Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

40 и сингл

Дискусија во 'Сингл' започната од neo, 7 октомври 2017.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.485
    Допаѓања:
    114.904
    Оптимиста сум си јас не се секирам. Само сум реален оптимист.

На Herrera, WildMk, Justicija и 4 други им се допаѓа ова.
  2. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Што е реално според тебе?Нема врска твоите мисли со реалност,самите си ја креираме реалноста,ако за мене оваа власт е катастрофа, за некого е супер,значи мојата реалност е друга од останатите,но ти си знаеш не те убедувам во твоите депресивни ставови.

3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.993
    Добро, аман веќе со оваа политика.. тука во сингл врски и секс не е добредојдена..

Кажи ми мене, како треба да размислува?
    Штом велиш дека какви и се мислите, таков и е животот?!
    Треба да скока од радост при запознавање со првиот маж и да планира иднина со него?
    Убаво има пишано, многу добро знае што сака и не се задоволува со помалку, притоа не се чувствува толку загрозена за да прими било кој во нејзино окружување..
    Тоа е многу реално размислување..
    Дури и јас на скоро 27 не сум спремна да пуштам некои видови на луѓе околу мене, а не па до мене.. а на 40+ кога си поминал низ се и знаеш се, уште помалку ќе дозволиш..
    Ама ти прво стигни до тој стадиум ветерушке..

На Decibel, mira.mira, Askopje и 14 други им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.485
    Допаѓања:
    114.904
    Од каде најде дека јас сум депресивна??Напротив баш ми е убав животот. Ама немам намера да ти се правдам ни тебе ни на било кој друг. Оди таму карај се во друга тема. Те молам откачи се од мене. Имај убав ден .

На Herrera, WildMk, Вереничка и 8 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    [
    Најбитно е да останеш со нозете на тлото.
    Да нема занесување:).Тоа е одлика на незрелост.
    Колку и да се позитивни мислите, сепак мора да се гледа реално.
    Кога после секој одговор на прашање ,,што ако.,,ги сублимираш одговорите и оцениш дека МОЖЕШ, тогаш само напред

На Dadusicka, Askopje, stetoskop и 7 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.485
    Допаѓања:
    114.904
    Баш како што е во болдот. Не зборувам за финансиски страни. Не. Карактерно. не можам јас да примам во животот некој кој не е оформена личност, кој се уште живее како детенце кај мама и тато и не знае како да функционира сам, па јас да го учам на основни животни правила. Јас 11 години сум самостална, како и многу други од нас близу 40 тите и не ни треба на нас некој кој допрва ќе учи живот туку некој кој ќе чекори со нас во живот. Било на папир или не.

На DEJAN.SKROMEN, Dadusicka, Askopje и 6 други им се допаѓа ова.
  7. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    За овој дел се сложувам,и јас неможам некој да учам допрва затоа што и јас сум сама,и се борам во животот
    Много добро ми е позната работава......

На DEJAN.SKROMEN и Decibel им се допаѓа ова.
  8. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Nemam dovolno vreme da go izvlecam toa sto bi sakal da e konkretno citirano, zatoa mislenjata odat celosno iako bi potenciral samo dve tri nesta.

Toa sto nemame 20 godini e prednost, a ne maana.

Tuka problemot lezi vo toa sto poradi vozrasta stesnet e izborot, a zrelosta, oformenosta kako licnosti e nesto sto ja namaluva moznosta da se izbere pogresen partner, bidejki veke tocno znaeme so kakov karakter bi bile kompatibilni.

Vrskata ne e zivotna sredina, vo koja nekoj nekogo se obiduva da smeni.

Naprotiv, poentata e prifakanje da drugiot takov kakov sto e, so ona sto go napisav - negovite negativni strani da se spored nasi merila tolerabilni.

Tuka pravime kompromis so eventualnite negativni osobini na partnerot, a vo toa nema da sme sami, bidejki i drugata strana ke pravi kompromisi, nikoj od nas ne e sovrsen, sto ne znaci deka sme "nekoi budali", ednostavno ili sme dovolno kompatibilni ili ne sme.

Sme naviknale da ziveeme sami?

Nikoj ne zivee sam, zatoa sto sam e poubavo, da ne se lazeme, sekoj od nas sonuva da go dozivee denot, koga ke pocne da zaspiva i da se budi kraj sakanata licnost, no sekoj od nas poradi svoi zivotni pricini seuste ne e vo brak.

