Здраво Диеталки моии 11.02.16 Среда 10/90 п: овес со Balans јогурт и цимет ,1 шака бадеми и 1 банана р: риба ослич печена со зечлена салата в:грчка салата 11/90 Од денес почнав да пијам Саси вода,по 2 литри секој ден ќе пијам 28 дена п:1 банана,овес со јогурт Balans р:варен ориз (без зачини) и варена брокула в:Шопска салата Убав ден да ми имате #baknezi
Ммм да,јас сум на пат кон такво тело пијам аминокиселини и вежбам 5 дена во неделата.3 дена аеробик и 2 дена теретана @frosyGrc
Уф денес тотален промашај... Се оправдувам со тоа што сум бајаги болна па си дозволив луксуз.. Д. Макробиотички геврек + чашка јогурт Р. Туна со салата од зелка В. Пола чинија шпагети со сирење
12/90 - ху! никогаш не сум издржала со ваква исхрана толку денови мислам да вечерам само салати. Секогаш внесував глупости само Д: половина ѓеврек и третина банана Р: Едно парче зелник со спањаќ В: Цезар салата течности премалку
Појадок: Две варени јајца, парче сирење, домат Ручек: Зелка салата и гравче Вечера: печена риба и салата од модар патлиџан Катастрофа, ама таков ми беше денов, бев на 40 дневен помен, директно втора смена на работа, ова е максимумот што го извлеков... @FoodLover браво, продолжи така, јас имав лани такви амбиции ама слабо резултат зошто не пиев ништо за топење, јадев и кревав тежини и сега бутките слабеење потешко....сега одам на пилатес/аеробик
Day 12 Доручек: Салата од домати и кришка црн леб Ручек: 2 еклери Вечера: Салата од домати и парче кашкавал Вежби: Никакви (цел ден ме болеше стомак) Дневна доза мотивација:
Од понеделник ви се приклучувам кон 90дневниот предизвик. Мада, официјално почнав од пред некој ден,ама, не го бројам тоа за интензивни вежби и режим. Повеќе ми е прилагодување на телово и желудникот за построго да истераме. Ваљда не ќе терам цели 90 дена,пошто, ми здосадува по месец ипол. Не научив и не научив како да си ја одржам мотивацијата за вежбање и да терам некој режим на исхрана што ќе трае цела година. Престара сум сега за да се менувам . Овие два дена ќе ми се водни со нешто овошје - јогурт, домашен фришка направен компот од јаболко со цимет, мед и една-две јатки оравчиња сварени во тоа.. тај е филмо. И... така. Да се шокира тро-тро телото,да се прочисти од отрови и да се привикне на помалку храна. Оно, кога вежбам интензивно, телото не ми трпи многу храна. Ко,побавно да ми се вари,што е проблемов со мојот желудник не знам,ама...и сабајле да јадам нешто, ќе го осетам вечер кога ќе рипам-скокам. Значи ден 0 / 90 гррр..брр..пррр.. ќе се вртиме околу кафето, какаото, јогуртот, компотот и некој стомачен склек, jumping jacks, squats...
Вчера: Д: аронија и цеден лимон со ѓумбир Р: супа од домати, варен стек и зелка салата В: варен стек ... -бидејќи бев излезена, 1 чаша црвено вино се напив Денес: Д: 3 кифлички со гостиве (прекршок) за ручек и вечера ќе јадам леќа и салата. -2 кг.
Јасно ми е тоа, ама си приумрев за благо а само тоа имаше дома (pms cravings) Затоа Доручекот и вечерата ми се само салата.
Опааа браво....не е малку 2 кг за волку краток период. Има ли некој друг што се измерил? Јас немам дојдено до вага сеуште ама струкот ми е намален 3-4 цм
12/90 Уф денес ја утнав малку... п:1 банана ,бадеми 1 шака,индиски ореви 1 шака и интегрални колачиња р:шпагети Болоњезе Нема да вечерам ... Од понеделник почнувам најсериозно што можам,без утки.Здрава храна + редовно аеробик
П: Шејк (банана, вишни, аронија, овес, ленено семе, ореви, јогурт) У: Печена тиква и виталија бар Р: Леќа, грашок, пченка, морков, компир, кромид + зелка салата В: Пола чаша јогурт и некор зрно кикирики
13/90 Д.Смути (банана,киви,јаболко,чиа и ленено семе,овесни снегулки и јогурт) Р.две јајца, парче сирење,цвекло и две кришки интегрален леб В.КИФЛА И денес некако лево почнав, се надевам од утре подисциплинирано ќе продолжам
Леле денеска сум на настан во винарија ради празников...има да ги заокржам овие две недели со вино и мезе like a boss
Денес ми е јаглехидратен ден, пресреќна сум Д: портокали Р:'ржани макарони со доматен сос В: ред млечно чоколадо и ред темно чоколадо Од денес почнав да пијам 1л. вода со 2 цедени лимони и ѓумбир, утре истото со 3 лимони, па со 4... и така до 7 лимони, па се почнува од почеток... Ќе ви пишам дали има промени Среќно на сите