1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

....

Дискусија во 'Канта' започната од mariadzo, 7 април 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mariadzo

mariadzo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo jas sum nova na ovoj sajt neodamna doznav za ova i vidov deka ima iskuzni devojki koj mozebi ke mozat da mi pomognat nekako..... Ne znaev ni kakov naslov i da dadam na temava... Sega ke vi raskazam niz sto minuvam pa mozebi nekoja od vas ke moze da mi dade nekoj mal sovet ... fala od Napred.....
    Pred edno 3ipol meseci na izleguvanje vidov edno momce koe me castese pialok i zamina ne mu ja zapamtiv dobro facata i togas ja prasav drugarkami da li go znae i taa rece go znam ke ti dadam Negov Fb profil.. i posle nekolku dena taa mi prati Link no ne od toj de4ko no toa ne bese istiot de4ko do vecerta no se zapozna od togas .... Jas se zaljubiv vo toj Sto mi go prati drugarkami USte odma i taka nekade na pocetokot na fevruari pocnavme da si pisuvame so nego se bese OK se zapoznavme no imase i mali problemi pomegu nas .. 1. Toj e mnogu pogolem od mene celi 8 godini a 2. toj ima zenska veke 5 meseci kako se znaedno ... Na pocetokot bese mngou ubavo toj me vikase Srce,Duso,zlato mi prakase srcinja baknezi.. No nie se nemame zapoznaeno vo zivo se uste bidejki jas ne ziveam vo Makedonija... Pred edno 3 nedeli toj me prasa koga ke si dojdam i jas mu kazam veka za 1 mesec togas toj mi rece : nemoj da zaboravi deka sakam da se vidime .. I tuka zavrsi se bidejki posle 2-3 dena jas mu pisam na chat no od tamu mi vrati devojkamu i se ispkaravme i togaj taa me zibrisa od prijateli od kaj nego No po 1 nedela ne izdrzav jas i go dodadov pak toj me prifati odma... No OD togas rabotite pomegu nas se smenija toj stana mnogu laden. ne mi pisuva kako porano ne e nisto isto :/ neznam veke sto da pravam dali da prodolzam da se nadevam i boram za nego ili da se otkazam :( ... Toj povtoruva deka ne mi e lut deka ne e nisto no se oseka deka odnosite ni se oladeni...........

Ve molam pomognete mi so nekakov sovet bidejki neznam veke sto da pravam ne sakam na kraj da ostanama so skrseno srce .... <3 Fala od napred...[mod-kirilica:3h02pbjp][/mod-kirilica:3h02pbjp]

2. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.856
    Нели се читаш откако ќе напишеш? Во целата оваа приказна си 13то прасе. Остај луѓето нека си живеат.
    До кај стигнаа децата, на фејс почнаа да се заљубуваат и незнаат што да прават еј :geek:

Исклучи пц и излези види го сонцето ;)

На Victorya и ana-banana им се допаѓа ова.
  3. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    530
    Ти си се вљубила во фотографија! Ти него никогаш не си го видела, ниту си го запознала лично.
    Даваш акцент на неговите милозвучни, а всушност простачки изрази: Срце, душо и злато?
    Ти праќал срциња и бакнежи? Оф леле и?
    Имаш 16 години (не си мала) и целиов муабетов ми е ептен заостанат.
    На мои 16 години кога некој ќе ми се обратеше со зборот СРЦЕ мене притисокот ми се креваше :puke:
    И ајде да го тргнеме сето тоа на страна. ТОЈ ИМА ДЕВОЈКА! Што бараш ти помеѓу нив двајца?
    Па уште си земаш за право да се расправаш со неа?
    Таа те избришала и ти после една недела си се понижила и повторно си го побарала него за пријател.
    Не се запраша зошто не те побарал тој во меѓу време?

Вишок си во целава приказна!

4. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Да се отвори категорија:
    Лјубовни доживјлаи и проблеми на фејсбук!
    looking forward да прочитам многу многу теми и корисни мислења од типот на тој ми прати срце, јас него бакнеж, и на нашата годишнина од една недела љубење по фејсбук, ми напиша и срце на статусот мој, и ми ги лајнка сите слики. А на двете недели песна ми кладе на ѕид, Ис дис лов. Ве молам за помош.

На Mistery, gossip-girl, DAngel и 6 други им се допаѓа ова.
  5. aliciakeys3

aliciakeys3 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    21
    И да додадам сигурно не е 5 месеци со девојка му,туку 5 години...

6. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    775
    ти да не очекуваш тој да ја остави својата девојка заради тебе (заради некој од фб)... можеби тој заедно со девојкаму те имаат заебавано.. да си тепаат време...
    добро колку години имаш ти??? како можеш толку лесно да се заљубиш.. плус во слика... неможам никако да сватам..
    инаку ако ти вели срце, душо итн. незначи дека те сака...
    ахх што прави тој фејсбук.... :x :x

7. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    4.758
    Мое мислење е дека дечкото си нашол занимација за губење време, а кога видел дека девојка му разбрала што тој прави од страв да не ја изгуби нејзе, те откачил тебе.
    Не ти кажува тоа нешто?
    И се согласувам со мислењата дека со девојката можеби не е 5 месеци, туку 5 години.
    И уште еден совет: Бегај од ваквите машки кои имаат девојка или статус во врска, зашто голема е можноста и ти кога ќе имаш дечко тој да ја прави оваа работа, да брка и да лаже други девојчиња по фб.
    Како би се чувствувала ти тогаш?

На cvetce93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Избриши го и од фб и од животот. Како и некои девојки погоре и јас мислам дека само се зезал со тебе, а да идел со девојка му само 5 месеци таа немала да има толкава слобода за да брише пријатели од кај него од фб, така да тоа значи дека идат подолго. А, ти не си никој за да им расипуваш врска. И самата викаш дека не е веќе ист со тебе, така да заборави го и не го барај да се видите кога ќе дојдеш во Македонија.
    И нема за што да се бориш, не се ни знаете, а уште колку ќе поминат низ твојот живот ехее. ;)

9. Hova

Hova Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    127
    Девојкиве пред мене не се баш нежни,ама ги поддржувам.... туку ова е школски пример за проблем на твои години,,ќе ти мине душо,,еден ден ќе се смееш на тоа дека ова ти било проблем,,,ти посакувам убав живот, ама сепак мислам дека не знаеш ти сеуште што се тоа проблеми... |(

На lolyta777 и Linn1 им се допаѓа ова.
  10. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.555
    Уште кога го водов насловот знаев дека е детинеста работа поврзана со ФБ. Не ми е јасно што се мешаш кај што не ти е местото??? И што ако ти пишал срце, душо... те сака??? Да можда ќе сака да се позабавува со тебе една вечер ама не верувам ништо повеќе. А добро си поминала со девојката, заслужуваш многу повеќе!

11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.166
    Допаѓања:
    26.993
    Јас незнам што очекуваш?! Па човекот си има девојка, и јас лично имам присуствувано така кога некои другари зезаат некое попалено девојче, особено на фејсбук. Човекот си нашол занимација за пополнување на слободното време и тоа е тоа. Па уште ќе се борела, оф лелеее |(

12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    21.485
    Допаѓања:
    64.028
    Не се мешај кај што не ти е место. Ни го знаеш ни ништо, не се зацапувај само. Продолжи си понатаму, па има и мноогу други дечки на фејсбук :)

13. k.i.t.t.y

k.i.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    74
    Штом се заљубуваш во слика на фб немаш гајле ;) Додека да трепнеш ке си најдеш нов, батали го овој гледаш има девојка :)

14. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.336
    Бори се!!! НЕ ГО ОСТАВАЈ ТАКА,НА ТАА ОРОСПИЈАТА!!! Па "само" 5 месеци идат,може и поише,а ти така ќе и го препуштиш.... Па и чим ти рекол срце :o Па и срце ти пратил :o :o :o Тој дечко не е за фрлање,тој е ангел,ТИ СИ ТАА ЗА НЕГО!!!

Holy mother, GROW UP девојко.

На Primavera, sanjaeva, angel92 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.166
    Допаѓања:
    26.993
    and Get a LIFE!!! :fubar:

16. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.017
    И после кога ќе речам немам фб зашто одвратен ми стана будала ме праае ејјјј што ти е бе како така без фб |( Значи од 2 муабета на фб се заљуби,си му пишала и девојка му се искарала со тебе и ти пак праќаш фб буцкаш,провоцираш се мешаш кај што не ти е место.Како бре можете така дошла од нигде никаде и ќе се борела и што ќе правиш ќе расипуваш врски по фб?Лелееееее дај бе молим те стај малце прст на чело

17. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.935
    Ехее го нападнавте девојчето.. направила што направила, неможе тоа да се врати, јас не сум многу искусна ама еве од други примери.. Се прават грешки. Но животот е доволен да се поправат :)

18. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    575
    1. Како можеш да веруваш на некој што на фб ти пишува срциња и одма да помислиш дека те сака.. по апсурдна работа од ова не сум видела.
    2. Сама кажа дека има девојка и мислам тука нема повеќе што да се коментира.
    3. Како што ти кажале погоре, тој си барал само занимација да си тепа време додека е на фб, а кога видел дека тоа може лошо да влијае на неговата врска, секако дека те откачил, па фала богу, нема да си расипува врска за некоја со која се зафркава и пополнува време на фб.
    Девојко.. излези надвор, прошетај, верувај дека животот надвор од фб е многу поинтересен и љубовта а и сите други работи се ПОРЕАЛНИ. ;)

19. mariadzo

mariadzo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    :o DObro dobro popoleka ... Se vide kolku dobar sajt ste ne pobarav navredi od vas tuku samo mal sovet .... MIsete deka ne sum svesna za rabotite sto gi pravam .. I da preciziram ne se vo vrska 5 godini tuku SAMO 5 MESECI ... I Sekako ako vrskata bese seriozna nemase da se mesam bidejki znam deka boli.. No bidejki znam kakva e devojkata i kako stojat rabotite pomegu niv zosto da ne si ja probam srekata ... NO vidov deka od OVOJ SAJT lugeto znaat poveke da navreduvaat otkolku da pomognat .... NO Sepak FALA ....

20. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.898
    Воопшто не е така како што мислиш, немој одма да се навредуваш и премногу лично да ги сфаќаш работите т.е. зборовите и одма да си земаш на срце, девојките само се реални. Ако добро размислиш и се ставиш на другата страна ќе видиш дека и ти истото би го помислила. Подобро е да добиеш виртуелен шамар за освестување, на овој начин верувај искрено се помага.
    Замисли си ситуација, доаѓаш само заради него и тој ти вика малечка само се забавував, или се случи нешто повеќе па потоа сфатиш дака само си поиграл со тебе...Како можеш да знаеш дека навистина има некакви чувства за тебе, може само ти глуми, никогаш не сте се виделе, само сте размениле по некој нежен збор и тоа на ф.б. Воопшто не е битно дали има девојка или не, и да нема девојка среќата побарај ја кај и со некој кој навистина вреди и заслужува, не се залетувај по нереални и сомнителни типови. Со твоите 16 год веќе си искусила некаква љубовна болка, не си дозволувај самата повторно да бидеш повредена и тоа од некој кој всушност и не го познаваш. Со среќа :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.