Скоро сите напишале компјутер,лап топ.... зарем ако дојде до ѕемјотрес на тоа ке мислите?! Еве јас што би земала: 1. Документи 2. Пари 3. Телефон 4. Мечето со кое спијам (Теди) 5. Ташната (а внатре секогаш има цигари,запалка,дневникот и клучот со привезоци) ако сум заборавила нешто здравје...
Не би се согласила со тоа кога би имало земјотрес што би земала на излагање.. земјотресот е кратка појава, бар кај нас, но еве и да е подолг (не дај Боже) тоа е толку опасно што сите мислиме како побрзо да излеземе од објектот во кој што сме, и како да се заштитиме, и во тие неколку секунди кои се стварно опасни и можат да бидат и фатални јас да размислувам што да земам? лаптопи читам шминки....???? вака сите фино лепо си се изнабројавте али во дадена ситуација да ве видам..(мислам така е зборот, на никого не му пожелувам никакви опасности) да не бидам офф, јас би го одговорила ова како 5-7 работи кои би ги одбрала да ги земам од дома - мобилен - фотоапарат - накит - пари - шминките - усб-њата (таму имам буквално се од документи) - некоја книга
Баш и не се врзувам со предмети многу!!!Немам најдраги предмети имам само најдраги луѓе во мојов живот.Ако не е еден предмет ќе биде друг свеедно само нека си ја вршат функцијата.
1. Лап-топ 2. Некои книги 3. Паричник (внатре со пари, секако) 4. Мобилен телефон 5. Фото-албуми 6. Една кутија каде што имам некои предмети кои што ме потсетуваат на добрите поминати моменти 7. Четка за коса Па ако нешто заборавам...со среќа
ухххх мобилниот на прво местоо .... стегачот за коса хмм...пеглата за коса... парфемооо иитн и ќе заборавеф најважнотоооо компијутерот XD
1. мобилниот 2. парите 3. лаптопот 4. возачката дозвола 5. ташната со ситните неопходни работи во неа
Лаптопот Мобилниот Неколку пара обувки што од сентиментални причини ми се важни, не дека вредат којзнае што. Книгите - цедињата, сите такви предмети се секогаш околу мене. Чантите и накитот. Таблата за боцкање среде соба, на која се закачени сите мини спомени, фотографии... Тоа би грабнала прво, кога ќе размислам.
Чевлите Мобилните Лап топ колку што можам повеќе гардероба ташната и новчаникот Мојот омилен накит подарок од дечко ми
1. Мобилниот 2. Лаптопот 3. Паричнкот ( полн се разбира ) 4. Шминки 5. Накит 6. Фотоапаратот 7. Фото-албуми
1) омилените фармерки 2) најнеопходните шминки 3) накитот 4) лаптопот 5) омилената книга 6) мобилниот 7) омилениот привезок за клучеви
рамката со слика од мене и дечко ми, телефонот, клучевите со мнооооооооооогу приверзоци, компјутерот и креветот ако можам некако да го довлечкам
Од материјалниве работи само колата ми паѓа на памет како нешто без кое неможам - од практични причини и книгите - од емотивно - себични причини - мобините телефони - кои ги споменувате речиси сите - БИ ГИ ЗАБРАНИЛА СО ЗАКОН
3 предмети без кои највеќе неможам се: лабело, крема за раце и мобилен телефон, потоа би ги земала и лаптопот и целиот штафелај со накит
Хмм... би ја грабнала мојата мачка,омилената книга,мобилниот,шеширчето што го обожавам и компјутерот кога би можела да го изнесам некако...