Day 13 Доручек: Салата (домати) Ручек: Салата (марула + краставици ) Вечера: Салата (домати) Вежби: 20минути кардио Дневна доза мотивација:
Tuka sum ve pratam no ne pisuvam bidejki i ne sum nekoja motivacija denovive od utre pojako ke udram i jas na marula ke se stavam
14/90 Д. Пола интегрална кифла Р. Шампињони на скара+филет ослиќ на скара + салата од цвекло/зелка/морков В. Колаче со вишни (морав да пробам,поздрав од свекрвата пратен) Од утре нема веќе зафрканции,мора постегнато
13/90 Е денес цел ден си јадамммм.M&M сабајлево ,сега со убавиот мој си прославивме Валентајн.Тортелинки со 4 вида сирење па потоа десертче де Rafaello,де Fererro Rocher ,де Kinder +винце Ајде од утре со нови сили продолжувам најстрого што може. Добра Ноќ
П: Смути Мезе: Парченца вешалица и стек, сирење и 3-4 чаши црвено вино (таков беше денот) Р: гравче со зелка салата В: Пуканки
Here I come, here I go.. 1/90! Нек се угоде. Мада, ништо немам вежбано освен растегнување по сабајле и некои од моите стандард вежби - грбни, стомачни и нозе. Приквечер ќе се трча и орбитрек ќе се врти. До сега, немам што да пријавам од јадење...само кафе имам пиено. Подоцна ѓумбир ќе си купам. Нешто моркови и тиквици и други такви ствари ќе си испечам во фолија со лук и зачини. Тај е филмо за првиов ден.
Драги Диеталки И јас малку одсутна ..со обврски по дома.. Како и да е денес се мерев и имам - 3 кг.... значи 72/75. Секако продолжувам и понатаму... и секогаш кога ќе ми текне нешто да јадам "недозволено" си мислам на 90 дневниот предизвик и си викам НЕЕ,, овајпат морааа да се издржии.. Скоро секој ден ми е ист со храна *До 12 часот сум на овошје, тоа што имам , обично банана, јаболко, портокал, урми, киви/ вишни/аронија *После следува мојот доручек , кој е тост/ лебче со кашкавал и маслинки/ печени лебчиња со кашкавал и кечап... и секогаш маслинки + јогурт. *Ручек , секогаш различно, денес гравче со малку лебче *Вечера, салата од зелка, морков,/ марулка И после вечера семки грицкање Очигледно лебот не можам да го оставам целосно, но затоа е пак намален ,, а за благо, чудно , неммам потреба Поздравчиња до сите вас, и се надевам ќе издржиме..
^ И ти како мене, јас сум позависна од леб отколку од благо ама еве во овие две недели само еднаш изедов една кришка ....добро ми оди, морам и јас да се измерам деновиве, некако ми снемува мотивација
@frosyGrc Нее никако не смее да ти снема мотивацијааа.Ајде ајдее одиме напред,ќе успееме.Ќе ни се исплати на крај.Кажи ни шо ти е менито за денес. Еве го моево мени: 14/90 п:јогурт Balans + 2 банани р:пилешко на скара и зелена салата в:грчка салата +2 л Саси вода + Аеробик 1 час
Day 14 Доручек: Домати и сирење Ручек: Сутлијаш Вечера: / Вежби: / (испит имав денес и учев вчера) Дневна доза мотивација:
П: Смути, Виталија бар, портокал У: Две варени јајца Р: Пола порција (во кафич) цезар салата и цеден портокал В: Ќе си напраам супа, некоја салата и евентуално варено јајце ако ме фати криза зошто на вежбање сум од 8:30
Поздрав диеталки https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=543208935860450&id=534138116767532&__mref=message_bubble
Овие две недели и не толку строго (како и денес) но од утре чесен збор, без прекршоци до крај денес доручен лиснато, ручек полнета пиперка и 1 парче леб и подоцна 2 крофни. овие денови имам за учење и само ми се јади од страна на вежби истерав конечно цело видео од инсенити-фит тест, па од утре ќе продолжам со другите видеа според календарот. не сум мерена досега, ама не чувствувам дека нешто имам намалено, така да ќе се мерам за две недели без никакви прекршоци и ќе видиме дали ќе има резултат. ајде девојки, еднаш и засекогаш да успееме во нашите цели, со огромна поддршка и мотивација