1.Телефонот 2.Фотоапаратот 3.Компјутерот 4.Ланчето што ми го подари дечко ми 5.Сликите на кој што сме заедно сликани (вит мај бојфренд оф корс ) 6.Оваа сезона моите плетени блузички и туники ( по рецептот на баба ) 7.Штикллите
Темава, или прашањето прво е малку згрешено или па ја не го разбирам. Бидејќи ја едно би земала во случај на пожар, поплава, земјотрес, а скрос друго ми се најважни (омилени) предмети . Омилени(најважни) предмети ми се: 1. Мобилниот 2.Ланчиња, прстени (а посебно едното од дечко ми) 3. Компјутерот 4.Сите мои слики од детство 5.Пеглата за коса 6.Некои парчиња од облека А работи кои би ги земала во случај на природна катасрофа (кои би ми биле најважни-најпотребни) 1.Пари 2.Облека 3.Кебе 4.Мобилен 5.Папагалите (бидејќи ги ставате како предмети гледам) 6.Нешто од јадење 7.Златни ланчиња, прстени итн што ќе ми помогнат покасно (а и ланчето што горе го спомнав )
1. Апаратот; 2. Мачката (не е предмет, знам); 3. Една циклама марама која многу ја обожавам; 4. Едно перниче со кое што спијам од кога знам за себе; 5. Тетратка и пенкалце. И така ќе си умрам премрзната, гладна, завиткана со марамата, со перничето во едната и мачето во другата рака, шкрткајќи ги моите последни зборови на хартијата, правејќи неколку фотографии од последните моменти од мојот живот. Затоа што, драги мои, од лап топ и мобилен и апарат и штикли не се преживува, а сепак тоа се работите кои скоро сите би ги зграпчиле ако ги здрма земјотрес...
ќе пишам без кои не можам, ваљда тоа ги праи најважни. : - турпија - крема за раце - мастики - влажни марамчиња - палома - огладалце - компјутер - мобилен - четка за заби - лабело заокружив на 10. а куче, маче, папагалче, хрчаче никако не спаѓа во предмети
Многу пати сум размислувала што попрво би земала доколку објават дека ќе има земјотрес или некоја поплава или било каква елементарна непогода хахах така да : 1. пари 2. мобилен 3. некоја ташна и ќе бутнам шо можам поише алишта и нешо за јадење хахаха 4. папагалот обавезно ќе нафрлам капути на мене, сакоа, џемперчиња шо поише тоа подобро, и ќе трчам по скали да се спасувам !!!!
1.Една најголема чанта за да ми собери се 2.Телефоните 3.Личните документи 4.Албумот со слики 5.Чевли колку што можам да носам 6.Новчаникот 7.Златото и ќе се наоблечам за да спасам нешто од палта, јакни...
Епа би зела: - мобилниот - лаптопот - пеглата за коса - паричникот Доволно ми е, не дека друго не, али за овие сум многу повеќе врзана
Јас би земала: - Новчаникот - клучот од дома со милион приврзоци - парфем - крем за раце - мобилниот - лабелото - ташна.
Најпрво бии ги зелаа Телефоните (неможам да живеам без нив), Новчаник , Сјајче , Парфем , Крема за раце , Пегла за коса.
Карминот со боја на среќа Кофа радостии. Џепче со љубов Папка на скриени желби. Тенџерето со здравје.
Си дала пример за земјотрес..Ај да замислам дека во моментов има земјотрес со тенденција на разруха (недај Боже) , се разбира дека најпрвин ќе претрчам Мартин да го земам, во другата рака ќе му земам шишенцето и пелени и дим да ме нема. Успат ќе викнам на Миле да земе лаптопа, барем еден телефон, од фјоката со белјо да земе што може со една рака (по можност повеке гаќи ) и мислам тоа е...многу се важните предмети, али тоа што може да се земе најбрзо е тоа што изброив...дури лаптопа зашо ми е...ќе го заменам со едно ќебе, а и пари се разбира
- мобилниот - пеглаата за коса - лап топот - (сите) штикли - новчаникот - куферчето и неколку парталчиња во него