Никој не те залажа. Има иницијатива и по неа ќе се гласа во собрание. Дали ќњ биде или не, зависи од расположението на политичките партии. Се знаеше дека нема такво расположение.
⚠️СПОДЕЛЕТЕ⚠️ Знаеме дека не има доста ГНЕВНИ, ЉУТИ, РАЗОЧАРАНИ...Ама нема откажување доста е трпение и чекање...Следен чекор ни е ⚠️ПРОТЕСТ⚠️ И после два месеци никаде на дневен ред нашето барање за породилно ДА СЕ ИЗБОРИМЕ ЗА НАШИТЕ НАЈМИЛИ ,ВО КОНСУЛТАЦИИ И РАЗГОВОР МОМЕНТАЛНО СМЕ СО ПРАВНО ЛИЦЕ .. За што како понатаму ќе бидете известени...НЕМА ПОВЕЌЕ ЧЕКАЊЕ ДОСТА БЕШЕ ... ⚠️СИТЕ КОИ САКААТ ДА НИ СЕ ПРИДРУЖАТ ПИШЕТЕ ВО КОМЕНТАР⚠️ Ова стои на ФБ групата, се надеваме на убав и брз завршеток. Барем една година нека е. Аку имаат за патни трошоци од 9-13000€ месечно по лице , имаат и за нас!!!!
Уфф, не да нема никој да излезе да протестира. Никој не излага на протест за воздухот загаден што го дишеме сите топтан со се` нашите најмили најмали, двајца без тројца сме, не па ќе ти излезе некој за "мајките што несакаат да работат" така гледаат ограничени створења на мајка што сака да се посвети на своето дете некој месец повеќе. Знаете сите дека е далеку поважно за Заева да можеш на свој јазик да и се обратиш на вработената у МВР кога ќе ја удри пајак, да можеш да пушиш кај ти текне и алкохол после 19 часот - кој ти мисли тебе у државава за породилно, бебиња и леб дали има народ да јаде, кога секогаш имаш плодна почва за национализам.
Zdravo, Sakav da prasam dali ima promeni vo zakonot za porodilnoto dali seuste e 9 meseci ili go napravija 12 meseci kako sto slusnav? mnogu malku se 9 meseci, jas sin mi go ostaviv koga imase 8 meseci i mnogu bese tesko zasto seuste go doev.
Има.ли некој информација, дали ке.се.менува законот.за породилно отсуство...слушнав дека пак требало да се гласа.во собрание, но е.одложено поради проблемот.со името...
Здраво, Дали има некој информаци во врска со оваа што бидна,сега една пријателка ми вика дека нејзина колешка отишол на породилно отсуство 18 месеци е веќе?јас во нет успеав само ова да го најдам? https://www.akademik.mk/prodolzhuva...odneseni-od-11-868-gragani-pred-pratenitsite/
па нема ништо не се збори,еве јас работам на вести и трудна сум ги прашав два пати рекоа ништо нема промени во законот,ако има одма ќе дознаам и ќе ви кажам..и јас треба да идам во декември на трудничко
Ти благодарам мила, и јас на декмври треба да излезам, во јануари ми е терминот затоа мислев дека има промени ама ништо од тоа.
Mamicki ajde da se obedinime I povtorno da se borime za prodolzuvanje na porodilnoto barem 12 meseci plus sega ima I epidemija na morbili.