Еве ме и мене. Се запишав од почеток на темава, ама одбивав подолго време да си дојдам тука. Доручек: Млака вода со чаша лимон, кафе, чај хумана за доилки, млеко, јогурт, 2 јајца, 1 банана, цеден портокал. Ручек: Малку рендан морков салата и печен компир. ПАднав во искушение со неколку плежер политанки, ама утре нема, ај промис. Вечера планирам само течности, млеко, јогурт или пиво малку. Со вежбањето не сум почнала ама ќе биде. Цел ми е да симнам 15 кг. Многу биле пу.
17/90 Д. Половина кифла Р. Две полнети пиперки и салата од цвекло У. Три киви В. Немам појма што ќе биде,најверојатно моркови...
Малку ми е чудно, ако толку топи маснотии како што кажуваш ќе го знаеја сите и сите ќе бевме риби на суво
Нема ништо чудно мила.Не зборам на памет,велам лично искуство.А и да го знаат и користат многумина.Па дури Ким и Холивуд го пијат и се топат.
17/90 П: Банана и Портокал У: Виталија бар Р: Печен спанаќ со ориз и јогурт В: Супа со многу моркови и брокули и чај од магдонос, скоро секоја вечер го практикувам а се заборавам да го спомнам...демек добар бил за детоксикација, а јас си патам од целулит па ете го пијам http://www.idividi.com.mk/stil/zdravje/981602/index.html Бев и на зумба/пилатес, во понеделникот уплатив втор месец ама овој пат со 3 пати неделно вежбање (претходно бев на 2 пати)
Day 16 Доручек: Овошна салата Ручек: Интегрален (мини) сендвич (домати, краставички, парче кашкавал, парче шунка) Ужина: Сончоглед Вечера: потпечено сирење со кечап и сусам Вежби: 5км пешачење Day 17 Доручек: Интегрален (мини) сендвич (домати, краставички, парче кашкавал, парче шунка) Ручек: кроасан 7days Вечера: Салата (зелка со пченка) Вежби: Пешачење 3км Дневна доза мотивација:
Мери го обимот, не кг. Вагата може да не покажува помалку, а ти да бидеш потенка. Мускулот тежи, а масните наслаги се со вежбањето престоруваат во мускулна маса. Не се обесхрабрувај, продолжи. Јас не знам дали сум за темава, почнав со вежбањето, ама со храната така така, сакам да јадам се, само да не јадам после 7 -8 навечер. Вчера ми беше прв ден од фокус т25 Заборавив да се измерам во обем. Вечер ќе го сторам тоа.
Денес вежбав-со правосмукалката и џогерот низ куќа! Добро кардио беше хехе. Доручек - кафе, еден геврек со јогурт, млеко. За ужинка ќе земам некое овошје. Ручек - Ориз со супа, салата Вечера - млеко, јогурт, морков. Тоа е планот за денес. Можеме ние женски.
Струкот ми беше 68 сега ми е 63... ако не се 5, 4 цм имам сигурно намалено...ваљда сум имала вишок вода насобрано или нз...и очекував едно кило да иам симнато се качувам сега на вага и се чудам
Е па гледаш, има резултати. Пак ти велам не гледај на вага, килограмите не се некое мерило. истата девојка на сликата:
Вчера си помина во најдобар ред, денес доручек овесна каша, ама попладне сум на роденден и сигурно ќе си дозволам нешто да си каснам што не е препорачливо али тоа е тоа, си реков дека више нема од ништо да се лишувам, се додека е повремено и во умерени количини... енд ајм стикинг ту ит А инаку @frosyGrc и ја се мерев и си стојам на исто од пред две недели Aма не се демотивираме, идеме даље, ќе има резултат со дисциплина и континуитет, сигурно! Од понеделник почињам Инсенити, а воедно и ќе се обидам со повеќе помали оброци дневно(согласно програмата на Шон Ти), па чемо да видимо Ајде женски, кип да гуд ворк, можеме ние!
Најточен резултат ќе добиеш наутро, кога немаш во организмот ништо внесено. И чаша вода да е и таа ти тежи. (Во цревата, во желудникот. )
Пак јас. Да ти кажам дека виталуа баровите може да содржат многу шеќер. Не ги јади премногу. Јас кога сум јадела барови не сум слабеела. Поготово ги јадев ореви и мед, 2 на ден. Не сум експерт, само 10 години сум на диети. Не дека не успевале, туку многу качив во бременост.
Еве и мене повторно Една недела по болници само супа и јогурт. Од денеска повторно по старо Доручек: варен компир и една чаша јогурт Ручек: месо некое мајка ми правеше не знам што беше И сега изедов два портокали