Доручек немав, станав испив едно кафе и право на екстерно потоа кога дојдов изедов една банана и сега јадев три мали варени јајца. Ако јадам многу ќе ме боли желудникот затоа подоцна ќе каснам уште нешто ☺
Денес доручек како вчера, bake rolls и една крофна кога си идев од школо (не можев да одолеам морав) ручек една полнета пиперка со едно парче леб и не планирам да вечерам. Вежби инсенити 40 мин и час и половина што ќе бидам на играорна.
Kriski leb ili parce leb - ribanki se na kavadarecki dijalekt. Denesno smuti : 1 banana,1 portokal,1 jabolka i malku spanak. Salatata vecer ke bide : zelka i krastavica.
04/90 Доручек:банана Ужина/Ручек: портокал+јаболко Вечера: Шампињони на скара,салата од зелка. (плус малку украдени макарони од чинијата на дечко ми ) Физичка активност=0 заради првиот болен ден од 'оние' денови....
денес сум на овошје , изедов 4 мали киви , 2 јаболка , 5 мандарини и една банана , напрајв масакар на овошје денес се чуствувам многу поенергично , се надевам ке издржам и вечерва , па секако вечерва ме чекаат 1 и пол кардио вежби и ваљда немат да ме фатит криза за јадење
Појадок: банана и портокал Ручек: Салата (зелка, домат, краставица) плескавица, варен компир Ужина: Портокал Вечера: Варен грашок, брокула и морков ИИИИИ Сега ќе одам на аеробик
Драги диеталки Успешно завршен е 4 от ден со обилна салата (зелка, краставица и морков), малку касно ми дојде но тоа е со две малечки дечиња . Утрово почнав со вода и лимон, банана, портокал, киви, урми, јаболко, јаткасти плодови. Потоа кај 12 часот лебче со јајце, кашкавал и маслинки + компот од вишни Ручек со мевце, црн патлиџан, тиквичка, компир, кромид, лук, црвена сушена пиперка и 1 лебче Семки од тиква обично кога имам кризи . Досега си сум задоволна благо не јадам а и мнг имам намалено со лебот. Добра ви ноќ и продолжуваме понатаму . п.с. Би сакала да ве пршам што мислите за јајцето ? Зашто ако се прашва татко ми (кој е опседнат со здрава исхрана) вика дека имало многу отрови јајцето ...но јас и покрај тоа продолжвам да си јадам.
Белката е чист протеин (околу 7г протеин во белка) а во жолчката има многу холестерол, не се препорачува поише од 1 мах две на ден.
4/90... Д. половина перел и еден мал еклер. Р. грав и 1 парче леб. В. Свежа салата (марула, брокула, краставица, 1 јајце и парче сирење) Вежби: 45 мин кардио
Ден 04 Доручек: 2 Мандарини и 1 банана Ужина: 1 банана Ручек: 2 палачинки (со по 1 кафена лажичка крем) - ептен диетално знам Ужина: 1 банана Вечера: 1 солена палачинка (парче домат и зелка салата со пченка) Вежби: Пешачење 2.1 км + 10 минути абс Дневна доза мотивација
5/90 Менито за денес топла лимонова вода п:смути од цитрон,цимет и мед + овесни снегулки р:варен спанаќ со кисело млеко в:пржена пастрмка со салата и варен компир
Day 5: Доручек немав. Ужина: кафе и компот од вишни Ручек: 2 средни варени компири со зачин(ќе јадам кај 12 ч. Па одам на школо) Ужина: портокал Leg day денеска.
Ако компиров ти е ручек во 12, до вечер уште колу пати ќе вечераш? Ќе те фатат кризи за храна 100 пати и пак ќе прекршиш како и некои други овде што споделуваат. Ајде девојкииии организирајте се, јас сама си готвам + работам па се организирам некако. п.с не се праам паметна само сакам да ве мотивирам, се надевам не ми замерувате
^ секогаш така правам јадам пред да одам на училиште, мака ми е од тостови и пржени компири а и ме боли желудникот од такви работи. Затоа на одмор јадам овошје.
Појадок: смути (овес, банана, ленено семе, јогурт, суво грозје, брусница, вишни) + зелен чај Ужина: портокал Ручек: Мексиканска салата си ја викам (ориз, пченка, грашок, морков, кисели краставици,феферонки, маслинки, туна и сето тоа зачинето со вегета, маслиново и кумин) Вечера: ќе видиме
Јас мака си мачам да се ставам на диетаа уфф... а очајно ми треба со моиве 165/80 kg, лебот дебелее најмногу а јас па не можам да си замислам ручек и вечера без 3 убави кришки па да не зборуваам за благо и газирани сокови ама морам да признам дека ме инспириравте па ќе морам да поставам некој режим ајде со среќа нека ни е секој совет е добредојден
Јас мислам за почеток да го исфрлиш само лебот од исхраната,порано и јас со секој оброк јадев леб,ми беше некако незамисливо да јадам некои јадења без леб,но се е навика.Сега воопшто не го конзумирам и не ни имам желба за јадење леб. За почеток можеш да пробаш на пр.една недела да конзумираш по 2 кришки,наредната по 1 кришка и 3тата да се обидеш без воопшто леб. Само со оваа промена ќе симнеш килограми,па потоа ќе одиш на следна здрава промена Ти посакувам многу среќа
5/90 Pojadok: Caj i 1 parce leb so pavlaka Rucek: Oriz so zelencuk + salata (cveklo) Vecera: Kompot od praski Uzina: jabolko i 1 red crno cokolado.