1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

40 денови по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од lenkich, 20 ноември 2013.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    20.118
    Тој планира или заедно испланиравте тој прв да оди?
    Инаку, нека земе боледување кога ќе се роди бебето додека да фатите некаков си таканаречен ред за да можеш после сама да функционираш и ко ќе се исели маж ти. Пошто ко ќе се исели, јас не ти препорачувам да седиш со свеќи и свекор и мало бебе а без маж ти таму.
    Луѓето и најдобри на свет нека бидат ако сакаат, вие како родители треба да си се научите и навикнете за кога ќе бидете сами во странство да не биде "не можам овде сам/а" :)

На Anyshka и Bellaa1234 им се допаѓа ова.
  2. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.900
    Допаѓања:
    6.125
    Мајка реално помош ти треба макс првиот месец. Нека зеде маж ти одмор или свекрва ти нека дојде 2-3 недели. После ќе си ставиш ред со бебе и преубаво ќе ти е сама. Од 2риот месец сум сама со бебе до 5 поручек, преубаво ми е. Има тешки денови да, но мирот вреди повеќе од сечија помош.

На warrior, Fenix05, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    819
    Допаѓања:
    950
    Zaedno isplaniravme da odi toj prv...
    Boleduvanje nemoze da zede zasto raboti vo losa firma bez uslovi Kako so treba. Platata my e dosta dobra no nemame mir od negovata rabota. Ne vredi. Bas zatoa sakam da se selime.
    I vo toa SE plasam devojki. Site razlicno mi zborat, edni ti treba pomos, drugi ne. Jas nemam Nikoj blizok skros sum zbuneta.
    Znam Edno, naucena sum na privatnost. Tamu ja imam samo vo spalnata soba. Iako lugjeto SE navistina ok, se nerviram koga treba cel den so nekoj da go pijam kafeto I da zboram. Da se kazuvam ako ispadnam od doma.
    Od druga strana si velam Kako ke Se snajdam, so ako napram pogresno.
    Da dojdat tie neveruvam deka ke dojde sveki. Egoto I e pogolemo. Iako vika deka ke dojde, taa ocekuva nie da odime. Na sto umovi sum

4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    Различно ти викаат зошто разни искуства имаме.
    На пример јас со царски ниту еден ден не сакав никој да ми помага освен мм и ми беше најдобра одлука.
    Ама другарка ми едноставно физички не можеше да издржи без свекрва и, а природно породена.
    Зависи како ќе се опораваш и од психичка состојба.
    Погрешно нема да правиш ништо, ти си мајка на тоа дете и ти ќе знаеш најдовро, ќе видиш.

На warrior, Anyshka, LiquidLuna и 2 други им се допаѓа ова.
  5. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    80
    Koga ke vi dojde bebe doma na 40 dena , neli go setaat vo 3 kuki posle molitva, kako se precekuva bebeto?
    Itno e.

6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.734
    Допаѓања:
    23.219
    Ние бевме кај мајка ми на ручек, толку. Обичен ручек, му дадоја пари на бебето.
    Со првото бевме во 3 куќи, исто и тогаш одиш како на гости како накафе, ништо посебно немаше.

7. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    5.887
    ме занима и к0га се прават мала голема молитва?

8. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.757
    Допаѓања:
    17.609

Ние молитва земавме на 40дена.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Мала молитва е да земат вода твоите од црква штом се породиш, а голема молитва е на 40 дена и после 1 недела е причест мислам. Се оди во 1 или 3 куќи.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.568
    Причест е после крштевка, после 40 дена нема ништо.

На AlchinovaR1979 и bertold им се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Е да фала што ме поправи ние дека се во еден ден правевме се збунив :)

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  12. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    917
    Здраво не знам каде да пишам па ваљда не е проблем овде. Ми спомнаа се носеле машките бебиња 2 пати 1 пред 40дена и 1 после 40дена на 'клинови' баење некое?

13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.055
    Какво баење, какви клинови. На мене и на маж ми свекрвата ни кажуваше такви глупости, ама јас убаво и одговорив. Не дозволуцај да ти ја трујат главата со такви работи. Јас сум рекла - Мое дете на бајачка нема да оди.

На Bebence29, Калатеа, MeowMeow и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.386
    Допаѓања:
    25.015
    Не му треба на бебето ниту клинови,ниту баење.

Гушкај го. Само ти и твојот мирис му треба.

На Sofi.ja, warrior, Bubish26 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Мајка ај гледај си бебето таму и уживај. Бебињата на почеток т.е. првата недела треба со сапун убаво со кружни движења да се истрљаат. Ова старите го правеле порано зошто кај некои бебиња има внатрешни влакна како ние со долги коси што сме увртени и тие растат и се вадат со такви движења тоа знам по брат ми мајка ми и се амеела на мајка и демек како не глупости на крај кога се уверила се стаписала. Така да на бебе едино тоа можеш да го направиш, а по бајачки не се оди доколку немаш проблем на пример како да ги имаш поминато сите доктори и да нема решение за проблем бајачка ти е задња опција.

На SummerGirl, Anyshka и KikiKviki им се допаѓа ова.
  16. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    388
    Истото го имам слушнато. А и со брич имам слушнато нешто слично ама не знам шо. Не ми е јасно искрено зошто повеќето американци не ги бањаат недела дена додека не им падне папочната а тука е обичај од прв ден.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Зошто тука порано се измачиле и имало ненадејна смрт познато како сидс. Здраво право и починувало после откриле дека уствари многу починувале од тоа и го практикуваат некои сеуште. Американците се луди и не е за се да се слушаат они иако некои работи се бабини деветини тука сепак се практикуваат.

На SummerGirl, Anyshka и warrior им се допаѓа ова.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    18.275
    Од што починувале порано,од влакна на грбот?

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.519
    Допаѓања:
    66.416
    Ај прво информирај се што е СИДС пред да шириш дезинформации. Каква врска има со влакна, какви глупости? И од каде тоа дека не ги бањале бебињата до недела дена? Нормално можеш да си го избањаш само ќе внимаваш на папочето да не се наводени. Другите деца низ светот значи не се деца дека не се носени на бајачки “да им ги извадат клиновите”. :rofl:

На Cherry blossom89, Tiny Love, Калатеа и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Јас не пишав дека не ги бањале недела дена. Но за твоја информацина не ги бањаат и по месец дена зошто имале заштитен слој бебињата и не требало да се трга од нив.

Друга работа сидс не е бебе што се бутнало во оградица се задушило и починало, туку да земеш да го легнеш и наеднаш да почине за што лекарите немаат објаснување. Многу добро знам што е не ми требаш ти сигурно да ми објасниш. Фала богу 2 деца имам и супер се изгледани и информирана сум доволно за да зборам. А тоа за бајачките да не те наведе патот натака да ти нема спас дете па да видам дали нема да трчаш за свое чедо. Уствари заборавив има банана родители што ги боли уво и си гледаат свој живот, а детето кој го врти.