Тие постулати се се што му треба на човек, ама ајде најди ја таа комбинација. Неколку пати сум излегла со машки кои биле симпатични, ама што потоа кога ќе видам дека е мрза или алкохоличар, или шкрт на прво видување се стега кафе да плати. Јас сум сингл и еве кажувам дека како време минува се помал е бројот на слободни машки, а уште помал на добри слободни машки. Блазе си им на некои што и на 35 ќе имаат среќа да најдат добар партнер.
Најголемата грешка при избор на партнер е да имаш на ум дека ќе се промени со тек на времето. НЕ, нема. Карактерот на човек не се менува, особено не под притисок. Компромис е супер збор, уште е подобар кога се применува во реалност.
Зборувам за односот кон одредена личност а не за карактерот, со текон на времето кога си со некој 24/7 нормално е да не биде како на почетокот и да односот помегу партнерите да се смени. Затоа велам дека можеби на почетокот ќе биде совршен а потоа ќе се промени тој однос и доколку не си спремен на компромис се пага во вода. Освен ако немате либерален брак па прави кој што сака а бракот е само форма на заедничко живеење. Не се однесува за тебе Божеце, ама овде збориме за друг тип на брак и заедница од она како ти ја разбираш таа институција. Ок тоа е веќе друго но треба да бидеш отворена за нови познанства барем сега можностите се огромни па се надевам дека ќе се пронајде и некој кој ќе задоволува минимум стандарди кои се потребни да воопшто се обидеш да пробаш да бидеш со некого.
Тешко многу тешко. Не се наоѓа на овие години. Ах како ли останав сама на овие години. Некој предлог каде да се запознаваат машки.
Според мене при изборот на партнер треба да се има неколу постулати. Да е ситуиран, да ти се допага физички, да сте сексуално компатибилни а се останато се оформува и моделира со текот на времето.[/QUOTE] Ми се допаѓаат постулативе
Hey little sister what have you done? Hey little sister who's the only one? Hey little sister who's your superman? Hey little sister who's the only one you want? Hey little sister shot gun! It's a nice day to start again! Оваа е исто меѓу моите. Само,никогаш не ме асоцира на свадба. Само на нешто во стилот на... another one bites the dust.
Mnogumina gi faca panika koga ce napolnime 30 god. I jas se pronaodjam tuka! Medjutoa ne e vo red da podpadneme pod pritisok od primitivnata okolina i da "vletame" vo brak bidejki casovnikot ni otcukuva. Treba da se najde partner so koj treba da se pomine zivotot. A, ne posle da ja udirame glavata!
Иако јас сум од тие кои си имаат проблем и со луѓе на иста возраст или година помали, не па 10 години помлади, ама.. знам дека има некои за кои важи ова.