Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

8 Март

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од emce-kremce, 4 март 2010.

1. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.481
    Допаѓања:
    13.558
    Среќа уште немам свекрва, па само за мајка ми треба да му ја мислам :D

2. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    4.031
    Јас за мајка ми имам идеја што да и купам за 8 Март, до сега секогаш сум и купувала нешто, но на баба ми не,и купив последен пат пред 6 години, тогаш живеевме во ист град, подоцна ние се одселивме во друг град и само и се јавував по тел. да и честитам... но сега таа кај нас живее на одреден период поради здраствени причини и немам никаква идеја што да и купам, а немам ни уште многу дена за размислување, па затоа кажете вие некој предлог што купувате на вашите баби! :)

3. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Претходниве години сум мислела уште две недели пред тоа, сум и ги купила сите можни подароци, ташни, парфеми, марами, шминки, итн. Годинава не придавам многу значење на 8ми март, се одлучив да и купам големо парче торта од слаткарница, ќе станам порано да и направам кафе + убаво напишана картичка, брат ми ќе набере неколку цвеќенца од двор и тоа е тоа.

На The-Queen и friendy им се допаѓа ова.
  4. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Кај мене во градот,во повеќето училишта на класните им купуваат злато,најчесто прстени.
    Ако ништо повеќе ги накитија професоркиве :) И овие што се во основните училишта исто :lol:

5. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Злато па уште за 8-ми март за класна, мислам дека е премногу не за друго прескапо е. На мајките дома ситница или цвеќе а на класна злато. Како па да не, ние во основно купувавме глупости де цвеќе де вазна, но една година ни викна нашиот класен и ни кажа да купиме еден подарок за сите професорки ( Шољи за кафе) и така ние си влеговме во канцеларија и за целиот колектив беше подарокот. Наречен за жени а ќе го користат и мажи.
    Во средно не бевме премногу сложни и пак нашата класна добиваше или ништо или некоја глупост.

Инаку за мајка ми ќе купам чинии за ордевери.

6. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    73
    Јас ќе и купам на мајка ми ташна и новчаник што сама ќе си ги избере деновиве бидејќи несакам непогоден подарок :D . Да имавме цвеќиња во дворот и букетче ке и направев оти не ми се фрлаат пари за цвеќиња :) :) :)

7. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    7.626
    А колкав ви е буџетот? Претпоставувам под накит мислиш на сваровски и сл. Доколку имате помал буџет нека бидат и обетки, ама не бижутерија, кога веќе е таква жената. Инаку можете и некоја убава ташна или новчаник, има убави во Мона.

8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Еве го мојот избор за 8-ми Март за подарок на мајка ми, на останатите планирам по еден цвет и ајд со здравје :D

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Обично се фокусирам кон тоа подарокот да биде за жена, не за мајка, домаќинка, работник...било која од улогите што ги има. Подарувам работи само за неа, било козметика, облека, марама такви работи, работи што ги сака. Работи што само таа ќе си ги има и користи. И цвеќе. Верувам дека секоја жена се радува на цвеќе и не е фер сите да добијат букет, а мама не :)

На Hipica, Minnie-e и drugarka им се допаѓа ова.
  10. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Pо комунистички празник здравје :) А па да не зборам колку ми е клише подарување жена на жена цвеќе и тако даље...Ко дете се радував кога на мајка ми од џепарац ке и купам поклон тоа ми беше доживљај и се радував кога подарував и на учителката.Денес веќе ми е повеќе смешно отколку инересно. Имам доста зени околу мене постари на кои ќе морам да им го одбележам празникот зошто така е редот :D

11. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    ДААААААА, јас само сакам 1 цвет и ништо повеќе, арно ама никогаш не го ни добив :(.
    Свеки или купува нешто или ми дава пари, со мајка ми имаме расчистено одамна дека не смее ништо да ми купи а маж ми ќе го расчеречам ако нешто ми купи. Признавам само цвеќе саксиско за на тераса од него :lol:. Мразам и не создавам обврски од една страна а од друга сум голем поборник дека не е само 8-ми Март денот на жената и не го признавам фамозниот празник. А и не се чувствувам како жена, :!: сеуште :D :D :D
    Туку, овој 8-ми Март сум на пат. Поаѓам рано сабајле а доаѓам доцна навечер. Излегува како да бегам (т.е јас така си мислам) од можноста за подарување на подароци :$ . На учителките на малиот решив дека ќе ги решам на 7-ми ама свекиииии на 9-ти :) ?!?!

На karak и kravce им се допаѓа ова.
  12. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Јас за 8 март до лани ништо не добивав, тогаш добив ружа и колекција една. Изненадно беше не ни очекував. Оваа година не знам, јас им купувам само на свекрва ми и на бабата на дечко ми, за свеки купив сет со ноктарица, ама за баба појма немам што да земам, лани за двете земав паричници, некој совет?

13. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Јас на мајка ми и купоувам постојано нешто што знам дека го нема а и е потребно еве веќе со месеци ја слушам сакала даска за пеглање епа тоа и ќе го добие, на баба ми бидејќи е стара и купив кломпи не ми текнуваше , а на мојата идна свекрва паричник и на золвата марама. А јас секоја година си добивам подарок од мојот сакан и од идната свекрвата и золвата а другите не ми е ни важно дали ќе ми купат или не.

14. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.993
    :bow:
    Да дополнам, книга, уникатен сет за капење, убав несесер за патување.... 8)

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    На мајка ми и` купив предосмомартовски подарок - професионален лак за коса, 750 мл, поголемо бабачко не сте виделе. :D Тоа реално повеќе го сторив за себе, зашто мирисот на лакот Интеса органски не го поднесувам. :D
    Инаку, ќе видиме како ќе стојам со финанциите до крајот на неделава, во план сум и да и` земам еден новчаник кожен и тефлонско тавче.

Инаку, идеален подарок за 8ми март, покрај цвеќе нели, е секако парфем, несесер, четка за фенирање, ваучер за релакс масажа, папучи, марама, шминки, пижами, долна облека... ехееее, изборот е преголем за женички. :D

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.011
    Допаѓања:
    81.347
    На мајка годинава ѝ реков да си ја фрли козметиката која со години ѝ стои и фаќа прашина по рафтовите.
    И онака е блиску до јубилејната петта деценија, па и те како ќе ѝ бидат од корист.
    Оваа година паузираме со цвеќињата, зашто цела дневна ни е полна со осмомартовски саксии цвеќе кои сама си ги бираше, т.е. изразуваше желба на наше барање и одевме со татко ми да бараме цвеќе. А рака на срце, во последно време ја избегнувам дневната - секогаш кога влегувам таму се чувствувам ко да сум влегла во џунгла. :|
    Решив да ѝ ја обновам козметиката - и самата си рече дека ѝ фалела добра крема за околу очи, па имам неколку во план, ми треба само една прошетка до најблиската аптека или маркет и тоа ќе биде тоа.
    Дневна крема, ноќна крема, крема за околу очи. :)

17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Мајка ми си е скромна годинава - си побара карминче :makeup:
    И се потрошиле кармините, друго се си имала, ништо не и требало :)
    Пеки мамо, пеки.

На Trendafilka и Hipica им се допаѓа ова.
  18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.118
    Јас планирам цвеќе на мајка ми да и купам.. :wasntme: :f:

19. Barbieeeeeee

Barbieeeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    19
    Јас на мајка ми и купив брош,обетки и цвеќе....за обетките и цвеќето така така ама за брошот немам коментар совршено нешто е..

20. NewYorker

NewYorker Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    95
    Јас сакам да ѝ ја купам книгата Кодот на Да Винчи(на српски),но нигде не можам да ја најдам,така да ќе морам до петок да сменам идеја. :doh: