Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Aнтиперспиранти

Дискусија во 'Тело' започната од OrdinaryGirl, 11 април 2010.

1. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Најзадоволна сум од Рексоната која ја прктикувам во лето, посвежо ми мириса (зборувам за таа со плавите шари, не го знам точно името:lol:). Во зима Гарниер, за мој вкус малце потежок мирис има. Како и да е и од двата сум презадоволна, заштитата им трае долго, цената им е нормална не напумпана, никогаш не ми направиле бели флеки на облеката и слично. Само пофалби и за двата типа! :clap:

2. Lemon

Lemon Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    167
    ми треба стик/рол-он што навистина ја остава кожата сува. значи има многу производи кои ги рекламираат како dry/extra dry ама од искуство прашувам да ми препорачате.
    имам крем фустан со спуштени ракави и од потта се прават како полумесечини некако од напред на рамото. инаку сум против производи кои го спречуваат потењето и користам кристален камен ама еве за овој фустан и само во случаевите кога него го носам ми треба друг антиперспирант. некој предлог?

3. dottie

dottie Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    35
    Dove стикот и дезодорансот (fingers)

Прикачени фајлови:

• 1000620.jpg
      1000620.jpg
      Големина на фајлот:
      37,3 KB
      Прегледи:
      7
    • 10006504.jpg
      10006504.jpg
      Големина на фајлот:
      9,7 KB
      Прегледи:
      8
    На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Queen^^

Queen^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    83
    Сакам да ве прашам дали некој од вас ги има користено производите на Crystal има различни антиперспиранти како стик, ролон и спреј. Лични искуства, кој од тие е најдобар?

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  5. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    DOVE од краставица ми е незаменлив

6. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Dove dezodoransite se nezamenlivi,gi imam koristeno site boi i sekogas si kupuvam razlicni,od site sum zadovolna

7. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    и мене ме интересира :)

8. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    798
    Ме интересира дали некој го има користено Crystal Essence Body Spray - Lavender & White Tea,
    И импресии?

Во ДМ 345 ден.

На Veki4kaa и Queen^^ им се допаѓа ова.
  9. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    Dove, Nivea

10. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Нивеа, имав користено на Рексона и Балеа, ама ете сега Нивеа користам и задоволна сум не мирисам на пот. Поточно на кожата под мишките не и треба толкава нега. Не можам да се оставам така да мирисам иако не се медицински препорачливи.

11. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Nekoja preporaka za antiperspirant bez aluminium vo sostavot?

12. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Нивеа.
    Од Рексоната кога прскав одма почнував да кашлам, да се гушам ми го дразнеше грлото мислиш ќе повратам секој момент. Дали ова му се десило и на друг од Рексоната или само мене?! :?:

Дај кажете како сте задоволни вие кои ги користите део спрејовите на алверде?

Секоја препорака за добар антипреспиран без алкохол и алуминиум е повеќе од добредојдена.

13. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Рексона дездорансите и Лејди спид стик се најдобри.

14. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    502
    Најдобар

Прикачени фајлови:

• 522036901l.gif
      522036901l.gif
      Големина на фајлот:
      62,9 KB
      Прегледи:
      38
  15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    17.883
    @Biodevojka ќе можеш да ми препорачаш рол он без штетни состојки кој ќе го неутрализира мирисот и нема да ми го спречува потењето?

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    од поевтините дефинитивно на алверде сите рол он се убави особено оној кој моментално го користам со алги проѕирен е (единствен кој не е бел како производ) околу 150 денари беа не ми текнува точно, потоа на ла сој околу 280 убав е оној со лаванда, другите што ги имам користено се поскапи од 600 денари па нагоре, не знам до која цена те интересира. Поздрав.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Мене ме интересира колку ефикасно си ја вршат работата? На пример после тренинг со ниту еден од антиперспирантите на Нивеа,Рексона и сличните(што за жал се полни со штетни состојки) не ми се јавува непријатна миризба. Дали тоа се случува со овие кои се на поприродна база? Дали ги имаш тестирано во топли услови,во денови кога си повеќе во движење и сл.? :)

На Daydream и papillonP им се допаѓа ова.
  18. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, ги користев цело лето и тоа наизменично многу марки. За мене се ок, јас се потам многу, и можам да речам дека го неутрализираат мирисот ама продолжуваш да се потиш значи нема да го спречат потењето. Потоа ова многу зависи од организам до организам, не сме сите исти и различно се потиме. Јас на пример летно време ставав еднаш наутро и еднаш попладне и ок ми беше, тебе може и од три ставања да ти биде ок или само од едно. Затоа треба да се проба. Поздрав.

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nut

Nut Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    749
  20. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    1.240
    Сакав да почнам со користење на кристален камен бидејќи имам многу цисти во градите, а пазувите ми беа угушени од дезодорансите. Се мислев за рол-онот на Crystal но во декларацијата прочитав дека содржи Potassium Alum, односно еден вид алуминиум. Како што сите знаеме алуминиумот не се исфрла од телото и тој само се таложи. Прогуглав за да видам која би можела да биде замената за Potassium Alum и прочитав дека тоа е Ammonium Alum. За разлика од Potassium Alum, Ammonium Alum останува на површината на кожата и ги спречува бактериите да се размножуваат. Не ги блокира каналите и дозволува потта да се исфрла од телото.

Единствена состојка во део-кристалот од Balea е Ammonium Alum и затоа решив да го купам. Самиот кристал нема мирис и на себе си повеќе не чувствувам мирис на пот. Ставам после туширање, а се корисисти како останатите кристални камења: се мокри и се поминува со него под пазувот. Цената му е 199 денари во ДМ.

На Acka22, elimkd, LollySky и 3 други им се допаѓа ова.