. Па ќе збудалиш бре од седење во стан и само одење пешки по градов.

На Cecko85 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  4. izabela.nik

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    Денес се тешки времиња и статусот вработен невработен лесно се менува. Веројатно може некое време да се живее на сметка на другиот посебно еве ако станува збор за брак. Не може бе да изгубиш работа и дечкото или мажот да ти рече ај чао тогаш.

На eliesaab, Dejan-Dejan, Emy867 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Не значи дека не е џентламент ако не ти го плаќа твоето кафето.

Заедничко создавање и стекнување во животот се постигнува ако двајцата работат, а не е еден само. Коментарот е сосем во ред.
    Нормално нема да чекам на партнерот.

Мислам дека секој нареден коментар е сувишен на темава.
    Секој треба да тргне прво од себе и да се запраша кај греши па после да бара грешки кај други.

На Annora и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. izabela.nik

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    Извини само уште ова. Кај нас има многу невработени и пеколно тешко се наоѓа работа затоа и не треба толку да се дава значение на платата. Зарем тој што не работи не треба да има заедница со некој?

На Dejan-Dejan, tinka-mace, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. ForeverYoung

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.980
    Сосема се согласувам, воопшто не мислев на твојот случај. Муабетот ми беше дека како што ние кога бираме потенцијален партнер, и на некои од нас меѓудругото ни е важно да е амбициозен, трудољубив и слично не треба да се чудиме ако и некои машки ги имаат истите критериуми. Не мислев на периодично останување без работа. Во твојот случај може и среќа е што ова се случило пред да основате фамилија заедно. Барем знаеш со каков си имала работа.

8. izabela.nik

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    Има девојчиња жени кои се поосетливи па тешко им е да останат на работа на пример во продавница или воопшто не ни сакаат тоа да работат а кај нас по правилен пат само до тоа се доаѓа. Но и тие жени имаат право на заедница. Не заради тоа што не се успешни на професионално поле да бидат омаловажувани. Зборувам генерално не само за себе.За жал менталната матрица тешко се менува.

На Cecko85, eliesaab и Tanjamm им се допаѓа ова.
  9. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.060
    Допаѓања:
    10.708
    Не знам во кое општество живеете вие, но во моево нормално е една жена/девојка да не е вработена или да работи на некоја пониска позиција а да има партнер/сопруг. Додека за маж кој не е во работен однос шансите да најде некоја се минимални.

На Ace888, Poko Loko, Dejan-Dejan и 4 други им се допаѓа ова.
  10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Треба.
    И сум пишала во друга тема.Никогаш не знаеш што ти носи животот, но се додека се има амбиција и желба и сакаш да го решиш тој проблем, ќе се бориш. Не е лесно, особено кај нас за работа, но и во таква ситуација со слога и компромис со партнерот сè се надминува. И секако, кога едниот партнер е во полоша состојба, другиот треба да е најголема поддршка.

Ако си во врска а немаш доволни средства ќе си овозможиш онолку колку можеш. Барем јас не би чекала да ми плати партнер. Подобро состанокот дома или во парк ќе го организирам, филм ќе гледаме и сл. Секогаш има начин.

На senza.parole, ЕденЧлен, Annora и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.658
    Допаѓања:
    39.491
    Па не е баш.
    Не зборам за постојано во врската, да се разбереме.:D

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Биди и ти, плати го неговото. :D

На ForeverYoung му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    30+ и разведена , чек.
    Ме зачудува у време кога Норлево е бонбонче, а развод ѓомити добар јутар, колку е присутен тој осудувачки момент.

Си се рачунам и за сингл искрено.

По-сингл од една шо одеше со момче на одмор од седмо одделение, али битно непотписана е била дамата.

Оваа ,,распуштеницава" 3,5-4 години се бореше да остане со прв и последен до крај на живот (кризните години се спомнати само). Не. Не бидна. Кога не бидува и најдоблесни работи, како побожност , се проблем.

Не е проблем преценување.

1. Проблем е, преголеми жртви од една страна на сметка на ,,како ми одговара" пристап од друга страна.

2. Проблем е нашата расипаност.
    Една роднина видела оти на соц.мрежи имало група во стил ,,Како да ги нервираме жените на нашите дечковци."

