Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Aнтиперспиранти

Дискусија во 'Тело' започната од OrdinaryGirl, 11 април 2010.

1. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    само рехона и немам флеки на маицките

2. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Омилен ми е и најголем ефект кај мене има Рексоната.. Ја користам сивата со плаво знакче, ама сакам да сменам, а да биде исто Рексона, но не знам за која да се одлучам, па ако може да ми препорачате.

Мене ми е океј оваа што ја користам, ама мирисот не е ништо посебно, силен е. Сакам некоја со понежен мирис. Еднаш по грешка купив Рексона со розево или виолетово знакче и воошто не ми се допаѓаше, имаше уште појак мирис.
    Баш ги загледав белите Рексони, ама не можам да си шприцнам во маркет да мириснам :?: :?:

Некој со искуство? :?: :$

3. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    Јас сум задоволна од ова. Дискретен, нежен мирис и баш имаат убав ефект, мислам квалитетни се.

Прикачени фајлови:

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Сања, розевата е преубава и има навистина нежен мирис, па ти ја препорачувам.
    Ако не си љубителка на парфем-мирисите, тогаш барај ја cotton - шишенцето е бело, мислам со плаво знакче беше. Или пак shower fresh. Мислам дека мојот нос одамна не помирисал нешто така нежно и свежо, во историјата на антипеспирантите. :lol:

На sanja.burgundy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.243
    Класичниве антиперсипарнти скроз ги откажав откога почнав да осеќам лоши реакции врз жлездите. Долго време се залажував со разни неагресивни део средства ама само џабе фрлав пари. Едно спрејче од Алверде од жалфија и лимон не беше лошо, ама не беше тоа тоа.
    Почнав да користам Лидера крема пред некој месец по сугестија на мајка ми, затоа што она со години се крсти во овој производ и ќе се утепам што не сум ја послушала порано.
    Малку се става и тоа преку 2-3 дена, така пишува на упатството. Со туширање не се вади и стварно има толку време дејство. Ќе видам во лето како ќе се покаже, ама засега е одлична. На почетокот има некој појак мирис но исчезнува после некое време. Потењето не го спречува целосно, туку го намалува и мирисот многу успешно го неутрализира.
    Економично, фино и како најбитно, неагресивно. За сега ми е петка, па ќе видиме понатаму.
    Инаку ова е.

6. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Имав до пред некое време ФА спорт дезодоранс, не беше лош, од сите ФА што сум ги користела е најдобар и најдолго трае (еднаш се излажав земав од ФА luxurious moments дека поголем ама на секои два саати мислам дека ставав и пак се потев :D )
    Моментално користам ваков рол-он од Орифлем, мајка ми го земала за 72 денари, за парите солиден е.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Рексоната со зелено знакче е многу убава и нежна, ако сакате пробајте ја. :) :D
    Омилена ми е. :inlove:

8. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    ^ А го намалува/спречува потењето? Или само мирисот е океј? :^)

9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Ако не ставам од него се потам.
    Кога ќе ставам мирисам убаво ем не се потам воопшто.
    Земи, пробај го прекрасен е. :inlove:

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    18.048
    Од Рексоните скоро сите ги има пробано. Баш сега за прв пат зедов Sexy, ама се си мислам дека има јак мирис.
    Shower Clean - не можам да поднесам прејако мириса.
    Clear Aqua и Linen Dry ми се најдобри до сега :)

На sanja.burgundy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Сега користам b.u не е лош, убаво мириса

12. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    406
    Ме чуди како на некои Рексона ви има контра ефект, незнаев,а сега се и подразмислив поради бременоста, дали е исправно да користам комерцијални антиперспиранти. Имате ли користено и дали знаете некои, еве органски, или на природна база антиперспиранти кои го запираат потењето? Само немојте, аман со совети за сода бикарбона и бебешки пудри, остава дамки и бело..не личи на работа одам.

13. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Го користи ли некој новиот Nivea Stress protect и дали воопшто го има некој видено кај нас?

Знам дека е одличен и препреубаво ми мириса, сакам да го пробам на подолгорочно да видам како ќе ми делува. Го знам од Бугарија ама кај нас се' уште го немам видено по маркетиве.

Цел живот го користам Rexona стикот и сакам малку да сменам. Зашто чувствувам како да ми се презаситува кожата од него, а и некако како да ми станува премногу јак.

14. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Јас имам користено од фа стикче,кога ми се потроши купив од рексона од тие малецките,првото ми беше од тоа со сино,сега од тоа со зелено имам купено и задоволна сум,баш се добри.

15. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Јас го имам веќе некое време, од Веро го купив. Задоволна од него си ја врши работата,прилично штити. :)

На LittlePinky и Daydream им се допаѓа ова.
  16. mihaela55555

mihaela55555 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    121
    од нивеа овој најмногу ми се допаѓа :)

17. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.479
    Јас го користам моментално, добар е и убаво мириса, единствено негативно е што остава бели траги :)

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Девојки, го има ли низ маркетите новиот од Nivea, powder touch? Ми изгледа примамливо, а и онака дезодорансот ми е при крај па сакав да земам од овој.
    Ако некоја го пробала нека каже дали остава бели траги, само тоа ме плаши. :?:

19. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Да се изјаснам, ако ја интересира и некоја друга. :D
    Го има, во Тинекс е 130 денари. Баш е како бебешка пудра, има нежен мирис и заштитува солидно. Ќе го видам како ќе се покаже со различните материјали, ме мачи помислата дека ќе остава бели траги имајќи ја предвид самата пудреста структура

20. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Јас последно кога бирав стик ги гледав овие на Nivea. Се мислев помеѓу овој Powder touch и Stress protect. Ама бидејќи отприлика знаев за вториов и одамна сакав да го земам па тој го купив. И не ме разочара, преубаво мириса, штити супер, барем мене ми штити одлично и што ми е најбитно не се чувствувам како со рексоната, затворено и зациментирано. Не знам зошто така се чувствував, можеби ми се презасити кожата. Со нивеава ми е ептен супер, се чувствувам нежно и кожата како да диши, е сега колку навистина диши не знам, со оглед на тоа што не дозволува да се испотиш, ама сепак јас гледам дека има голема разлика.

Туку муабетов друг ми беше, а напишав цел реферат, јас одлучив да се префрлам на Nivea па Mishela би те замолила да напишеш како ќе се покаже твојов. Најбитно дали остава бели траги, па наредно купување да знам дали да го имам предвид powder touch. :)