Омилен ми е и најголем ефект кај мене има Рексоната.. Ја користам сивата со плаво знакче, ама сакам да сменам, а да биде исто Рексона, но не знам за која да се одлучам, па ако може да ми препорачате. Мене ми е океј оваа што ја користам, ама мирисот не е ништо посебно, силен е. Сакам некоја со понежен мирис. Еднаш по грешка купив Рексона со розево или виолетово знакче и воошто не ми се допаѓаше, имаше уште појак мирис. Баш ги загледав белите Рексони, ама не можам да си шприцнам во маркет да мириснам Некој со искуство?
Сања, розевата е преубава и има навистина нежен мирис, па ти ја препорачувам. Ако не си љубителка на парфем-мирисите, тогаш барај ја cotton - шишенцето е бело, мислам со плаво знакче беше. Или пак shower fresh. Мислам дека мојот нос одамна не помирисал нешто така нежно и свежо, во историјата на антипеспирантите.
Класичниве антиперсипарнти скроз ги откажав откога почнав да осеќам лоши реакции врз жлездите. Долго време се залажував со разни неагресивни део средства ама само џабе фрлав пари. Едно спрејче од Алверде од жалфија и лимон не беше лошо, ама не беше тоа тоа. Почнав да користам Лидера крема пред некој месец по сугестија на мајка ми, затоа што она со години се крсти во овој производ и ќе се утепам што не сум ја послушала порано. Малку се става и тоа преку 2-3 дена, така пишува на упатството. Со туширање не се вади и стварно има толку време дејство. Ќе видам во лето како ќе се покаже, ама засега е одлична. На почетокот има некој појак мирис но исчезнува после некое време. Потењето не го спречува целосно, туку го намалува и мирисот многу успешно го неутрализира. Економично, фино и како најбитно, неагресивно. За сега ми е петка, па ќе видиме понатаму. Инаку ова е.
Имав до пред некое време ФА спорт дезодоранс, не беше лош, од сите ФА што сум ги користела е најдобар и најдолго трае (еднаш се излажав земав од ФА luxurious moments дека поголем ама на секои два саати мислам дека ставав и пак се потев ) Моментално користам ваков рол-он од Орифлем, мајка ми го земала за 72 денари, за парите солиден е.
Ако не ставам од него се потам. Кога ќе ставам мирисам убаво ем не се потам воопшто. Земи, пробај го прекрасен е.
Од Рексоните скоро сите ги има пробано. Баш сега за прв пат зедов Sexy, ама се си мислам дека има јак мирис. Shower Clean - не можам да поднесам прејако мириса. Clear Aqua и Linen Dry ми се најдобри до сега
Ме чуди како на некои Рексона ви има контра ефект, незнаев,а сега се и подразмислив поради бременоста, дали е исправно да користам комерцијални антиперспиранти. Имате ли користено и дали знаете некои, еве органски, или на природна база антиперспиранти кои го запираат потењето? Само немојте, аман со совети за сода бикарбона и бебешки пудри, остава дамки и бело..не личи на работа одам.
Го користи ли некој новиот Nivea Stress protect и дали воопшто го има некој видено кај нас? Знам дека е одличен и препреубаво ми мириса, сакам да го пробам на подолгорочно да видам како ќе ми делува. Го знам од Бугарија ама кај нас се' уште го немам видено по маркетиве. Цел живот го користам Rexona стикот и сакам малку да сменам. Зашто чувствувам како да ми се презаситува кожата од него, а и некако како да ми станува премногу јак.
Јас имам користено од фа стикче,кога ми се потроши купив од рексона од тие малецките,првото ми беше од тоа со сино,сега од тоа со зелено имам купено и задоволна сум,баш се добри.
Јас го имам веќе некое време, од Веро го купив. Задоволна од него си ја врши работата,прилично штити.
Девојки, го има ли низ маркетите новиот од Nivea, powder touch? Ми изгледа примамливо, а и онака дезодорансот ми е при крај па сакав да земам од овој. Ако некоја го пробала нека каже дали остава бели траги, само тоа ме плаши.
Да се изјаснам, ако ја интересира и некоја друга. Го има, во Тинекс е 130 денари. Баш е како бебешка пудра, има нежен мирис и заштитува солидно. Ќе го видам како ќе се покаже со различните материјали, ме мачи помислата дека ќе остава бели траги имајќи ја предвид самата пудреста структура
Јас последно кога бирав стик ги гледав овие на Nivea. Се мислев помеѓу овој Powder touch и Stress protect. Ама бидејќи отприлика знаев за вториов и одамна сакав да го земам па тој го купив. И не ме разочара, преубаво мириса, штити супер, барем мене ми штити одлично и што ми е најбитно не се чувствувам како со рексоната, затворено и зациментирано. Не знам зошто така се чувствував, можеби ми се презасити кожата. Со нивеава ми е ептен супер, се чувствувам нежно и кожата како да диши, е сега колку навистина диши не знам, со оглед на тоа што не дозволува да се испотиш, ама сепак јас гледам дека има голема разлика. Туку муабетов друг ми беше, а напишав цел реферат, јас одлучив да се префрлам на Nivea па Mishela би те замолила да напишеш како ќе се покаже твојов. Најбитно дали остава бели траги, па наредно купување да знам дали да го имам предвид powder touch.