Дали во тие 16 часа внесувате течности? Пример последен оброк ми е мене во 17.00 часот ама навечер знам да се напијам вода или чај. Сабајле исто пред да почнам да јадам имам испиено околу литар вода сигурно.
https://newsroom.heart.org/news/8-h..._U1HCBIDZz_TyMztDoGBzdWgXb_6xiZU-b-yaXFmSVEyg Сега велат дека постов ги зголемува шансите да умреш од срцев удар, меѓу другото.
Апсолутно! Jason Fung и Mindy Peltz се врв! Многу ми е жал што не им се преведени нивните книги на наш јазик. Ми требаа за мајка ми (дијабетичар е), дека автофагија и IF помагаат многу за дијабетисот. За среќа има ептен добри видеа на јутуб од нив.
Има ли некој што се придржува на овај начин на исхрана? Јас би сакала да почнам од утре 18/6 ќе ми биде саатницата па да ме дружи некој а воедно и ќе си даваме идеи за оброци
Јас, се водам често и многу ми е убаво. Ако прв пат почнуваш со овој начин на исхрана пробај со повеќе сати па намалувај со тек на време.
Ако ти е тешко многу на почеток пробај со 16/8 па после оди на 18/6, психата да ја победиш прво па потоа полесно ќе биде. Кризите за глад ги надминувам со вода. Пиши ми порака заедно ќе споделуваме и оброци.