Не знам кај да го поставам прашањето...дали има некоја шо крварела повеќе од 40 дена? Јас еве веќе 50 и некој ден. Околу 40тиот веќе имав само жолтеникав исцедок за пак да протечи крв. После тоа пак намалуваше како жолтеникаво и еве сега пак крв. А јас чекам да престанам да крварам за да одам на преглед. Совет некој?
Јас сеуште крварам по малку ми нема допрено воопшто од кога се породив. Почекај уште 10 дена да не ти прекине,ако не закажи преглед.За 3 дена правиме 40 дена и ќе им земам молитва во Гостивар.
Nie vo Nedela zdravje ke ja krstime malata.Mi kazaa deka ne treba da krvaram,da sum bila cista.Jas ne krvaram no imam uste iscedok.Znaete li nesto vo vrska so ova?Nekogas kafeav nekogas ko zolto.Epten slabo krvarev,ama nikako skroz da sum cista.
И ние во недела ќе ја крстиме. Ништо од ова што ти го кажале, на мене не ми кажаа. Исто и јас имам исцедок,не сум уште чиста. Молитва на точно 40ден ли се зима?
Mene mi kaza popot na 5nedeli devojcinjata mozelo da se krstevaat.Moze ako sakas i na 40dena.Ne e nisto greska.Nie sabota pravime 5nedeli
Крварењето е само со причеста поврзано. Значи кога имаш менструација/крвариш слободно во црква се иде. Само неможеш да се причестиш. Тврдам зашто другари имам попови. Синко на 55дена го крстевме. 40дена кога зимавме голема молитва крварев. И ден денес идам во црква некогаш и кога имам добиено, ама никогаш на добкено не сум се причестила. @forumce да точно на 40тиот ден е голема молитва. Нека ви е честито и на двете крштевката и големата молитва.
Јас крварев одприлика 30 дена. Потоа неколку дена имав жолтеникав исцедок и потоа пак крв ама тоа ми беше циклусот ми дојде на 40 от ден. Можеби и кај тебе е циклусот.
Мајки колку време треба да се крвари? Има некое правило или индивидуално е? Мене ми престана негде на две недели по породување,отогаш едрн период имав како кафеав исцедок,а сега последно време жолтеникав исцедок.така треба да биде?
ајде и ние денеска голема молитва напраивме па здравје другата недела крштевка на малата али зборов ми беше за плаќањево за молитвата нели 500 ден па ајде попов денеска вика голем празник е утре па не плативме ништо. Иначе среќни празници на сите