Викаш и смеењето може да влијае? Леле мм не знаете што и прави уште од родена искрено, ја вишка, ја гњави, ја стиска. А она па ужива хахахаха ама го испраксирав дека пред ноќното спиење треба да е малце посмирен, и ќе почне нешто да изволева, и ќе му текне и ќе и каже Аааа тато ништо, мама рече да не те стимулирам
Да, ќерка ми ако се смее многу пред спиење после многу тешко ми заспива. Како возбудена е, мрда многу.
Исто..маж ми увек го збудалуваше пред спиење и таман ќе заспие за 2 мин ќе се разбуди и така 2-3пати..ама ова коа беше помал, од тогаш забранив лудување после 8
Сеа седам и си мислам нешто. Нели е многу глупо 40 дена никој да не иде нигде да не одиме и туку 40 тиот ден ајдее ,молитва па гости во 3 куќи ? Онака сеа се присеќав за големото како правевме па ми текна.
Скроз е глупо. Ич не разбирам кој го прави ова на денешно време. И сум одела и ми доаѓале од првиот момент кога се осеќав спремна на тоа. Со второто дете баш на 40 дена воопшто не искочивме од дома баш тој ден не ми се идеше никаде, пред и после тоа сум искачала кога сум сакала и можела.
Преглупо е. Јас искрено дека бев под голема депресија ми одговараше тоа што не ми идеше никој до 40 дена. Амаа после 40 кога се развлечија како некои црева, секој ден што се вели по некој. Блиски ок, роднини ок, нормално сакат да го видат, ама мене ме нервира што доаѓаат и комшии. Среќа доле кај свекрвата си седат, дека јас и онака не мислам некои трети личности да примам кај мене.
Со големата ковид време. Дојдоа баш најблиски само ,сеа не знам како ќе биде ама ете и ова исто до 40 ич никој и преку ноќ ајде секој ден гостин. 10 дена сме уште не сакам никој и се вадам на овие 40 сет ама ,,правилава" шо се апсолутно глупи се.
Најглупава работа е тоа одење по куќи на 40 дена. Јас не сакав ни во црква, ама маж ми ептен сакаше и само заради него. Не отидовме цо 3 куќи, отидовме во кафана на ручек. Си ја шетав уште од болница кога излеговме, ама освен најблиски никој не ми доаѓаше дома. Сега чат пат знае некој, ама искрено јас ич не сакам. Па и без осет има луѓе, доаѓаат цели утепани болни, ама неее ништо не им било. Ми се јавува да дојде, ама детето претходниот ден со тт му било. Е нема да дојдеш. Со првото незгодно ми беше, леле сега колку ич не ми е гајле што мислат. Големово кога е раскашлано се трга од бебево да не го зарази, а некој си таму небитен од страна болен да ми доаѓа не фала. И така еве бебе 4 месеци и раат сум од луѓе. И ме мрзи искрено да спремам и да дремам. Тој што ми е близок видел и бебе и се и не ми е мачно. Ама стринки, тетки чао, нема шанси.
Глупости. Уште на 5 дена шетавме, кај моите бевме и дури преспавме. Во несвест паѓаа некои како до 40 дена не се преспивало по куќи. Абе важи. Ние со мм тие работи не практикуваме. А ако почнам да пишувам, крај ќе нема, што се ми трескаа глупости. Еве завчера млада мајка од 28 години, ми кажа да сум ја носела на бајачка дека зајдувала. И дека откако ја однела она нејзината, веќе и не се разболувала. Се од уроци и било.
А обавезно. Ете големата 5 г има и знае да зајде. Зајде на порагај и оттогаш си зајдуваше. Ни на зајдисонце излегов ни на зајдисонце фрлив ѓубре ни ништо не сум направила (од други причини) па и на бајачка ја однесовме мм сакаше оти свекрвиштето го убеди дека од него се плаши и дека треба на бајачка да ја носи за да се среди тоа. И уште си зајдува... Све сами глупости. Еве за големата сите ми викаа широк повој (свекрва мајка золва ) и ставав до прва посета на лекар а мм ме караше дека било греота така а вчера ми вика за малата да ја повиеме многу мрда да не се повредела
Оуу се правев. Па и на зајдисонце излагавме да се шетаме. Дека Септември родена, топло беше се тогаш излагавме.
U Srbija na drugarka tie što se najbliski što doagjaat pred 40 dena da bide bebeto i nosele pile so glava, za bebeto da utre da ne bilo ko bez glava da šeta .hahhahha...cirkuz
Hahahahahahahhahahahahahahahahahhahahaha e zosto ova go nema kaj nas od inat na svekrvica kje gi soberam I nema da donesat pile ko kje rece Abe adetot kje recam aa ne ja sakam da si seta hahahahahahaha hahahhaha tolku mi e interesno da ja nerviram sto nema kraj.. Znae da mj skine nervi ama na kraj ona si otide iznervirana
Женски како изгледаше прегледот на гинеколог по 40дена? Вагинално е или само ехо? Претпоставувам ќе треба и брисеви и пап?
Мене првиот преглед ми беше многу болен, само вагинално ехо. Како издржавте спекулум за пап и брисеви, секоја чест.
Паника цела и во грч бев кога седнав за преглед со спекулум. И чекам чекам, вика готови сме хаххахаха Ми ставила од тие некои најмали што се. Скоро па ништо не осетив.
Само вагинално кај мене ако добро се сеќавам. За брисеви и Пап ми рече после 6 месеци од пораѓај, матичниот гинеколог. Така и бев.