Ве молам препорака за спреј,стик било што само да не остава бели трагови,не можам црна маичка да облечам.Имам пробано Дав,Рексона,Нивеа не ми текнува што друго,моментално го имам стикот на Дав џабе ништо не помага.
Го купив новиот антиперспирант на Нивеа со мојот најомилен мирис на сите времиња, но не знам дали премногу очекував, ама баш ми е онака, просечен. Најверојатно ми спласна еуфоријата затоа што конечно го купив. Ми се смачи од Рексона, а и во последно време мирисот дури и на најнеутралната ми стана тежок и ме тераше на кашлање, па се вратив на старата добра Нивеа. Одлична заштита нуди новиов од Нивеа, но сепак омилен ми останува овој со каолински прав. Единствена мана му е тоа што остава многу бело ако немарно прснете на себе (никогаш не ми исфлекал облека), но не би го менувала сè додека го имаат во продажба.
Е не знам не сум го користела јас го имам оној стариот во плаво пакување и на 40степени со точак одам на раб и немам гајле
Каде може да го купам тој кристален камен? Користам Рексона и задоволна сум, ама понекогаш остава бели траги.
Со години го користев ролонот на Nivea во стаклено шишенце, совршен ми беше. Оваа година започна да ме разочарува и да не си ја врши работата. Дали е до мене или пак нешто промениле во формулата, не знам. Започнав да користам други, но ниту еден не ми се допадна. Кратко време се задржав на Garnier, потрошив 2-3 шишенца ролон, но сепак не ме штитеше 100%. Пробав од Alverde, катастрофа. Најлошиот козметички производ што некогаш го имам пробано. Ја пробав кремата на lidera, ме штитеше само неколку часови. Последниов месец-два ги користев спрејовите на Balea бидејќи се без алуминиум, делумно сум задоволно, но сепак, не ме штитат 100%. Минатата недела започнав да користам ролон на byphasse. АЛЕЛУЈА! Конечно најдов ролон кој совршено штити, мириса преубаво и нема алуминиум. Имаше со 3 различни мириси, јас го земав тој со бадем. Ептен многу го препорачувам!
@MissChievous те молам да го сликнеш составот на овој ролон или да го пишеш во коментар? И јас сум во потрага по антиперспирант без алуминиум па да видиме и @Biodevojka што ќе каже за составот на овој? Фала
Сега видов, всушност содржи алуминиум. Мислев дека byphasse е од оние "органски" брендови? Немам појма зошто мислев така, како да прочитав некаде таму. Без размислување го купив ролонов, не ни приметив... Инаку, еве ги состојките:
Јас ги користам ролоните на Нивеа, и задоволна сум. Не оставаат траги на алиштата и имаат пријатен, свеж мирис, поготово Energy Fresh.
Мене најубав ми е на Fa како на сликата лилавиот гледам дека сега ги направиле без алуминиум и назначено е со големи бикви напред на боцата
Некако сум ја пропуштила оваа порака, инаку да точно е содржи алуминиум. Ја најдов декларацијата на оваа страна, иако после видов дека MissChievous ја постирала. Еве ви линк од декларацијата. https://www.byphasse.com/en/products/body/deodorants/24h-deodorant-sweet-almond-oil-roll Поздрав.
Веќе некое време го користам La ligne виолетовиот и се додека го имаат во продажба не го менувам. Совшена заштита за 79 денари. И Nivea powder touch е речиси совршен, ама мислам дека содржи алуминиум. Neutro Roberts рол-он со розе капаче мириса прекрасно, ама за жал содржи алуминиум.
La Ligne виолетовиот ми се допаѓа и мене навистина економичен а многу ефикасен. Оној зелениот (или син не ми текнува) од истата марка за жал содржи алуминиум, виолетовиот за среќа не. Поздрав
@Biodevojka да, баш затоа го користам тој, видов дека си го препорачала на твојот блог. Пробував и неколку Nivea кои не содржат алимуниум, ама за жал не се ефективни повеќе од 2-3 часа.
Dokolku baras rolon bez Aluminium a da ne bide Kristal(bidejki e pospecificen za koristenje) pobaraj go ovoj od slikata. Odlicen e a I eftin, okolu 320 den.
http://www.bing.com/images/search?v...608030021713857395&selectedIndex=0&ajaxhist=0 Vaka izgleda, ph 5.5 e I ne ostava tragi.