40 денови по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од lenkich, 20 ноември 2013.

1. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.154
    Допаѓања:
    17.622
    Што и да е ќе одложиш до 41ви ден.

На mal.ecka, lovely91, Ava.84 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.372
    :rofl::rofl::rofl:

Се слагам. До 40 дена ако излезеш од дома ѓаволот ќе влезе во тебе. Никако излегување. Што и да е може да почека.

На BezglasnaBukva, lovely91, Ava.84 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. LucyLu

LucyLu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Темава ептен кјут ми е значи :rofl: Ее си викам има ли вакви работи по Америките на пример :?::D
    Јас да ви кажам ич не ми се излегуваше. Дома ми беше некоја безбедна зона со круговите на маиците и не измиената коса :emo: Плус 2 дена од кога дојдовме кога падна еден снег леле мајко беше. Адети постоеле и ќе постојат секој на различен начин си ги негуваме нели.
    Сепак кој како му е убаво да си прави и никој да не слуша.(highfive)

На Bupalu, Dee*Tee, mal.ecka и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.765
    Допаѓања:
    33.575
    А ако е дожд пак ли треба да си седам дома, нема сонце?:worried:Кај мене се е магла не знам дали има сонце;(.

На IRBBB, minne992 и Oneo им се допаѓа ова.
  5. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.770
    Допаѓања:
    17.576
    Нема излегување за тебе никако. Ќе си чекаш дома да поминат 40дена :rofl::rofl:

На Bupalu, Marija_Magdalena, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.515
    Допаѓања:
    9.209
    Дали треба да се подари нешто на бебе кое прв пат доаѓа на гости после 40 дена?

7. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    4.207
    Ние кога бевме ни подарија :)

8. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Обично пари даваат, ама може и нешто да му купиш.

На Bupalu му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.515
    Допаѓања:
    9.209
    Го имаме видено бебето уште кога си дојдоа дома ама кај нив, блиски сме. И пари и се имаме носено, дали пак треба истото?

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    26.167
    Едно чоколадо и едно јајце
    Кај нас има таков адет (facepalm)

На Kataklinkers му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199
    Не, само првпат кога го гледаш.

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    3.158
    Ја би подарила,сепак сте блиски и прв пат иде. Не мора нешто големо ама бар трескалче или мече нешто би купила

На Kataklinkers, Dancewere, VDT2906 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Тогаш нешто ситно мече, тропалка, комплетче...бидејќи и онака е мало за пакетче, а идат празници. :)

На Kataklinkers и IRBBB им се допаѓа ова.
  14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    Ние кога одиме на гости кај роднини или блиски пријатели прв пат, скоро сите му подаруваат.
    Досега сите пари дадоа.
    Јас не сум ни знаела дека треба, мене непријатно ми паѓа :D

На nevermet18 и Kataklinkers им се допаѓа ова.
  15. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Јас сум многу против за оставање пари кај бебе, имам 2 внучиња од брат ми за првата госпоѓа кога прв пат го видпв ќебенцето, (бодејќи е родена вп Декември имаше еден снег едно ладно леле мајко) и јас не водпв дете само ќебе хахаха, и купив нормално со догпвпр со снаа ми памперс и козметика, што и ќе ги искористи, а после за 40 дена кога беше на Молитва и купив менѓувчиња златни, за малиот исто рпден во Декември во време на корпна не ни го видов заради пандемијата (работам на такво работно место имам контакт и со ќоро и сакато) исто купив козметика и памперси, а за 40 дена му купив златна буква, да против сум за пари зашто се најнехигиенски парите, башка ќе остават пари па го пипкаат го шљакаат, затоа поубаво земете нешто што им треба во моментот сепак во договор со родителите, пари како пари обично ма пелени ќе се потрошат, вака поубаво прашајте да не се копирате, играчки за малата на брат ми и купував кога потпорасна сега цуца има 5 години, и купував по желба де барбики џинџири минџири се што сакаше ❤❤❤, а сега бидејќи бола голема сакала животни па и купив папагал (кој кај и да е ќе липса од гњавење, да може и со него да спие мислам дека душата му ја извади)...

На Bupalu, Осе и nevermet18 им се допаѓа ова.
  16. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    А да и да се надополнам на темава, еве како што гледав снаа ми мораше да седи дома ретко искачаше бидејќи двете и се родени во Декември во едни снегови хаха, за помалото помалку одевме заради пандемијава (сега има 1 годинка) а за госпожата, идевме почество, да ако бевме настинати стававме маски и миевме раце, а бидејќи и јас чекам принова термин ми е во Мај, јас не би рекла дека нежа да излегувам, живееме во една куќа со свекор ми и свекрва ми ама на друг спрат и немаме допорни точки, значи сакам нејќам морам да излезам па одам до продавница, а и ако се погоди времето какп што сум црвец чисто сумњам дека ќе седам во соба затворена, да убаво е да се седи до 40 денари по мое сваќање заради опоравување на мајката и да се навикне малку бебчето, ама ако немате избор морате да излезете, така да вампири и ѓаволи не верувам дека ќе дојдат оти и да дојдат ќе си заминат, по голем ѓавол од мене нема хахаха ❤❤❤ мислам дека не треба да слушате други, туку да правите како вие мислите дека е најдобро за вас и вашите бебчулиња, сепак вие сте родители и вое треба да ги насочувате во живптпт и ако мајката не знае што е најдобро за нејзиното дете кој треба да знае, хахха така да уживајте мамички со вашите бебки и не се оптоварувајте со адети и рекли казали, еве и на мене секој ден ми зборат вака така онака, ова требало да јафам она требало да правам, и убаво им кажувам јадам тоа што ми се јаде и правам тоа што ми се прави, а не со сила нешто да правам хаха ❤❤❤

17. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.154
    Допаѓања:
    17.622
    За опоравување на мајката не треба 40 дена. За 2 максимум 3 недели си сосем ок.
    40 дена затворен дома по мое мислење не е здраво ниту за мајката, ниту за бебето.
    Особено пролет и лето греота е да се затвораш дома. Па и есен и зима има убави денови за прошетка на воздух. Јас и двајцата ги изнасав на воздух после неколку дена од доаѓање дома. 40 дена ми послужија само како изговор да не примам гости .

Последна измена: 1 февруари 2022
    На warrior, Осе, Tea SK и 6 други им се допаѓа ова.
  18. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    2.618
    Прво и основно нема шанси да не се излезе 40 дена, пред се, педијатарски преглед после 3 дена, писле 4 дена,писле 7 дена, пак 7 дена, така да, само на педијатар излеговме 4 пати до сега, еве утре пак, значи бебе изнесено од дома 5 пати ради прегледи, зар другите не ги носевте на педијатар бебињата до сега?

На warrior, tina2018, bertold и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    40 седење дома е себеказнување и казнување на бебето. Будалаштина

На BezglasnaBukva, Luna91, unearthlysarah и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Моето се роди крај на октомври па иако беше ладно го вадев надвор кога имаше сонце дали по пола саар макар и 5 минути. Зошто би седела дома не разбирам. Ок првата недела да видиш кај си што си. После тоа се глупости во боја. Да беше родено во лето имаше да кисне надвор секој ден

На Осе, Luna91, kostovaivana и 2 други им се допаѓа ова.