Мојот денешен ден: Д. Смути (банана,портокал,овесни снегулки,чиа и ленено семе плус ниско маслен јогурт) У. Јаболко+кафе Р. Ориз со зеленчук + салата од зелка со маслинки В. Половина порција од истиот ориз со зеленчук + 3-4 парчиња цвекло од тегла... +Физичка активност: Пешачење 5km
Понеделнички си ветувам дека оваа недела нема да имам грешки како претходнава. 8/90 Кафе 3во1(со кафеав шеќер) и витанова бар Туна (пред школо,околу 12 часот) Шпагети со мелено месо+мала шоља баланс плус (после школо,19 часот) Физичка активност: чучњеви (според 30дневниот предизвик) и уште малку ќе започнам 20мин кардио. Само никако не можам да се натерам да пијам повеќе вода
8/90 Вода со ѓумбир Кафе Две јајца на око, две парчиња салама сенф и зелен чај И сега изедов две крофни помали, неможев да одолеам мајка ми ги правеше.
Day 08 Доручек: 1 банана Ужина: 2 мандарини Ручек: Веге бургер (лепче, зелка и тиквички) Ужина:1 банана + 1 мандарина Вечера: зелка салата Вежби: Пешачење 4км и 20минути зумба Дневна доза мотивација: @sheis ти благодарам за советот мила, ветувам дека повеќе ќе внимавам при комбинацијата на храната
Диеталки мои.Ако сакате да бидете сигурни дека јадете вистински црн леб ,без бои и адитиви ,од интегрално пченично брашно ви го препорачувам Манастирскиот леб.А пак што е вкусеен прсти да излижеш плус безквасен е.100% природен.Од две кришки заситува ке пукнеш...
Уште еден интересен факт за Манастирскиот леб Го прават во Струмичкото село Вељуса од страна на калугерки за фирмата Bio Komerc.
П: смути (кесичка овесни од виталија со вкус на чоколадо, банана, млеко, ленено семе, суво грозје) У: портокал и јаболко Р: Печен спанаќ со ориз + јогурт У: каснав малку интегрални грисини и 4 голтки смути што не го испи другарка ми ахххх тешко е кога имаш гости В: Супа со мноооогу брокули и моркови Плус бонус ќе гледам серија сега и ќе каснам некоја пуканка Денес бев на вежбање, јога-пилатес, оправдано е подолг списоков
8/90 Д: Банана со семиња и 3 бисквити У: 2 Бисквити + турско кафе (и 1 празна посна палачинка) Р: Месо варено и парче црн леб у: Ореви В:Свежа салата Вежби: 1 час пилатес )
Od denes vi se pridruzuvam i jas barem se nadevam deka ke izdrzam i nema da se izglupiram kako cesto sto si pravam Sabajle kafe i portokal Za rucek varena lekja so maslinovo maslo Uzina 2 kivi Vecera pilesko,salata i supa Pred vecera kasnav malo jabolko cuvstvuvav glad znam ne trebase :/ Mnogu se nerviram sto nemam vaga Da znam tocno so kolku kg pocnuvam.... i jas ne mozam nikako da pijam kafe bez seker so stevia mi ima los vkus pa spored vas sto bi bilo podobro kafeav seker ili mozebi med??
Со мед незнам каков вкус би имало, самата помисла ми делува некако невкусно... па најдобро кафеав нека биде
Доколку медот го ставиш во топло кафе/чај или било што - ги губи хранливите својства, и е исто како да имаш ставено шеќер... затоа медот конзумирај го на друг начин,на пример растворен во чаша млака вода... тоа стевија ме асоцира на нешто вештачко,затоа со кафето пијам кафеав нерафиниран шеќер (лајт мусковадо, има и демерара ама таа ми изгледа исто како белиот шеќер само обоена)
Мене ми е втор ден од УН диетава и супер се осеќам вчера вежбав 3 пати во денот, денес пак денот ми почна со вежбање, па планирам уште 2 пати... Иначе, менито за денес: Д:Смуди (истото како вчера),вода со цеден лимон,зелен чај У: Јаболко и кафе Р: Боранија и марула салата за вечера ќе јадам пола од ручекот
Ајде денес да видиме што има на мени на празен желудник: чаша млака вода со лимон и 100мл кефир со лажица ленено семе п: јогурт со корнфлејкс р: јаболко+ 3 ореви В: цезар салата + кардио вежби 20 минути+ тежински тренинг 20 минути
Па да ти кажам вака кога го гледам напишано, да, малку е....Ама доручекот ми е во 10.30-11, и после накај 2 ми доаѓа ручекот ко ужина, пошо не сум баш гладна за нешто пообилно...