Јас би ги зела: - лап-топот - мобилниот - фото-апаратот - паричникот - пегла за коса - омилената книга
Лапотоп... Глувчето.... Тастатурата.... Слушалките и книгата ‘Ако некогаш си ме сакал ’ дека уште не ми е прочитана да не биде за џабе купување...
Кучето Лаптопот (со кабелот) Ташната (каде што ми се поважните работи) Касата Телефонот (со пуњач ) Парфемите хаха
Омилените бордо лаковани салонки и најновите чизми поконите од дечко ми (колку можам да земам) торбата со шминки фиоката со долната облека.... ако успеам да излезам така пред да загинам
Земјотресите не се подолги од минутка две најмногу,така да,додека јас да земам што ми треба ќе престане.А ако преживеам,најмногу ќе ми се најде тоалетна хартија-поубаво се брише,зашто ќе се по*акам од страв
Ќе седнам прво на ФБ да пишам статус ЗЕМЈОТРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕС! Па после ќе бегам. Во досегашниве 2-3 средни земјотреси прво што правев е скокам од стол/кревет и трчам накај сестра ми и моите да бегаме надвор Ниеден предмет не ми е битен, ако треба се нека се сруши, битно ми е луѓето што ги сакам да се покрај мене. Нов мобилен ќе купам, нов лап топ ќе купам, ќе си купам и поубави чевли, парите биле поминале ќе дојдат нови, ама нови мама тато дада нема да најдам. Јас многу се плашам од земјотреси и природни катастрофи, аууу ужас, како мало дете, за се имам смислено план како да бегам
ke zemam mobilen,neseserot poln so se i sesto,patiki,slika,macinjata obavezno i tolku. [mod-kirilica:2mun7xeh][/mod-kirilica:2mun7xeh]
1. мобилниот 2. комјутерот/лап топот 3. парите 4. клучот од дома 5. интернетот (и него го вбројувам во предмети) 6. сјајот за усни
Мобилниот,кој пред да се расипе содржеше цело богатство на сопствени дела поезија и проза,мисли што сум ги собирала по книги,каде ќе најдам..А сега... Е скоро бескорисен. Новчаникот,во кој си го имам мојот свет во мало,од фотографии. Една ташничка црна,во која имам битни работи. Индексот. И..Еве,ги ставам и цигарите тука. И..И..И..Тоа е.
1. шише со вода ( ако не е тоа станувам од спиење) -особено после викенд 2.моето кучее 3.телефонот + мемориската(често ми паѓа што да правам ) 4.кифлите со мармалад од кајсии (бакнеж до мама) 5.лабело со мед и млеко од lip balm 6.мp3
1. Несесер 2. Новчаник 3. Парфем/Дезодоранс (или трите во една чанта и онака се од ова е сместено во неа) 4. Мобилен 5. Лап топ