Edinstvena komforna zona e koga se funkcionira vo par, zatoa sto kolku i da se pravime silni i ednite i drugite, sepak realno gledano sam covek ne e za nikade, toa starite uste pred vekovi go rekle, a kazanoto i den denes drzi voda.

Ne se raboti za finansiska sigurnost ili bilo sto materijalno, tuku od ona sto kako ubavoto e dvojno poubavo koga ima so koj da se spodeli, taka i losoto e polovina maka koga ima so koj da se spodeli.

Ima vistina i vo toa sto go veli @veteruska , bidejki nekoi lugje (ne site normalno) poveke baraat izgovori, a za toa najcesta pricina e nemanjeto doverba.

Za da se stekne doverba, treba da se dade sansa, inaku kako bi steknale doverba, dokolku nekogo ne go zapoznaeme?

Za ljubov treba i hrabrost da se pogledne dlaboko vo necii oci i da se vidi dusata koja se krie zad niv.

Bez ogled na toa sto sme vo 40-kata, nekoi i poveke, nisto ne e nevozmozno, taka i ostvaruvanjeto na semeen plan.

Ovie nesta ne se planiraat, kolku i da gi planiras, ke se slucat koga treba i so licnosta so koja treba da se slucat.

So sreka na site (pa i mene :lol::) )!

Последна измена: 12 октомври 2017
    На jasbi, nina123, stetoskop и 2 други им се допаѓа ова.
  9. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Точно но кој да ме разбере.......
    Годините не се мерило за зрелост затоа не потенцирајте години 30,или 40 или 50год,тоа се само изговори,ајде сега да се затвориме сите во себе и да си останаме вечно сами,затоа што реалноста е многу црна...бла бла

Последна измена: 12 октомври 2017
    На stetoskop и Kolumbo им се допаѓа ова.
  10. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Јас сум сеуште во категоријата 30 и сигнл а и мои блиски познаници, па ете ке се дрзнам да дадам мислење иако разликата од 30-40 е поприлично голема.

Мојата најдобра другарка (која е моја генерација) вчера раскина со дечкото после година и нешто врска. Самата вели тој има премногу недостатоци преку кои јас не можам да поминам, а веќе не сум во оние години кога немам можност да губам време во безнадежна врска. Дечкото нејзин, сега веќе бивш има проблем со алкохолот, со самиот ментален склоп и карактер како и со самиот начин на живот со кој она не сака да се помири само за да не биде сама.

Имено, некои работи кои како деца ни биле интересни и привлечни кај партнерот со текот на годините се смениле и сме сфатиле дека заеднички живот не се гради со секого само за да не те зборат комшиите дека си сама немажена мома. Приоритетите се менуваат, ти како личност се градиш и на некој начин созреваш па сфаќаш што сакаш, што прифаќаш, пред што можеш да замижиш а пред што си категоричен.

Не верувам дека некој дома лежи болен и во депресија зошто нема животен сопатник, ама верувам дека на секого од време на време му била потребна прегратка од спротивниот пол. Брзиот начин на живот ни ги смени приоритетите на сите без притоа да бидеме свесни дека годините поминуваат. Ако порано било нормално до 25 години да имаш оформено семејство, сега после 30тите на повеќето им е идеална возраст за истото. Факт е дека на некој начин можеби е стеснет кругот на луѓе после определена возраст кои се сингл, ама од друга страна гледајки ги оние во мојата околина, а повеќето од нив имаат околу 35 години сепак сметам дека не се 3 у градов кои се повозрасни а немаат никого во животот.

Едноставно секој од нас треба да најде убавина во своето секојдневие. Пред се треба да се сакаме самите себе и да сме задоволни од самите себе за да може некој друг да не засака. Очајни луѓе никој не сака. Верувам дека за секого има по некого, само што за некои луѓе вистинскиот доаѓа уште во средно школо, а за друг можеби во подоцнежните години.

На Milan444, Thallia, Justicija и 8 други им се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.485
    Допаѓања:
    114.904
    Јас не знам зошто постои мислењето дека ние кои сме блиску 40 и над 40 и не сме во брак, сме депресивни, тажни, не ни се живее. Верувајте, убаво ни е во наша кожа. Секој треба да си работи на тоа да не му зависи среќата од некој друг. Убаво е да се има партнер, убаво е да си сакан и да сакаш, но на крајот секој сам треба да си е себе си најдобар пријател. Зашто ништо не трае вечно. Тоа ни е плус на нас. Барем јас така се осеќам. Во ниедна врска не дозволив да се изгубам себе си. Компромис да, ама да се губам, себе си, мојот идентитет, само за да бидам со некој, да не сум сама, не благодарам.

