8 часовна диета (intermittent fasting)

Discussion in 'Диети' started by Maci12345, Mar 17, 2013.

1. agnes

agnes Истакнат член

диетава апсолутно делува за две недели ослабев 2 килограми стварно ја препорачувам после 17 часот јадев само овошје,и само кога бев гладна нормално ;)

2. saseiefi

saseiefi Истакнат член

E ova e dieta za mene 8) aj so sreka

3. Ani.taa

Ani.taa Истакнат член

Оваа диета сум ја држела несвесно :) Пошто во минатото имав проблеми со желудникот или поточно кажано со варењето и ако јадев на вечер неможев добро да спијам, имав мачнини. Еден мој другар исто така го има проблемот и ми кажа немој да јадеш подоцна од 17 часот и така нема да ти е тешко. Така правев околу 2 месеци и несовесно симнав околу 5 килограми (и така требаше да ги симнам) Иначе во текот на денот јадев се што ке посакам освен газирано. :)

4. AquaBlue

AquaBlue Популарен член

Е веќе, чудото големо :wasntme: Мене ова ми е 5ти ден, а ниту грамче немам симнато.
    И пак не се откажувам :D
    На пример, за 6 дена да ослабам 1 кг. За 60 дена ( 2 месеци ) би требало да ослабам 10 кг :D
    Па тоа е супер Бејби :D

CarrieBradshow likes this.
  5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Море луѓе ја веќе скоро една недела ја држам 3кг минус сум.
    Се забележува панталоните поубаво стојат.(како не си замислувам јас сега тука) :D :D
    Машала машала уште 4-5 месеци треба вака дур стигнам со посакуваната тежина.
    Таман до лето да не се срамам на плажа ко лани со пешкири ко идев и излегував бруки бев(забегав сега). :lol:
    Значи благо избегавам 4 дена немав пробано вчера пробав благо од кога почнав со диетата од понеделник.
    Нормално си јадам од 9:30-17:30 се што ми се јаде.
    Вежбам на физичко 3 пати во неделата и плус на орбитрек на ден по 15 мин.
    После 17:30 си пијам вода/чај до вечер.
    Чај без шеќер и така стално го пијам така.
    Чајот нема многу калории па можете слободно да го пиете. :)
    Напомена:Се зависи од организмот.Секој различно губи килограми.
    Поздрав. :)

6. AquaBlue

AquaBlue Популарен член

Леле кога читам, ми иде од 4ти спрат да се фрлам :D
    Не една, не две, три недели ја држам диетава, на леб не сум ни помислила. Ја прекршив само кога беше празникот св.Никола..
    А моите килограмчиња си варираат УПМ :swear: :swear:
    Завчера бев 61, денес сум 59-60.. За неколку дена пак ќе сум 61
    Ах овој мој организам, ахххх :devil: :devil:

elence132 likes this.
  7. bbv

bbv Активен член

:) Utre planiram da pocnam, i ke se obidam da ja iskombiniram dietava so sasi vodata. se nadevam ke ima nekakvi rezultati zosto i vodata i dietava prv pat ke gi upotrebam :)

elence132 likes this.
  8. elence132

elence132 Истакнат член

Ми се допаѓа оваа диета , и можам да ја пробам , ми треба само 5 кила да ослабнам :)

9. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

И јас ке ја пробам диетава, ама за почеток со јадење од 9 до 19 часот, многу рано ми е 17 :?:
    Па за недела дена сакала-нејќела ќе морам најкасно во 18 да јадам :)
    Летото имав околу 60-61 кило, варирав а сега сум стигната до 65 :( најдебела сум до сега во животов, се ми е тесно не можам да дишам :D

10. Golden

Golden Популарен член

Интересна диета. :lol:
    Стартувам со 53 килограми па ќе видиме дали ќе има резултати. :rofl:

11. Chimera

Chimera Популарен член

Слушнав многу добри позитивни критики за диетава и од денес започнав и јас, денес полабаво ама од утре постегнато :lol:
    само најбитно знам дека, јогурт,млеко,варени компири,моркови,индиски оревчиња,бадеми,лешници,црн леб,житарици,незасладен чај,кафе..се препорачуваат за секојдневна исхрана
    а сирење и кашкавал за време на диета потребно е да се избегнуваат, тоа ми го кажаа кога одев на акупунктура

12. Silver.E

Silver.E Популарен член

Оваа диета си ја имав измислено порано, не знаев дека навистина постоела. :lol:
    Ништо не јадев после 17ч. и коска и кожа се направив. :tmi:

Ама најдобро е до 17ч, а не модификации, ај до 18, ај до 19. :!:

13. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Јас ја почнав диетава од пред два дена, ама морав да направам модификација од 1 час, тоест да биде јадењето од 10-18 часот, поради обврските и тајмингот за вежбање, се надевам дека не е тоа толку нешто страшно, а? :?: Како и да е, стартувам со 55 кг., па ќе видиме до кај и што ќе се стигне. ;)

14. Saki15

Saki15 Истакнат член

Диетава е одлична ! Мајками е држеше порано и стварно има резултати.
    Јас планирам да ја држам од утре, доручек во 9 и после јадење во 17 часот. Ми остана уште малку до посакуваната тежина, морам да издржам, МОРАМ! Поздрав до сите што ја држат :*

15. Little.Star

Little.Star Истакнат член

Здраво Драги Феминики!!! :D Значи толку многу години се мачам со 1000 диети нпр како УН, Јаворовиот сируп, Жан Митрев диетава и безброј другу безуспешни диети.. Ова е првата која ми даде толку добри резултати, а воопшто да не гладувам.. Нормално дека внимавав шо јадам, помалце леб, без благо итн... Строго се придржував кога стануваше збор за не јадење после 5 часот, стриктно само вода пиев. Ја почнав пред месец дена и бев 72 кила а сега сум 66.. :lol: 8) У план ми е да ја држам уште месец дена па да видиме какви резултати ке даде.. :rofl: Не ми се веруваше кога застанав на вагата, па дури се мерив едно 5-6 пати ахаха :D На секого би му ја препорачала, стварно вреди да се проба..
    Поздрав и со среќа!!! :D

CarrieBradshow likes this.
  16. annichka0

annichka0 Активен член

Од февруари навака кога си ставив посебен режим на исхрана имам ослбанато само 6 килограми. ;( (за три месеци)Ми се смачи олку бавно...ова досега не го практикував но од утре т.е од понеделник почнувам па ќе видам резултати за 2 месеци до 1 јули планирам да ослабнам уште 8-10 килограми.но се разбира строго без леб,благо мн овошје салати, мусли житарки,сончоглед бадеми суво овојшје и 40 минути :P :worried:

17. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Јас сметам дека е сосема доволно месечно по 2 кила да се губат.Највеќе 5.Ако така нагло ослаби човек ке му се поремети секоја божја функција на органите во телото.Само продолжи напред,ке успееш,лека полека.

18. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Јас од денеска оваа со комбинација на диетата на ирена...Мислам дека ќе можам да издржам :D

19. meme21

meme21 Активен член

дали некој сеуште ја држи оваа диета ?

20. stefi23m

stefi23m Популарен член

Eve jas ja drzam, ova mi e 5ti den. Nemam do sega nikakvi promeni, ama si go znam teloto, bavno pocnuvam so slabeenje, aj se nadevam deka barem nedelno po 2 kg ke slabeam.