1. моите најомилени книги 2. сите дрангулии од мојата соба 3. останатите дрангулии што се на таванот спакувани во 4 кутии. 4. ламбата која ми е подарок од наставничките 5. и мојата тајна кутија во која се наоѓаат двата днивници и неколку нешта за кои само јас знам! -ако имам време ќе спасам и уште многу нешта!
1.Компјутерот (прв и најбитен) 2.Мобилниот 3.Обувки 4.Сукнички и фустанчиња во пакет 5.Пегла за коса 6.Шминки 7.Четка за заби (ауф ќе ја заборавев,а без неа како ќе почне денот) Од прилика најважните се тие ако не заборавив нешто уз пат
Лаптопот , полначот за лаптопот, мобилниот, полначот за мобилниот, храна, вода, некоја тетратка за цртање за да е ми биде досадно
1. Облеката 2. Кревет4ето 3. Ќебето 4. Шољата за млекце O 5. Чашата за вода 6. Мобилниот 7. Перницата ја заборајв
Јас би земала: Фото-апаратот Албумот со слики Слончето( најомиленото меченце) Телефонот Лап топот Паричникот и Мачето Мислам дека ќе ми бидат доволно предмети
Имам само 1 предмет без кој буквално неможам а тоа е мобилниот телефон. Ако не трите барем 1 мора да биде со мене секогаш, без него се чувствувам несигурно и ме фаќа паника. Без се друго можам и не ми е битно ниту каква облека носам ниту сите оние пропратни работи.
Ќе си ја грабнам цела куќа и фурам. Шала на страна: Облека Паричник Поважни документи мобилен ТВ дневникот кутијата со спомени мачето!