1. мобилниот 2. дневникот 3. албумот со слики мои и од дечко ми 4. пари 5. шминките 6. барем еден пар чевли
1.Школото 2.Мобилниот 3.Сестра ми,семејството-не се предмети али ми се важни 4.Мојата поезија 5.Благото 6.Двете другарки од школо-не се предмети али ми се важни 7.интернетот,компјутерот
Мајка ми зошто ( недај Боже ако има земјотрес) касно ќе сфати што се дешава. Не е предмет ама би тежела колку 10 тина предмети кои би ги зела
не ме сфаќај погрешно, ама ја утна малку работава.... Еве ги моите предмети: 1. папката со лични документи 2. дневникот 3. паричникот не се ни 5, ама доволно се
Од кога ќе се осигурам дека моите се спасени, би зела : 1. мобилните со полначот 2. паричникот со картичките и сите др. глупости во него 3. компјутерот 4.сликите од татко ми и неговата актовка
1. Мобилниот, полнач и слушалки; 2. кутијата во која чувам работи кои се значајни за мене (дневникот, слики, неколку дискови и тн.); 3. гитарата; 4. големото плишано срце што ми го подарија за роденден. That's all. Што ќе отклучуваш со клучот ако има земјотрес ?
Сликите Фустанот од мајка ми Најновите чизми [преееубааај сеее] дневникот едно чанте со многу многу многу психички вредни работи ... иии парите
1 телефонот 2 парите и златото 3 шминки 4 шише вода 5 тетратката со составите, песните и мудрите мисли 6 патики 7 албуми со слики
Па кога имаше земјотрес , јас знам дека бев во еуфорија за грејтест, и прво што помислив беше.. КАЈ МИ Е КАРТАТА?! Инаку најважни работи .. 1. Мама и тато. 2. Дезодоранс, и парфем. 3. Мобилниот. 4. Неколку парчиња облека. 5. Компјутерот, модемот. Знам дека нема да ги издржам... 6. Мечето, што ми е подарено од Special личност.
хммм.................. додека не видам нешто да се руше у позадина јас ќе пробам да извадам колку што можам повеќе алишта од гардароберот сите низ прозор да ги изнесам блиску ми е..... несесрот со шминки пеглата дигиталниот мобилниот(ова сето преку прозор) а после за во раце и да трчам да бегам: четката за заби перницата за спиење... и после би погледнала уште еднаш така блиц шо би притребало....
1. мобилниот и полначот 2. лап топот 3. пеглата за коса 4. куферот луи витон што ми е ама ќе ја нафрлам облеката во него прво 5. најновата ташна 6. очилата за сонце 7. часовникот од дечко ми + мечето со кое си спијам (од него исто ми е)
1.мечето (него не можам да го оставам) 2, мобилен 3.омиленото палто 4,дигиталниот фотоапарат 5. И лабело секако
Најважните предмети би можело да се каже дека ми се следниве: Лап-топот Мобилниот Пеглата за коса Фото апаратот Лабелото Конецот за заби
Хмм најважни предмети.. па вака 1. Компјутерот 2. Мобилниот 3. Фотоапаратот 4. Сликите 5. Мечето од дечко ми(тука ке пробам да ги ставам сите поклони од него во едно незнам како ке успеам) 6. Цигарииии 7. Шминки
Во случај на земјотрес не знам дали ќе имам време да размислувам што ќе земам , ама ако морам да бегам секако по моите дома викам и сите заедно бегаме, а во меѓувреме ќе земам со мене(ако има време) - Албумите со слики кои што се од порано и ми будат спомени и дигиталниот тука со нив ако можам ќе го земам. - Еден мобилен од кого било што ми е при рака - Парите и златото - Некои потопли парчиња облека ако времето е ладно - Сите поважни документи, изводи , матични и болнички книшки, пасоши - Лап топот ама и не мора не е обавезен затоа е и последен. Се што е обновлило не би зела, ама парите тешко се заработуваат па сега во случај ако е претерано јак земјотресот и од сите објекти ако не остане ништо богами ќе ми требаат, секако без документ и пасош никаде нема да не примат, а ако немам пари нема да можам да купам ни облека ни храна нити да најдам смештај, а албумите со слики се посебна приказна, тие ќе бидат сведоци на нашиот ни живот години пред земјотресот( ама се соживеав, подалеку било од земјотрес, ама ете до таму ме отераа моиве размислувања )
1.Папагалчето 2.Телефонот 3.Лап-топот 4.Несесерот со алки 5.Некои омилени крпчиња 6.Пеглата за коса 7.Ташните Мене изгледа ке ми треба еден саат да се спакувам
1. Мобилниот 2. Лап-топот 3. Мојата прекрасна клавијатура 4. Пасошот 5. Несесерот со шминки 6. Цигарите
Па вака...најпрво 1.Мечокот голем од дечкоми (ако можам и другите) 2.албумот со слики од мене и дечко ми (тиа семејните слики вајда ке ги земе мама ) 3.пеглата за коса 4.некои мои мили алишта 5.несесерот со шминки 6.фиоката со накит,марами... 7.ПАРИТЕЕЕЕЕ