1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

40 и сингл

Дискусија во 'Сингл' започната од neo, 7 октомври 2017.

1. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    85
    Whatever floats your boat, Лимонче

2. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.156
    Допаѓања:
    10.438
    Да еве, од моето фаворизирање сеа златен метал ќе добијам :inlove:

What???
    Are u seriously bro :rofl::rofl::whew:

Генерализација вика (facepalm)
    Според тебе генерализација е да кажиш НЕ на ненормалното, браво алал ти вера :nod:

3. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    85
    "Абе види, врсници ко тебе и твоите никакви одвратни размислувања да, така размислуваат одвратно како да зацрниш живот на млада девојка и да ја искористиш. Ама вие сте 1% и не значи дека СИТЕ 99% се ко тебе и твоите врсници батице па да кажиш "нормално е". Воопшто не е нормално."

Ако ова не е генерализација, аргумент без никакви нијанси даден, тогаш батка не знам што да ти кажам.

4. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    19.716
    Аииии, не 19 него 21, ауффф која огромна разликааааааа, мислам (facepalm)

Ко некој шо е уше у цутот на младоста, нз шо вака волку се насекира и те засегна темава 40 и сингл :smirk:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.156
    Допаѓања:
    10.438
    Ти батице генерализираш а не ја.
    Викаш ненормалното е нормализирано.
    Ако за тебе е нормализирано, за друг не е. И не зборувај множински во името на сите. Кажи си за себе, "да за мене е нормално сакам да одам со тинејџерки." Е така да си знајш ;)

И не, не сме бумери ниту стари. Ние младите во 20ти години да ве учиме вас на вредности бе :envy:

И те прашав патем, дали ти би и одобрил на ќеркати врска со дедо или чичко?

Последна измена: 5 мај 2026
  6. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    85
    Не батка, ја не лупам проценти, броеви, или бојам со четка на цело платно со апсолутистички аргументи за работи каде постои нијанса. Ја никаде не кажувам деја 100 проценти од младите сакаат да се во врска со постар, ниту па процентуално каѓувам кој е болен, кој не е болен. Ја ти кажувам, од мое искуство и што сум зборел со луѓе, пријатели, познаници, не е баш ненормална работа колку што овде некои луѓе се кренале на нозе за да ја направат. Ниту па викам дека секој треба да иде, зошто ја, за разлика од тебе, не работам со апсолутности...

7. Intergalactic

Intergalactic Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    214
    Ваквите врски би ги сврстил во фетиши. Тоа е некоја изопачена смисла за врска која не е нормална и неможе девојка или дечко од 20 да размислува на ист начин со некој од 40 самото искуство на тие од 40 и погледите се е различно.

8. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.156
    Допаѓања:
    10.438
    Е така, признај си :inlove:
    Признај си дека ти годи да одиш со тинејџерки кои уште се во клупа. Алал да ти е на "нормалното" :clap:

И не ми одговори на прашањето али ај,сеа станува се појасно.

9. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    85
    Па колку толку, да, има разлика. Особено кога си веќе при крај на ментален развој, има разлика помеѓу тоа каков си бил на 19 или на 21.

Сите си имаме нешто што сакаме, а ја си сакам љуѓе во таа категорија? Што да правам сега? :wasntme:

10. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    85
    Батка имам 20 и нешто години. Гледаш дека генерализираш и дека не читаш, туку само напаѓаш?

11. Intergalactic

Intergalactic Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    214
    Многу мажи се уствари перверзњаци и да би можеле би биле со тинејџерки али никоја не им мава рецка. :rofl: Па останува само фантазија.

12. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.156
    Допаѓања:
    10.438
    Или пак намерно кажуваш дека си во 20те за да измамиш жртва од 19-20 години, така?

13. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    85
    Да брат, пукнав да мамам девојки од 19-20 години, на тема каде што се збори за луѓе што се 40 и сингл, и каде активно кажувам јас дека, со доста други луѓе, нема апсолутистички проценти да давам и тврдам дека сите го сакаат, сакам постари... Ad hominem и генерализирање претешко во исто време, па и slander on my name... :emo:

14. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    5.101
    Мислиш до 20г годините не значат ништо.
    Не ме заебавај, биди ти 50год со 20год по млада од тебе па види ја разликата!

Или просто кажано сега ти си 20г и жена да ти биде некоја што уште не е родена, т.е сега допрва ќе дојде на овој свет и затвори ја дома со брак и после ќе се фаќате со швалери/швалерки и ќе се разведувате, ќе трпат невини деца.
    Се знае разлика, нормална, а не 20/30 години помлад/постар од тебе.
    Татко си имам, фала, за син не ми треба друго дете, ќе си имам мое.

На Mr.Limonko и Panda00 им се допаѓа ова.
  15. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    85
    Ја искрено си кажувам дека сакам постари од мене, ја не сакам помлади од мене, so...

16. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    5.101
    Млад си, уште не ја гледаш/разбираш разликата на годините, имаш време, уживај си дур можеш.

17. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    85
    Ја разбирам доста, затоа и искрено преферирам постари партнери. Но тоа е мој светоглед, сепак.

18. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    5.193
    Зошто преферираш толку постари партнерки? Што очекуваш од нив?
    Мислам дека бараш нешто нереално за себе..
    Не ти е малку крипи фактот што најголем дел од тие сингл жени имаат деца твоја возраст или тинејџери? Ти ако планираш врска сериозна со личност која има малолетно дете за кое се грижи (а големи се шансите да има), ја имаш улогата на татко на тоа дете... Мора да го прифатиш како да си му татко, би можел да бидеш татко на некој 5-6 години само помлад од тебе? Пример ако сакаш да посвоиш дете мора да си постар 18 години за да бидеш родител на тоа дете, сигурно не е заџабе така..
    Мислам дека ако планираш сериозна врска мора да гледаш пошироко, а не само "сакам јас 40+ партнерка, а јас сум 20, годините не ми сметаат", во пракса смета толкава разлика, не функционира, не е ова филм, платно ќе ти стават снимај, ако не е добро од ново..
    Мислам дека не треба да нормализираш, нешто што не е нормално..
    Не се само бројка годините, барем не тука..
    И поинакви планови и живот имаат луѓето на 40 и 20 години..

Еве јас со колеги кои се во 40тата не функционирам баш најдобро, тие си имаат стекнато своја рутина си работат како што си работеле, јас и да сакам поинаку одговорот е "ние 15 години вака работиме што му фали"... Тие планираат едни планови после работа ние младите сосема други.. Оф топик сум, ама да многу позрели размислувања, многу повеќе се залагаат и сериозно гледаат на работата.. И има врска многу годините особено кога е во прашање започнување врска, формирање брак и семејство..

Дали си размислувал за ова да разговараш со психолог? Мислам дека може имаш некој подлабок проблем кој те тера да бараш партнерки на возраст на мајка ти..
    Може во детството ти фалела мајчинска љубов па сега бараш некој да го потполни тоа место..

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    5.101
    Ги удира филмот сега од типот на МИЛФ.
    Многу порничи гледаат.

На John Snow, eliesaab, Cherry333 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.008
    Допаѓања:
    50.266
    Да де, али само да ги ебеш... Земи ожени се со пеесегодишна со три деца на твои години па после дојди да ни продаваш пуфки. Темава е за врски, а не за фетиши.

На eliesaab, FlirtBerry, Buttermilk и 4 други им се допаѓа ова.