Не го држев во раце, не ни беше со мене во тој дел кај што ја читаше молитвата. Ме пресмеа чиста, бањата. Не го слушав искрено што пее, чекав само да заврши оти труеше на алкохол попов. Од таму дома си отидовме, уште гости ми фалеа.
Нас попот ни рече зависи во колку саат е родено, само не знам како беше до колку саат се брои како прв ден
Ако бебето е родено пред вечерната молитва во 17ч/18ч тогаш се брои и денот на раѓање, ако е родено после тоа се брои од следниот ден.
А може ли за тоа голема молитва да си отидеш сама и да си запалиш свеќа за здравје, лепче да однесеш, да си кажеш сама молитва итн, само без тоа чатењето од попот?
Mamicki moze li da se odi na 40 den kaj Kumot na gosti a na 41 na molitva vo crkva? Vo dilema sum neznam dali ke pogresam
Молитвата се прави на 40 дена точно ,ни пред ни по.. така да може обратно на 40 на молитва на 41 кај кум или во ист ден и таму и таму.
Zdravo majki Ve molam ako ima nekoja iskustvo da spodeli 37 den od poroduvanje sum Za 2 dena sum na kontrola Site denovi imam tvrda stolica nekako ja reguliram so supi tecna hrana ovosje parafin itn Sinoka imav malku poveke maka pri praznenje I dadov poveke napon Potoa toa na tusiranje koga ja miev vaginata deka sum i siena mora neli ubavo da se izmie i napipav kako potvrdo vnatresno i koga se vidov vo ogledalo cinam kako matkata da mi bese spustena do otvorot na vaginata. Nemam bolki nisto takvo samo malku na pogled mi dojde jezavo. Normalno deka ke mi kazat sto e kako e na kontrola zadutre no pak da prasam dali nekoja znae za sto se raboti dali e normalno toa uste li treba vreme da se vrati vo normala dali ima prostor za panika ( oti sum panicar neviden) Ve molam ako imate iskustvo...strav mi e da izmokram a za wc br.2 da ne pravime muabet