Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Aнтиперспиранти

Дискусија во 'Тело' започната од OrdinaryGirl, 11 април 2010.

1. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Да и јас имам слушнато дека претераното користење на антиперспиранти е штетно, ама јас знам за дезодоранси, а ролон или стик дека не било толку :^) Баш една другарка и излезе под пазувите нешто како циста и и рекле дека од прекумерно користење на дезодоранс.. Кој знае.. Јас ставам еднаш-два пати на ден зависи колку долго сум излезена..

2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.204
    Допаѓања:
    36.670
    Јас имам читано дека стиковите се штетни. Со нивно често користење доаѓа до појава на црвенило и иритација под пазувите.

3. Femmince

Femmince Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    8
    На Snowbell и BellaS им се допаѓа ова.
  4. m.a.j.a1

m.a.j.a1 Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    имам проблем и би сакала доколку знаете да ми помогнете премногу се потам неможам да носам облека во боја па дали има некој перспиранти кои би можел да ми помогнат

5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    100.519
    Значи дали е спреј, рол-он или стик апсолутно нема никаква разлика.Станува збор за ист производ во различен облик.Не на секого му одговара ист производ затоа измислиле варијации на тема.Многу поважно е што содржат во себе,од типот на ал.соли....

6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.204
    Допаѓања:
    36.670
    На мене ми помага стикот Рексона. И дезодорансот е добар. Пробај еден од тие два или пак некој друг стик или дезодоранс.

7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Убедливо само Dove!
    Имаат солиден избор на различни мириси мене invisible dry сега за сега нaјмногу ми се допадна, мириса нежно ама буквално на чисто бањано бебе ми ме асоцира :lol: , без да ја усмрдам цела соба дома со мирисот како што се случува со другите марки а и се задржува доволно долго за биде доволно еднаш во ден да се ставам само. И да нормално дека се потам во иста мера, само барем мириса на чисто.
    Сега за сега сум најзадоволна од Dove, другите или ми имаат лоши или јаки мирис и не ми траеше свежината повеќе од 3-4 часа.
    Знам дека се штетни и не треба да се става повеќеод 2 пати во ден, затоа и мислам дека Dove се најдобра солуција.
    Во Дм се на попуст, некои видови, од 220 на 180 денари.

На Snowbell му/ѝ се допаѓа ова.
  8. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    107
    Значи употребата на дезодоранси на кои пишува антиперспирант, ни малку не е добра. Имав читано на некоја статија дека предизвикуваат рак ако ги користите постојано. Јас користам дезодоранс на кој не пишува антиперспирант, и не остава бело под пазувите..

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.648
  10. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Вообичаено користам Nivea :)

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      3,6 KB
      Прегледи:
      79
  11. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    И јас знам дека се штетни ако прекумерно се става, ама ај не стави... :D Несакам да бидам непожелна за околината. Зашто реално колку и да немате некоја јака пот или што и да е на ова жешко сакал нејќел мораш да ставиш нешто за против потење. Дури и да ставиш се потиш, а не да не ставиш ама барем мирисаш убаво ако имаш ставено.

Како и да е. Јас цел живот си го користам Rexona стикот. Имам пробано онака некогаш од мерак и други ама секогаш си се враќав на Rexona. Најмногу го користам зелениот и преубаво ми мириса, останува мирисот и цел ден да сум излезена.

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.775
    Ова е одлична замена за сите оние хемикалии што ги содржат антиперспирантите и дезодорансите. Јас веќе три пати досега го правам, фантастичен е! Само треба да се чува во фрижидер на ова топло време, не може да го носите со себе во чанта или било каде. Мириса прекрасно, нема прекумерно потење, и не остава флеки на облеката. Пробајте го, нема да зажалите.
    Јас го најдов уште минатата година на интернет, еве го и на македонски
    Домашен део стик со кокосов путер
    вреди, верувајте!
    Дозата ќе си ја прилагодите според тоа каде ќе го чувате. Кокосовото масло или путер го имате во Зегин, Рамстор, во делот за здрава храна во Веро и Супер Тинекс, во БиоКулт во ГТЦ.

На Hipster, Daydream и anabel-a им се допаѓа ова.
  13. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    ^ Аууу.. прв пат слушам т.е. читам за вакво нешто. :o Малце сум скептик ама мора да се проба, ептен ме заинтересира. Ако ништо друго барем од љубопитност ќе пробам па макар и ништо на крај да не излезе. :)

14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Поголемо срање од ова не сум користела, катастрофа е ..

Сега го користам овој на Нивеа, и задоволна сум. Не ги преферирам многу Нивеа, ама овој солидно се покажа.

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lina92

Lina92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    30
  16. casiopea

casiopea Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    јас имам забележано дека кога користам појаки дезодоранси повеќе се потам, а кога користам поблаги верзии не се потам скоро ич, освен ако е екстремно жешко или сум во стресни или напнати ситуации. Вака за летен период многу ми е освежителен nivea energy fresh а исто така сум задоволна и од рексона розевиот.

Прикачени фајлови:

17. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Porano koristev stik,retko rol on,no sega samo dezodorans.
    Najcesto Rexona,ponekogas i adidas.

Прикачени фајлови:

На bubuce и lepadama им се допаѓа ова.
  18. jEwElRy

jEwElRy Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    244
    Моментално го користам On Outy на Авон и супер е. :D
    Баш сега ќе си ставам :lol:

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.204
    Допаѓања:
    36.670
    Јас еднаш купив од стикот Фа и се разочарав. Не го биваше.

20. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Мене дефинитивно најубави ми се Dove, бидејќи не мирисаат јако (да потсетуваат на некој пафрем), а и за чудо ме чуваат сува под пазувите неколку часа, што не се случува со друг антиперспирант. Инаку за Fa и јас имам негативно мислење откако добив еден на поклон и со едно мало прскање ме угуши и плус не ме заштити од потење, така да не планирам да ги пробувам и стиковите нивни.