Јас би ја додала и изјавата-убаво да си поминеш Тој-Душо ќе одам со другари да шетам. Таа се смешка и вика-Убаво да си поминеш! А во себе е бесна и кој знае какви пцовки паѓат и какви трагични сцени си замислува
НЕ! Вие не сте знаеле кои зборови се смртоносни! Е*еш како 5-то одделенец. Бившиот беше попрецизен. Ти смрди. Внатре е? Комшијата е понадарен 5 пати. Да се чудиш кој збор (ФРАЗА!!!) е смртоносен, а го користела жена. Нема преживеани да демантираат.
Лута си? - не не сум лута како лута, зарем на лута ти личам? Па го смени тонот на гласот?- не не сум го сменила само така ми дојде. Злато, ќе излезам со друштво да пиеме?- ОК кои ќе бидете? Брои стриктно машки особи и на крај вртам слушам некое женско и одма КОЈ СТЕ ТАМУ? од каде таа таму? нели рече дека нема да има ниедна женска? Убаво да си поминеш ајде кога ќе дојдам дома ќе ти вртам Не ми врти ќе спијам ако ме расониш нема да можам да заспијам
5. Гласно издишување Иако не е збор, сепак тоа е не вербална порака која мажите често погрешно ја разбираат. Гласно издишување значи дека таа мисли дека си идиот и се прашува зошто си го троши времето со тебе расправајќи се за ништо. Оваа ептен точно
3. Ништо Ова е примирје пред бура. Ова секогаш значи нешто, и треба постојано да бидеш на штрек. Расправиите кои почнуваат со "ништо" обично завршуваат со "добро". :up: :up:
Точно !! Се си е на место. Уредо е. Ок е. Јас ти кажав а сеа ти како сакаш. Немој да кажеш дека не ти кажав и да ми плачеш после добро ?!
Сѐ користам, но најчесто овие : 1. Добро Ова е зборот што жените го користат за да завршат некоја расправа кога се во право и кога ти треба да заќутиш. 2. Пет минути Ако таа се облекува, ова значи половина час. Од друга страна пет минути со точност на атомски часовник се пет минути, ако толку ти дале да погледашфудбал пред да треба да станеш и да завршиш некоја работа. 3. Ништо Ова е примирје пред бура. Ова секогаш значи нешто, и треба постојано да бидеш на штрек. Расправиите кои почнуваат со "ништо" обично завршуваат со "добро". 6. Ок е Ова е една од најопасните изјави што еден маж може да ја чуе од жена. Ок е, значи дека таа сака да размисли подолго и посериозно пред да одлучи како и кога ќе платиш за твојата грешка. 7. Благодарам Жена ти се заблагодарува. Немој да примети дека се сомневаш во искреноста или дека ти е нејасно зошто. Само одговори - повели и друг пат. (Еден важен исклучок, доколку ти рече "Е многу ти фала," знај дека се работи за сарказам и дека воопшто не ти се заблагодарува. Во овој случај, никако не одговарај со "повели и друг пат" бидејќи ова ќе доведе до "како и да е.") 8. Како и да е Ова е женската верзија на - Е*И СЕ!