На browneyes_, Goce35, Thallia и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Toa e ona sto go napisav, deka bez sekoj se moze, no i so sekoj ne se moze.

Vo dobra vrska nikoj nikogo ne menuva, osven samite sebe na podobro, obiduvajki se da staneme se podobri, a kompromisite sekako deka ke gi ima, vprocem gi ima i vo odnos na svoite i vo odnos na drustvo i vo odnos na kolegi na rabota, stom ima zelba ili odredena potreba ili pricina da se funkcionira zaedno, togas potrebata od kompromisi si doagja sama po sebe.

Izgleda mislenjeto na veteruska bese pricina za reakcijata okolu depresiite. Duri ni taa ne veli deka site se takvi, no gi ima vo golem broj, koi se zatvoraat za nadvoresniot svet, sto e pogresen cekor.

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.485
    Допаѓања:
    114.904
    @veteruska ми реплицираше дирекно мене. Не зборуваше општо.

14. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Ostavete i ti i @veteruska, si imate pravo na svoe mislenje, sto od druga strana ne e pricina da se prepukuvate. ;)

Nekogas od nekoja pricina pogresno formulirana misla ili nedovolno iskazana moze da dobie potpolno poinakvo znacenje, taka sto ne sekogas se' sto e receno znaci potenciranje na nekogo ili nesto.

Da se druzime opushteno, toa e najdobra varijanta. :)

Pozdrav :)

На nina123 и stetoskop им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.974
    Samo ova bi go postirala tuka...
    ....se e kazano...
    FB_IMG_1508175394220.jpg

На Herrera, Thallia, Zumbulce9 и 12 други им се допаѓа ова.
  16. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Со годиниве сум во групава
    и ќе ве прашам - како се снаоѓате со тетките и стринките :) кои ви стројникуваат затоа што сакаат да ви помогнат додека има време уште :)

На WildMk, Decibel и carangigia им се допаѓа ова.
  17. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    @nena2010
    mi se dopaga tvoeto razmisluvanje.
    Toa e sto imas i gledam srekna si, no se razbira deka sakas da probas i toa sto ne si ostvarila.
    Moj sovet e prodolzi optimisticki ponataka i zivej go zivotot so polna parea. Nemoj na pat da ti stojat dvoumenja. Ako ima nekoja sansa probaj, nikogas ne se znae. Pojdi so nekoj na odmor i ako go poznavas pomalku, malku poveke opusten flert so onoj na koj si mu frlila okce, ic da ne te zasegaat tugi mislenja. Tie drugite neka pravat kako tie sto mislat, Ti teraj kako te vodi intuiciata i custvata vo toj odreden moment.
    Ne propustaj priliki ako ne si 100% sigurna okolu nekoj tip. Mozda vredi da se izleze i nekolku pati pred da kazes Ne.

Malku i sebe daj si sansa. (y)
    :hug:

Pa nema nisto strasno ako nekoja "tetka" predlozi nekoj tip.
    Eve konkretno mene mi predlozija i eve go so mene 20 god. vo brak.
    Za sega mnogu sum im blagodarna, mi go trefnaa. :rofl:
    Ako ne bese taa osoba Jas nikogas nemase sama taka od cista slucajnost da go stretnam mm. Ednostavno jas i toj nikogas ne sme se vrtele vo isti krugovi i nemase sansa da se stretneme ete bas taka.

Ako nekoj vi predlozi nekoj tip toa neznaci deka sega site zaedno treba da izlezete.
    Eve jas na primer im rekov da mu go dadat mojot broj i toj da me pobara i taka bidna. Toj sto e zainteresiran ke ve pobara.

Moze nisto da ne se sluci, ama moze i cudo :lol:

Последна измена од модератор: 29 октомври 2017
    На bebaa, SuperGirl24, Justicija и 3 други им се допаѓа ова.
  18. калин95

калин95 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2017
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    91
    нема не ни те тера никој некогаш и да бидеш во женета

19. Decibel

Decibel Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2010
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    63
    Еве и ја да влезам тука :)

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.485
    Допаѓања:
    114.904
    uste nekoj mesec i tuka sum..

На DEJAN.SKROMEN, WildMk и Justicija им се допаѓа ова.