Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Aнтиперспиранти

Дискусија во 'Тело' започната од OrdinaryGirl, 11 април 2010.

1. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.157
    Допаѓања:
    13.521
    а да не слушналнекој за стикови како камен , најприродни биле, како да ги барам и каде?

2. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Користев подолго време Rexona зелена. Кожата толку многу ми се презасити што после капење се потев и имаше непријатна миризба,буквално после капење! Земав антиперспирант од Гарниер и премногу сум задоволна! Искрено го препорачувам на сите!

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Пробај со Гарниер 5 протект, мене ми е незаменлив.

На Sunshine.Sunshine и Candid им се допаѓа ова.
  4. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Побарај во Зегин,ги гледав во нивниот нов каталог 350 денари и ако земеш пиши обавезно.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    И мене гарниер ми е незаменлив. Нит мириса тешко како дезедоранс (нивеа користи сестра ми и ме гуши со мирисот), ни ме поти (што е најважно) и не помнам кога некогаш сум мирисала лошо од кога го користам а и трае многу, никогаш не сум носела дезедоранс со мене, немало потреба..

На Fatalnata и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  6. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Имате кристален камен од Ројал (околу 10 евра, ама трае 2 год.), а во Зегин има од Кристал (има повеќе видови: камен, рол он и спреј со мирис-лаванда, камилица, лимон и др.).

Кристалниот камен е чист, природен, се потите нормално, не запушува ништо, нема мирис, не остава бели траги. Малку е поскап, но исплатлив зошто бавно се троши. Јас го користам со години наназад и го препорачувам. Сите кои го купиле се задоволни.
    (Само може да не им држи многу време на некои кои имаат проблеми со потење, посебно на лето).

7. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Ме интересира дали некогаш имате чешање под пазувите како последица на користење на антиперспиранти?
    Баш во последно време ми се случува тоа а не знам зошто. Го користам тој на BU лилавиот и баш ми е супер ама многу чеша. И зедов на сестрами за да пробам друг ама и од него исто.

8. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.012
    Допаѓања:
    51.884
    Ми се случува од појаки дезодоранси, а знае и да ми се изиритира кожата. Смени го, не ти одговара.

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Да Анина, мене истото ми се има случено со стик Рексона. Нанесувам на чисти пазуви, кожата ми се перути и ужасно ме чеша и црвенее. Ми се случи и со антиперспирант на Гарниер, еден со зелено капаче, не памтам каква слика имаше на амбалажата.
    Решение - не знам, јас ги баталив и двата, сега ги имам Рексона алое вера кој си го користам со години и овој твојов BU :lol:, меѓутоа еве мене ми е во ред, немам ваква реакција од него.

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  10. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Со користењето на разни антиперспиранти одвреме на време ми се јавуваат флеки на пазувите. Ме интересира како би можела да се ослободам од истите?

11. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    8.431
    Јас го користам Рексона розовиот и не го менувам за ништо. :)

reksonaaaaaaaaaaa.jpg

12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Voopsto ne sum zadovolna od bezbojniot na nivea,nasproti tie od oriflame.Mi se cini edinsven dobar proizvod im se tie.
    Pogotovo tie so poneparfimirani i poneutralni stos e.Znaci zboram za stikcinja.
    Istoto go predlagam i na @anina i @Mishela pa i site koi ne probale.
    Mada sekpja koza razlicno deluva na razlicni raboti.

На anina, Sunshine.Sunshine и Mishela им се допаѓа ова.
  13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.157
    Допаѓања:
    13.521
    Само да те известам, земав кристал. Не е нешто посебно јас го пробав добар е, но мажето не го бендиса. Он сака да му мириса на убаво а ова е без мирис, башка му смета сега на ладничково да се топи со вода :)

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lunahn

Lunahn Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    26
  15. love.a7x

love.a7x Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    112
    И мене истoтo ми се случувa. Oд секoј aнтиперспирaнт ме чешaaт пaзувите. Сегa кoристaм еден кaмен и oд негo се стaвa пoд пaзувите. Oткaкo гo кoристaм кaменoт, пoвеќе гo немaм прoблемoт сo чешaњетo.

16. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво на сите, гледам сте отвориле тема за деодоранси, рол он и антиперспиранти, па доколку ве интересира, штотуку напишав една статија на оваа тема на мојот блог http://biodevojka.blogspot.com/2015/04/blog-post_22.html.
    Кои состојки треба да се избегнуваат, зошто е важно да се користи природно, а оставив и два лесни рецепти за деодоранси во спреј и стик доколку сте љубители на проектите направи сам. Се надевам ќе ви биде од корист. Пријатно читање и благодарам за вниманието. Поздрав

На Chimera му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Неколку години активно го користам антипреспирантот на Гарниер, па би сакала да го сменам за некој добар.. Предлог? :)
    zklidnujici-deodorant-antiperspirant-ve-spreji-pro-citlivou-pokozku-invisi-mineral-calm-150-ml.jpg

18. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    незнам дали некоја друга користи ФА нутри скин.... и сите ФА стикови...? јас сум мењала од сите ама секогаш се вракам на нив,најмногу ми одговараат оти само со нив сум сува под пазувите.

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    6.381
    Јас си користам рексона. Најдобра ми е , засега. Не ја менувам :)

20. Kala.

Kala. Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    319
    Јас користам Гарниер, веќе подолго време. Презадоволна сум, а и никогаш не сум имала повеќе проблеми со мирисот (имам чудна кожа, многу се потам, и често антипреспирантите целосно не ми го прекриваат мирисот, се измешува мирисот на антипреспирантот и потта:(). Така да, не го менам :nod:

На Fatalnata и kjukli им се допаѓа ова.