Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Aнтиперспиранти

Дискусија во 'Тело' започната од OrdinaryGirl, 11 април 2010.

1. Lucky.Charm

Lucky.Charm Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    6
    Јас досега користам цело време некои ролони од Авон и пријатно мирисаат, но сакам сега да го пробам новиот стик од Нивеа invisible for black and white. Се надевам ќе бидам задоволна од тој. Инаку секако знаете сите дека се штетни повеќе антиперспиранти, но ми имаат кажано дека Rexona е многу штетна, бидејќи во својот состав содржи алуминиум кој може да предизвика дури и рак на кожата. Откако го дознав тоа, не користам Rexona повеќе. :?:

2. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Користев до пред некое време Garnier mineral но го сменив са Nivea invisible for black and white и двата се добри

3. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Стикови и ролони не користам, стиковите ме нервираат кога ќе ставиш како да се ронат, а ролониве мрсни ми се некако, + и стиковите не се добри за кожата.
    Затоа златен дезодоранс си користам, таман.Најчесто ги користам Нивеа и Фа, ефикасни се и поефтини.
    Моментално го користам овој, многу е убав.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Го користев пред тоа а си го купив пак

а презадоволна сум и од овој

5. HermioneM

HermioneM Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    25
    Стикови не сум користела, имам сува кожа и не се потам многу, затоа најубави ми се ролоните на Нивеа. Најдобар до сега е Nivea energy fresh Green grass, прекрасен свеж мирис што не ти дава да замирисеш на пот, по него ми е Pearl & Beauty, ја омекнува кожата и ја прави многу убава, а исто така не замирисува на пот.. Не ви го препорачувам Invisible for black & white, навистина не остава траги на бела и на црна облека, меѓутоа не е добар антиперспирант, повеќе се потам и повеќе замирисувам од него..

6. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Стикови ниту јас не сум користела, а и не планирам. Еднаш си купив еден рол-он од ФА, ама не го ни дотрошив. Не дека не бев задоволна, него некако многу лигаво и мрсно се чуствував. :lol: А и нели не се добри за кожата.

Сега користам дезедоранси, Нивеа, некако најубави ми се, убаво мирисаат и доста се трајни. Прснувам кога излегувам, и не берам гајле.
    Моментално го користам
    убав е, многу убаво мириса и не замирисуваш на пот.

Ги имам користено и
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    и сите ми се свигаат и се трајни. :)

Едит: единствено ова не ми се свиѓа

7. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Ако видиш на состојките на другите антиперспиранти, ќе видиш дека и другите содржат алуминиум. Така да сите се штетни. Ама рексона најмногу, бидејќи во поголема количина го содржи.

8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Рексона дезодоранс користам веќе со години. Пробав да го сменам со друг, ама пак се вратив на стариот.
    Моментално го користам овој, во новата амбалажа

9. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Стикови активно користам последниве неколку години, откако конечно сфатив дека дезодорансите по измиена кожа, не траат многу. За разлика од стиковите, кога го нанесувам откако ќе се избањам, дефинитивно ја гледам разликата. Користам Рексона плавото, од тие малите што ги има низ маркетиве на каса, и Dove.

10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    После долго користење на Нивеа Pearl, го сменив за овој и многу сум задоволна.
    Одличен за секое денарче.

На Queen-b му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Queen-b

Queen-b Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    7
    скоро сите на нивеа ги имам пробано и стикови и дезодоранси со години ги користам и сите се добри освен pure&natural ме разочара тотално воопшто не траеше,а и рексона се многу добри.

12. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Долго време го користам [​IMG] и немам никакви забелешки многу ми е убав, но решив малку да сменам и го земав

убаво мириса, но некако ми е чуден, многу сув, ќе видиме понатаму како ќе се покаже, но по се ми изглеа дека ќе си се вратам на стариот и добар Dove.

13. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Моментално го користам
    Преубаво мириса,добра заштита нуди,само што да се прашувам јас би земала спрејче,зашто ова додека да се исуши ми е некако :worried:
    Ама најдобри три до сега ми се
    1.[​IMG]
    2.[​IMG]
    3.[​IMG]
    И Рексона Teen Spirit ама тој веќе го нема на пазарот :(
    Сега сакам да земам Боржуа,ама поскапи се па да не фрлам за џабе пари,некој ако ги користел нека каже некое зборче за нив.

14. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Јас го користам Nivea Pearl & Beauty :)

На Princess.S му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Ја го користам BU Heartbeat. Прекрасни се сите од ВU. Долго траат и преубаво мирисаат. А Rexona roll on- за СТОП на непријатната миризба од потта! :D :*

16. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    Одсекогаш користам нивеа а Нивеа calm&care посебно бидејќи имам чувствителна кожа која е многу подложна на инфекции и црвенило .
    Трае по цел ден и за тие што се физички поактивни . :)

Прикачени фајлови:

17. Elytoo

Elytoo Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    јас користам само Fa и тоа Pink Passion незаменлив е! :))

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    11.140
    девојки доколку се грижите за вашето здRавје прочитајте што се содржи во нив доколку наидете дека содржи ALIMINIUM HLOR HODRAT VO NIKOJ SLUCAJ NE UPOTREBUVAJTE !!! алуминиумовите соли предизвикуваат рак на градите ви зборувам од искуство мајками пред 7 години се оперирше од рак на градите за срека се помина добро, нивеа фреш го пронајдов и супер е, GRIZETE SE ZA VAшETO ZDRAVJE !

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Не би го менувала дефинитивно, користам nivea веќе 2 години

20. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Морав да те предупредам,немој ни на сон да си го купила тој плавиот,леле толку грдо нешто немам видено во моиве 22 години....абе КАТАСТРОФА,јас го дотрошив конечно и тоа е првиот и последен пат што јас ќе купам дезодоранс од нив.... :envy:

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.