3. Проблем е материјалистичка перцепција, навистина. Семејно сме што би се рекло средна класа, но секогаш ја кријам мојата тековна состојба за да видам колку им тежи умот.

4.- Проблем е што нема средина.
    Од кој аспект нема...
    Еве ги двете крајности:

*фанатици, националисти, мразачи на сѐ. Со престроги пуристички критериуми и осудување девојчиња за премали "престапи", за да после го видиш како со украинско снавче се учи на убавините на животот, процес стопиран од поттиснување.

* божем модерен, а доживотно се понаша како да не видел жена. Неизживеан хедонист, таков оксиморон жими кај нас што постои. Ако си била со еден ,,ааа сите викаат втор си ми" ако речеш ,,10" -'ааа шарена си, ако си невина преку 25-та аууу ти некој проблем имаш, Доктор Ј**аго ќе ти ја најде дијагнозата професиЈонално.

4. Проблем е што не се дружиме, не се запознаваме. По одреден период во странство, кога се вратив, се зачудив од нашата студеност, несакање да се помогне, затвореност. Ама за швалераи, и подвизи од кревет до радно место и слични ненормални дружења се више од расположени.

Чест на исклучоците, ама ептен се ретки.

На Gosh, Cecko85, WhiteWhitch и 33 други им се допаѓа ова.
  14. ForeverYoung

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.980
    Епа еве на последниве страни друго се пишуваше. Изгледа се смениле времињава. Карма :D

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Snow_King

Snow_King Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    465
    Срам ме фаќа за нашава генерација. Еве тука колку расправаме за пари, за материјални работи а не знаеме да се сакаме, да се почитуваме и да сме великодушни.

Дедо ми и баба ми кога се земале немале ни кров над глава, ама љубов и со заеднички сили успеале. Немаа можности на нас внучињата да ни пружат многу - ама тоа што го имаа со цело срце ни го даваа. Не створија кој знае што од материјален аспект, ама створија хармонично семејство и ни всадија вистински вредности. Затоа секогаш ќе ми бидат роул модели.

Бидете со големо срце, бидете несебични. Не е вистинската среќа во Х5-ка и Моет.

На LoneWolfGuy, Izaabella, tinka-mace и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.865
    Допаѓања:
    19.578
    :handshake:
    Апсолутно нема што да се додаде .Тоа е
    Светот оди кон пропаст

На SURF, tinka-mace, Elf и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Dejan-Dejan

Dejan-Dejan Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    53
    Можеби твојот Mr.Right е надвор од Скопје :)

На WildMk и Justicija им се допаѓа ова.
  18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Ајде глупости.
    Материјалното разделува, не спојува. Иако не е веднаш видливо, на долг рок, така е.

Дојде ден кога јас, личноста којашто со години помагала тој господинот да најде работа и тоа по ќеиф, канцелариска да била ваква да била, таква да била, до мотивациски писма на два јазика пишување, до трчање по препораки и сѐ.

Па немало работно место на кое не сум помагала во некои нешта што требаа да се завршат дома.

Резултат? Јас да слушам ,,како мислиш ти ние со една плата да тераме" кога се сврте тркалото.
    Па лутење кога одговорив ,,како што теравме првата година кога се плашеше од тешка физичка работа."

А имаше повеќе од оправдана причина. Згора на таа причина, ни пари немаше толку време, па што мајка барам на таква работа?

Па ладење, па цели вечери сама седи, тој со друштво. Ехее.

Верност, почит, вера, немање поро ци... и карактерна компатибилност. Повеќе не треба.

И како трпите материјалисти?
    Јас веднаш се ладам од тоа.
    Јас и на роднини сум им рекла.
    Последен залак да ми е, да треба ќе дадам.
    Последен денар, исто.
    Ама со мене за пари не се карајте.
    Не го сакам Мамона во домот да ми владее.

Последна измена: 23 септември 2020
    На Gosh, thelittle17, IRBBB и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Dejan-Dejan

Dejan-Dejan Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    53
    Имаше еден виц: 30 + и не си мажена? Па добро бе девојки, кога ќе имате време да се мажете па да се разведувате? Се извинувам само се нашалив

20. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.475
    Допаѓања:
    5.079
    Многу невкусно...:|

На thelittle17 и tessie им се допаѓа ова.