Не знам колку години имаш, но не потпаѓај на влијанието од општеството, ниту пак се споредувај со некои други околу тебе. Како што кажа и самата, секој од нас има свој пат. Никогаш не е доцна да се започне од почеток. Би ти препорачала да го извлечеш најпозитивното од твојата моментална ситуација, да правиш работи што те прават среќна, да се дружиш, да најдеш некое ново хоби, и ќе видиш како, иако звучи како клише, ќе запознаеш некој кога најмалку очекуваш. Некогаш после долга врска ни се чини дека никогаш нема да најдеме или запознаеме некој друг, но не е така.
38 i single. Do pred nekoe vreme imav decko, otkako si zamina mirot mi se vrati uzivam. Ako sakam dete ke si najdam donor. Finansiski sum jaka ili ke e kako treba ili nemam energija za iskompleksirani mazi.
Zemi si maz dodeka te drzat mozete.....Sam ne SE zivee..dete Pari SE levo od zivotot..kompleks mazi ima .ama I zeni imat..
Zenski da ve prasam, kade vo Skopje izlagate najcesto a da ima 30+ slobodni momci? Jas kade i da otidam samo mali deca
Изгледа . Биди сигурна дека многу така размислуваат и дека огромен број на бракови се склучени оти така мора, така треба, очекувања од општеството, очекувања од фамилијата... Затоа после на секој чекор имаме несреќни луѓе, разводи, изневерувања и депресии. Најлесно им е на некои да солат памет најди си некој, сама не се живее и слично. Значи не мора да го сакаш битно е маж да имаш. Незнам како можат да се земаат некои ради-реда. Неможам да се замислам да живеам под ист покрив и да делам ист кревет со човек кој не го сакам. Не сакам ни дете со некој кој не ми значи. Мирот нема цена, подобро кога ќе се вратам од работа да ме чека дома кучето што ќе ми се израдува најмногу на свет отколку да не ми се влегува ради некој вол кој ме нервира и кој по цел ден лежи во дневна и растура по куќа. Најбитно ми е да сум среќна и исполнета а тоа покрај таков лик за мене е невозможно. Али тоа е што е, секој има право на свој избор, за некого е најбитно маж да има.
Ако мора да бираш меѓу осаменост додека си сам/а и осаменост со партнер до тебе, секогаш избери го првото. Бидејќи полесно се решава со секакви активности и желба да промениш нешто кај себе. А осаменост со партнер тешко дека се "лечи", а што е страшното многу луѓе се осеќаат вака, но пред народ битно си го имаат средено животот. Нека ви текни на ова кога следен пат ужасно ќе посакувате некој до вас или кога од постарите генерации ви велат кога партнер и свадба. Ако не придонесува некој да ми е подобро во животот, нема место во него. Ќе бидам само со оној кој ме прави среќна и да го сакам животот повеќе, стресови ради луѓе ама воопшто не вредат. Нормално и природно е да сакаш некој покрај себе, но не по цена на сопствениот мир. А тоа што такви денеска сѐ потешко се наоѓаат е друг муабет.
Greska ...teraj stresovi 50 godini na rabotno mesto ..neka ti projde zivotot...preska bese samo 50..ova e dopuna
Potpolno se soglasuvam so tebe...Velat sam ne se zivee uste poloso e da si so nekoj sto ne te saka i da se osejcas kako sama dur i nego da go vleces kroz zivot.NE BLAGODARAM