Перничињата кои ми се подарок од саканиот Лап топот ... Еден пар чевли што ги обожавам... Бибилотеката која полека полека си ја пополнувам Накит, пар обетки и ланче од сваровски, подарок од драга личност. Еден комплет за во кујна од садчиња за оцет, зејтинче, сол и црн пипер Еден посебен рачен саат кој исто така ми е подарок од најблиските тетки едит: сега читам дека уствари кога би бегала при некоја непогода што би земала, па ги додала и парите и вредниот накит така да тешко дека ќе успеам да си ја земам цела библиотека
Најважни работи кои би ги понела со себе Пари,златниот накит,мобилен,крема за лице,паста и четка за заби,облека и чевли
Лаптопот, телефонот и апаратот....незаменливи...цело скопје го пребарав да ги најдам да се иста нијанса на розе... Тифани алката....многу драг поклон... Новчаникот...у стилот “се свое со себе си носам’’
фрижидерот со храна и пијалоци... компјутерот креветот за спиење приборот за лична хигиена памучни чорапчиња Спојлер и памучни гаќички мобилниот телефон некоја паричка (некое евро поточно) ... црното плишано мајмунче со кожно капче на главчето, кое ми е најдрагиот поклон од најдрагата личност...
1.Лабелото 2.Мобилниот телефон 3.Ноктарица 4.Чупалица 5.Огледалце 6.Песнарицата 7.Патика-привезокот за клучеви
Прво гледам живи и здрави да искочат татко ми и мачорот, а откаако тие се на сигурно ги зимам: 1.папката со документи 2.слики од мајка ми 3.нешто облека 4.шминките 5.мобилниот со се полнач 6.фотоапаратот и 7.компјутерот под мишка и низ врата џом да ме нема
Да има земјотрес прво нешто што јас ( мислам дека сите други) прво би ги земале своите најблиски (маж, жена, дечко, девојка, брат, сестра, мајка, татко, баба, стрина, вујче...). Само човечкиот живот и здравје не се купува со пари, а се друго е лесно заменливо!
Предмети , не луѓе како што набројувале некои. 1. Облеката и модните додатоци 2. Сите подароци кои ми значат, без нив не можам 3. Плава боја за коса 4. Пеглата за коса! 5. Книгите (учебниците) 6. Мобилниот 7. Новчаникот
1. Мобилниот 2. Компијутерот 3. Дневниците(ако не стигнам сите да ги соберам од по дома, поарно нека загинам во земјотресот) 4. Книгите 5. Мачето(не е предмет, туку е животно, ама без него ја не живеам)
Најпрво би зела пари ,фризидерот ,компјутерот ,кревтот,печката и дрва во пакет ,руби и гитла да ме нема
Значи стоп малце, имам забелешка... Работите што ми се најважни не би ги земала кога при некоја непогода би морала да летнам од дома туку би ги земала најнеопходните што прво би ми паднале на памет, сигурно нема да зимам накит или плишани мечиња туку ќе земам нешто од фрижидер, пари, ќебе.... што многу јасно дека не ми се најважни работи... Затоа е и мојот конфузен пост погоре Тедибеар сигурно при земејотрес нема да трчаш да си ја земеш пеглата за коса нели
папагалот, кучето, парите, лаптопот и..........не ми текнува што друго а веројатно кога ке фати земјотрес и на нив нема да ми текне I'm just kidding
1.Нао4арите за сонце 2. Мобилниот 3. Дневни4ето 4. Фото-Апаратот 5. Пеглата за коса Ама се служувам со мимс-89 ова не се работи што би ги зела кога би имало земјотрес, туку ова ми се така поважни работи....
1.мојот непристигнат апарат 2.на брат ми лаптопот 3.телефонот 4.некој дневник 5.фотографии од луѓето што си ги сакам 6.една одбојкарска топка 7.и се што можам да дофатам друго