OLadi samo sakav da spodelam iskustvo za nesto sto e prirodno, a ne vestacko. Nezainteresiranite luge se luge koi vleguvaat vo prosekot. Pozdrav
Едно јаболко го глеаш пред себе па не знаеш како е одгледано и со што е шприцано, а не на прашок со вкус на ванила....
ти си овде просекот , престани да ја полниш темава со офф топици , имаш посебна тема за производот и сподели искуство таму и рекламирај го , секоја што ја интересира нека си влезе во таа тема , оваа тема е наменета за здраво слабеење и здраво вежбање !
Oladi oladiiii tipicno makedonsko devojce, spij mirno. Te pozdravuvam i te sovetuvam, daleku so ovoj pristap so nepoznati luge ne odis...
јас ништо лошо не ти реков , ја промаши темата и те насочив каде да коментираш! Ако не можеш да ја најдеш темата , да ти пуштам линк ?
Денес не јадев баш диетално но немав здрави намирници но испазарував прееска инаку појадок лимонова вода, кафе, јаболко големо, ручек макарони варени ептен малку со баланс чаша јогурт, вечера само цеден сок портокал и цитрон...од утре планирам подобар појадок и ручек и вечера но сепак задоволна сум што не јадам во моментов секогаш ми се јадеше и јадев во 00.-1 ама сега не
Дали на некоја од вас и' се оди на зумба или фит аеробик во Скопје центар, Јосип Броз гимназијата? најдов купон на групер за вежбање 3 пати неделно, а воопшто не е скапо
Zumba e super za tie sto sakaat da se iznaigraat na muzika (takvite kako mene). Jas odam na Zumba veke 7 god, ama ne tamu. Ako ocekuvas kojznae sto ke se sluci so tvojata muskulatura nemoj da ja posetuvas. Dinamikata na vezbanjeto zavisi najveke od instruktorot. Jas odam 3-4 pati nedelno i super mi go odrzuva teloto plus si pravam vezbi za poedini delovi. Kako napisav prethodno imama samo 1,5 kg visok i mislam deka netreba da vi se mesam vo stipki. Dieta nemislam da sproveduvam, dosega nikogas ne sum bila na dieta. Nekolku pati imam probano nacinot na mojata ishrana da go smenam i odma sum pokacila na kilaza iako sum jala pomalku od voobicaenoto. Vezbam 3-4 pati vo nedelata i plus vo drugite denovi ke najdam pricina za dolga prosetka ili nekoj od sportovite koj so godini si gi prakticiram. Denesno meni: Dorucek 2 kriski leb, 2jajca przeni na tocka maslo i patlidzani. Utrinska uzinka 1 jabolko i 2 pomarandzi Rucek Kupus mandza so svinsko i luti kubasici (tradicionalna kupus mandza nisto posebno). Leb nikogas ne jadam so mandza bilo i kakva da e. Popladnevna uzika Krastavica (samo taka izlupena) i patlidzancinja. 2 lazicki eurokrem Vecera Nikogas nejadam zvanicno vecera. Obicno strbnuvam nesto sto ima. Denes nemozev da i odoleam na kupus man. i si izedov uste edna porcija. Sto nejadam (ne deka ne bi go jala no mislam deka ne e za mene i moeto telo): Celo parce torta, fondan na torta,industriski slagovi, proizvodi napraveni so indusgtriski boi, mafini (site oblici), hamburgeri, kompiri przeni, nikakva przena hrana (doma neprzam nisto veke 18god.)..... Sto jadam: definitivno mnogu mrsno meso ako ne e mrsno togas ne mi se lizga, blagce (retko ama sepak jadam, usosena baklava), se domasno prigotveno, a najveke Mk tradicionalni mandzi samo ne gi pravam prvo so przenje, a potoa so varenje, sve stavam i varam najveke 30min. Na gosti jadam se ama retko odam. Ova bese samo edna idea da vi dadam na mojot nacin na ishrana i raspored na vezbanje. Ako sakate moze da pisuvam ama nema da vlezam vo igrata zasto stvarno nema smisla za onie koj se borat so poveke kg.
Vcera si se drzev do rezimot sto samata si go postaviv,deneska zaradi toa sto sum bolna definitivno nema da vezbam i najverojatno ke bidam samo na caj i jogurt.
Ден 2: Д: 1 чаша лимон и ѓумбир, 2 портокала и 1 шоља кафе Р: Компир манџа со руска салата(кисели краставички,морков и карфиол, јадам сега бидејќи сум на училиште од 13:00ч.) Ужина: Банана и портокал. В: ќе јадам најверојатно некоја салата. Вежбав кардио и вежби за нозе За тие што сакаат 30 дневни предизвици еве некои: Се надевам ви помогнав
предизвициве се одлични , само напомена за чучњевите дека задникот се подига ,се оформува ама станува и поголем
Еве денес ми е втор ден.За доручек лимонова топла вода,сега за ручек намаз Маза и за вечера салата ќе јадам.Што мислите за намазот во ред ли е да го јадам?? Има 303 калории и 29 гр масти.Одговорете ми ве молам да знам дали да продолжам да го консумирам.
Можеби и во право си. @frosyGrc Само сакам да знам дали е во ред да го консумирам? Или ке ме здебелее?
Види...телото е многу паметно...ѕи ако сакаш да слабееш одма правиш грешка со појадокот. Ок е лимоновата вода ама сепак мораш да внесеш храна во првиот час од будењето ако сакаш да убрзаш метаболизам. Зошто? Зошто кога не му даваш храна телото се однесува како да е надвор некоја криза, војна (тропам) па ти не можеш да му набавиш храна и затоа се става на режим чување резерви. И што си напраила? Второ, не сум експерт некој ....еве да речеме намазот нема да те здебели ама нема ништо хранливо во него не е убаво цел ден на намаз и на салата даа го пројдеш
Day 2 Доручек: Вегетаријански сендвич (црно лебче + тиквички + марула + домат) Ужина: мандарина и едно мусли тропикал бар од виталиа Ручек/Вечера: Зелка салата со пченка, 5 соленки со сусам и 3 маслинки Од вежби: Со оглед на тоа дека од 8 до 6 бев на предавање не можев да вежбам од сабајле ама според Pacer сум изодела 3.4 км Спојлер До после може и ќе пуштам кардио вежби или зумба ќе видам ако успеам да станам пошо мртва уморна сум Дневна доза мотивација
Втор ден: -ѓеврече со маслинки -ориз и пилешко (варени) -кисели краставички Од вежби, орбитрек, стомачни и чучњеви Среќно на сите !!!
2ден доручек:мало парче торта,ч коцки чоколадо за готвење,портокал и кафе ручек:пилешки џигери со кромид и доматен сос,кафе вечера:таратур ако можи некој да ми кажи дали јадам доволно или пак можеби е многу од физичка активност денес пешачев